Protagoniștii jocului cu Târgu Mureș pot părăsi Timișoara la vară! Trandu: „Eu vreau să rămân”

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 14:11 Seria 2

Atât Răzvan Trandu cât și Cristian Bărbuț, cei doi marcatori ai lui ACS Poli din jocul de luni, câștigat cu 3-1 în fața mureșenilor, au contractele scandente în vară. Cei doi încă aparțin de societatea lui Marian Iancu, iar clubul timișorean ar putea avea de furcă cu păstrarea lor pentru sezonul viitor, ce se anunță de Liga I.

ACS Poli a învins pe FCM Târgu Mureș prin golurile juniorilor aliniați în prima echipă. Cristian Bărbuț a reușit la 18 ani primul său gol în eșalonul secund după câteva evoluții entuziasmante și pare să atragă un interes tot mai mare, fiind comparat cu actualul mijlocaș dreapta al Granadei. Celălalt marcator de luni, Răzvan Trandu, e deja un jucător matur la 22 de ani, și și-a câștigat pe parcurs locul de titular. Cu dubla de ieri a ajuns la șase goluri în acest sezon, la egalitate cu vârful Szekely, al doilea între marcatorii timișorenilor.

Cei doi tineri fac parte din planurile pentru Liga I ale lui ACS Poli însă situația lor nu e așa simplă, ambii au contracte care se vor încheia pe 30 iunie. Tehnicianul Valentin Velcea cunoaște situația jucătorilor săi și cu siguranță în vară vor fi permutări. E posibil ca jucători cu contracte pe termen mai lung să părăsească echipa pentru a se semna înțelegeri noi cu cei care au dat randament dar care nu au o situație bătută în cuie, așa cum e cazul lui Trandu și Bărbuț.

„Voi vorbi la sfârșit de jucătorii care vor rămâne, ai cui sunt jucătorii, tineri juniori care nu sunt ai lui ACS Poli ci sunt ai domnului Iancu… Alți jucători care au angajament cu impresarul lor… De Bărbuț v-aș răspunde că e un tânăr talentat. Viitorul lui fotbalistic e de abia a început și locașul cel mai călduț pentru el e aici. Are o determinare și o dorință de creștere foarte mare”, a declarat Velcea după jocul cu mureșenii.

Bărbuț a semnat cu FC Politehnica în urmă cu doi ani după ce a fost dus inițial la Dinamo de impresarul său, Cristea Opria. Între timp Marian Iancu l-a lăsat împrumut până în vară la noua grupare timișoreană iar în cazul în care la finalul sezonului sosesc oferte tentante pentru el ACS Poli are mâinile legate.

Răzvan Trandu în schimb nu mai e junior și se pare că are șanse mai mari să rămână sub comanda lui Valentin Velcea în noul sezon. „Mai am contract până în vară, am fost împrumutat de la Marian Iancu. Eu am semnat un acord în iarnă. Eu vreau să rămân, dacă sunt dorit de conducere, de domnul profesor”, a spus mijlocașul timișorean.

2 foști poliști impresariați de SC Opria International SRL evoluează la Dinamo: Luchin și Scutaru

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 14 May. 2013, 14:11 Seria 2
Pe aceeași temă