„Promovarea e dorința unui întreg oraș”. Chindia vrea să bată din nou Baia Mare și să debuteze cu dreptul în play-off

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 17:30 Seria 2

Chindia debutează sâmbătă în play-off-ul Ligii a 2-a, cu FCM Baia Mare, pe teren propriu, de la ora 11:00. Echipa târgovișteană a intrat în play-off de pe locul 2, cu 20 de puncte, cu unul mai puțin decât adversarul din ultima etapă a sezonului regulat, Gaz Metan Mediaș.

Jucătorii lui Nicu Croitoru s-au antrenat joi la prânz pe terenul mare, al cărui gazon se prezintă în condiții excelente. La antrenament au asistat și câțiva suporteri ai echipei târgoviștene. „Cu Baia Mare e un meci greu, foarte important. Dacă reușim să câștigăm, vom lua o adevărată injecție de moral pentru meciurile următoare. Începem practic un nou sezon, cu zece finale, pentru a împlini dorința unui întreg oraș, promovarea. E un obiectiv măreț, sperăm să putem să îl realizăm”, a vorbit președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

„Este foarte important să câștigăm acest meci și să începem play-off-ul cu dreptul. Nu avem probleme legate de accidentări sau suspendări, așa că vom avea la dispoziție tot lotul de jucători. Ne așteaptă un joc dificil, cu o formație mult întărită în pauza de iarnă”, a prefațat meciul și Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei.

Se bate recordul de asistență?

La partida cu Gaz Metan, de sâmbătă, în tribune au fost peste 4.000 de spectatori. Cifra ar putea fi depășită peste două zile, la meciul cu FCM Baia Mare (ora 11.00), care nu va fi televizat. Intrarea spectatorilor este gratuită, iar vremea se anunță ideală pentru fotbal: cer variabil, șanse reduse de ploaie și o temperatură de 18-20 de grade la ora jocului. „Îi așteptăm pe suporteri în număr mare la stadion, să ne susțină pentru o nouă victorie”, e mesajul conducerii Chindiei către microbiștii din Târgoviște.

Dorin Toma: „Este play-off-ul și va fi cu totul altceva”

Cu toate că în sezonul regulat FCM Baia Mare a reușit să obțină doar un punct din cele două partide disputate împotriva celor de la Chindia, jucătorii lui Dorin Toma speră într-o victorie de această dată. „Va fi un joc foarte dificil, cu o echipă foarte bine pregătită din toate punctele de vedere. Ne așteaptă un joc greu. Am făcut doar un punct cu ei în cele două întâlniri, dar pentru mine acum este alt campionat. Este play-off-ul și va fi cu totul altceva. Sperăm să ajungem la Târgoviște liniștiți și noi. Să facem deplasarea într-un mod cât mai profesionist pentru a ne putea bate de la egal la egal cu ei”, a spus Dorin Toma, antrenorul FCM Baia Mare.

„Va fi un meci greu. Sperăm să îl câștigăm, ca și fiecare meci din play-off, la final să vedem ce se va întâmpla. Într-adevăr, cu Chindia am făcut un egal și am pierdut la ei, dar nu cred că ne-au fost superiori. Doar neșansa ne-a făcut să plecăm fără puncte de acolo”, a spus Sergiu Oltean, jucător al FCM Baia Mare, completat de Florin Anițoiu: „Va fi un meci dificil. Avem rezultate negative cu Chindia. Așteptăm să mergem acolo să câștigăm. Nu ne gândim la etapa următoare. Luăm etapă cu etapă și nu vrem să sărim. Ne gândim prima oară la meciul cu Chindia”.

Împotriva Chindiei, Dorin Toma nu va putea conta pe serviciile căpitanului Alin Ignea, dar și ale jucătorilor Emil Dică, Răzvan Lupu, Cristian Daminuță, aceștia fiind accidentați.

Clasament play-off:

1. Gaz Metan Mediaș        0    0    0    0    0-0    21 pct. (+0,5)
2. Chindia Târgoviște        0    0    0    0    0-0    20
3. UTA Bătrâna Doamnă    0    0    0    0    0-0    20 (+0,5)
4. FC Brașov            0    0    0    0    0-0    19
5. FCM Baia Mare        0    0    0    0    0-0    17
6. CS Mioveni            0    0    0    0    0-0    17 (+0,5)

*locul 1 va promova direct în Liga 1 la finalul play-off-ului
**locul 2 va juca un baraj cu locul 2 din Seria I, iar câștigătoarea din dubla manșă va juca un nou baraj cu ocupanta locului 12 din Liga 1

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: DBSport

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 17:30 Seria 2
Pe aceeași temă