Remiză la prima serbare

15 Aug. 2009, 16:11 Seria 2

Îmbrăcat în straie de sărbătoare, satul Covaci a remizat cu Mioveniul la botezul ligii a doua. Marele merit al oaspeților la acest meci e că au găsit stadionul micuței localități și că s-au descurcat cu autocarul pe ulițele din preajmă.
 

Înainte de meci drumul ce duce spre sătuc era poate mai aglomerat ca niciodată. Cu cele două mini-tribune pline și alți privitori de după grad, tinerii bănățeni au început cu trac partida. Loviturile libere executate de Baicu au dat emoții gazdelor, una dintre ele nimerind bara, apoi Yartey de la oaspeți a irosit și el oportunități bune de gol. Nemulțumit, antrenorul Steop face deja prima modificare, iar pe finalul reprizei covăcenii se află chiar la cârma jocului. Pauză, iar din difuzoare răsună muzică populară, numai potrivită pentru ambientul câmpenesc.
 

Repriza secundă aduce de la cabinele moderne ale arenei, o echipă gazdă mai legată. Îndemnul antrenorului, „Nu jucați cu Manchester United!”, are efect pentru timișeni. Răzvan Trandu, juniorul din „primul 11″, își asumă responsabilitatea la o lovitură liberă de la distanță, mingea prinde pământul și sare în poarta lui Ilie. Bucurie nemărginită și Remus Steop este trimis în tribună dintr-un exces de zel al centralului Balaci. Deși au avut meciul în mână, „Dacii Liberi” se vor mulțumi cu egalul pentru că același Balaci acordă penalty la o eroare a lui Uzun în careu. Acesta a încercat să-l oprească neregulamentar încă din afara careului pe Yartey, scăpat singur cu Smaranda. Vladu transformă și oaspeții răsuflă ușurați, nu au luat bătaie de la echipa celei mai mici localități din istoria diviziei secunde. „Commando Covaci” și publicul prezent aplaudă în picioare la final, o formație ce deja face deliciul ligii secunde.

Eftimie, fair play: „Sincer, nu meritam niciun punct”

La final, antrenorul oaspeților, Iordan Eftimie nu a ezitat să felicite echipa gazdă pentru jocul prestat și să recunoască jocul mai bun al acestora din repriza secundă.
„Am întâlnit o echipă motivată, nou promovată, cu acel entuziasm pentru a obține victoria. Au fost două reprize distincte, în prima am dominat și puteam înscrie. În a doua repriză gazdele și-au dorit mai mult, au și marcat. Noi am egalat pe final, de ce să nu recunosc este un rezultat care e cam mincinos, pentru că sincer după repriza a doua nu meritam niciun punct”, a declarat Eftimie.
 

De partea cealaltă, Steop se simțea un antrenor împlinit, a debutat fără înfrângere cu o echipă locală construită de el.
„Felicit oaspeții, ne-au tratat ca pe o echipă mare. Îmi felicit jucătorii, au confirmat susținerea morală a conducerii. Îmi pare rău că nu am câștigat. Ne bucurăm împreună cu spectatorii și cei care au făcut posbiliă această zi istorică a satului Covaci. Simt o mare încredere în echipă. Sunt supărat doar pe Uzun că a greșit la o fază simplă. Nu e ușor la debut, majoritatea joacă prima dată în Liga a II-a. De fiecare dată mă gândesc că se putea mai bine. Numeric stăm bine, valoric nu știu sigur, poate e sensbil egală valoarea între jucători, vom vedea”, Remus Steop, antrenor Fortuna Covaci.
 

                            Articol scris de Cornel BIHOLARI

Foto: Istvan Szasz

15 Aug. 2009, 16:11 Seria 2
Pe aceeași temă