Robu a făcut publice modificările de la ACS Poli după întâlnirea cu Bojin. Timofte nu mai e președinte

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 11 Jul. 2014, 14:10 Seria 2
Robu a făcut publice modificările de la ACS Poli după întâlnirea cu Bojin.** Timofte nu mai e președinte

Nicolae Robu a vorbit azi după ultima întâlnire purtată cu președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, pe tema reconstrucției lui ACS Poli. Primarul Timișoarei a anunțat schimbări importante în conducerea clubului, dar care pot însemna de fapt o nouă rotație a cadrelor. Ioan Timofte a fost mutat din postul de președinte pe cel de manager sportiv. Vechea sa funcție a fost preluată de Ovidiu Maier. Și Consiliul Director a suferit ușoare modificări, fostul „vice”, Vali Velcea, nu mai ocupă acest post, însă i s-a propus o nouă funcție în club.

Principala veste pentru microbiști e că Timofte și Alexa continuă la clubul timișorean din Liga a II-a. În rest, autoritățile au mai efectuat ceva schimbări… prin părțile esențiale.

Directorul administrativ Ovidiu Maier e noul președinte, în timp ce Staicu a rămas vicepreședinte în CD. „Discuția a fost purtată în trei, subsemnatul, Titu Bojin și rectorul UPT Viorel Șerban. Am convenit să nu mai fie niciun reprezentant politic în Consiliul Director. Până acum au fost vicepreședintele CJT Călin Dobra și înainte Sorin Grindeanu. Domnul Călin Dobra va avea și pe viitor o implicare la club, urmând să fie desemnat de domnul Titu Bojin ca reprezentant al CJT în AGA. Și eu doresc să mă retrag din AGA și să desemnez pe cineva reprezentant al meu. Autoritatea se poate exercita și fără funcții, eu de mult timp doream să mă retrag pentru că nu am timp”, a declarat Nicolae Robu, citat de Sport9.

Velcea, la a patra funcție în club

Edilul șef al Timișoarei a anunțat noua componență a Consiliului Director, care înainte număra șapte membri. În organigramă, pe lângă Dobra, nu mai apare nici profesorul Ion V. Ionescu. Totodată, Robu a confirmat și noua echipă tehnică a „Chirurgului”. „Consiliul Director va fi format din cinci persoane, dintre care una va fi președinte și un vicepreședinte. Membri vor fi profesorul Liviu Anton de la UPT, Viorel Boiț, care a fost cooptat în Consiliu pentru că a donat palmaresul istoric de la AFC Poli Timișoara, Ioan Miculaș, Florențiu Staicu vicepreședinți și Ovidiu Maier președinte. Domnul Ioan Timofte va avea un rol foarte important și se va concentra cu toată competența sa pe prerogativele de manager sportiv.

Antrenor principal va fi Dan Alexa, care îi va avea în echipa tehnică pe Jorge Alvarez, un spaniol recomandat de Cosmin Contra și pe domnul Benga și Sorin Vlaicu, antrenori secunzi, și domnul Țurcaș antrenor cu portarii”, a continuat, pentru Sport9, Nicolae Robu.

Acesta a precizat că Valentin Velcea va avea o nouă funcție în club: organizator de competiții și licențiere. Fostul „principal” se va afla la a patra funcție, după ce a mai fost director sportiv și vicepreședinte la alb-negrii.

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 11 Jul. 2014, 14:10 Seria 2
Pe aceeași temă