Poziția de lider contează pentru moral

01 Sep. 2009, 11:18 Seria 2
Poziția de lider** contează pentru moral

Bătrâna Doamnă nu și-a propus să promoveze, dar își dorește revenirea în Liga I. Totuși, deocamdată nu se pune serios problema atacării promovării, obiectiv care va deveni cu adevărat important în funcție de reușitele echipei la jumătatea sezonului.

 

UTA a revenit în fruntea clasamentului după runda a treia, victoria cu 5-0 obținută în deplasare, la CFR Timișoara, aducându-i poziția de lider. UTA este despărțită de un golaveraj superior de Jiul Petroșani și Universitatea Cluj, formații care au adunat de asemenea șapte puncte după primele trei etape. Postura de lider contează eventual doar pentru moralul utiștilor, mai ales că formațiile cu pretenții declarate la promovare abia încep să se dezmorțească. UTA nu și-a propus, oficial, să revină în Liga I la capătul sezonului, promovarea fiind mai mult un obiectiv ascuns, care va fi atacat în cazul în care, undeva la mijlocul întrecerii, se va constata că există șanse reale.

Victoria de la Timișoara era obligatorie pentru UTA în fața unei formații care ar avea probleme serioase și în Liga a III-a. CFR dispune de-o formație tânără, care nu va rezista la nivelul eșalonului secund în actuala formulă. Se pune problema retragerii echipei din campionat, iar dacă acest lucru se va întâmpla înainte de finalul turului de campionat, rezultatele i se vor anula. Prin urmare, pentru a-și păstra cele trei puncte și cinci goluri, UTA speră ca CFR Timișoara să nu dispară din competiție până în pauza de iarnă.

 

Meci controlat clar de UTA

 

Meciul în sine a fost controlat total de formația arădeană. După un start slăbuț de meci, UTA a preluat inițiativa și-a început să-și pună sub presiune adversarul, care a cedat pentru prima dată abia în minutul 28, după 3-4 ratări mari ale lui Țucudean, Batin și Drida, toate fiind inițiate de ivorianul Dodo Digbeau. Apoi a marcat chiar ivorianul, UTA având la pauză un avantaj liniștitor de 2-0, cu toate că diferența putea să fie mult mai mare. În repriza secundă, arădenii au mai marcat de trei ori, bifând astfel cele trei puncte obligatorii, în compania unei formații care nu avea cum să-i facă față.

 

Utiștii, ceva mai liniștiți după aducerea lui Digbeau

 

Ivorianul Dodo Digbeau pare o mutare foarte bună, venind pe un post deficitar la UTA, cel de mijlocaș ofensiv. La trei zile după ce s-a alăturat lotului, Digbeau a fost titularizat, reușind un meci foarte bun, în condițiile în care nu este la un nivel fizic normal. Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care a fost schimbat după 60 de minute, dar timpul a fost suficient pentru a impresiona, printr-un joc simplu și extrem de eficient, ivorianul furnizând pase decisive pe bandă rulantă. Sigur, se poate spune că adversarul n-a fost de calitate, numai că jocul celorlalți mijlocași în faza de atac a fost același, fiind lipsit de nerv și de pase decisive de calitate.Rămâne ca Digbeau să se pună la punct cu pregătirea fizică, așteptările fiind mari în ceea ce-l privește.

 

Batin are deja patru goluri

 

Paul Batin pare acomodat deja cu UTA, cu toate că s-a alăturat lotului cu câteva zile de startul sezonului. Băimăreanul adus, ca și Digbeau, de la CFR Cluj sub forma unui împrumut a marcat patru din cele opt goluri ale Bătrânei Doamne, intrându-și bine în ritm. Sâmbătă, la Timișoara, a înscris de două ori, golul doi venind după o reușită dificilă, un „cap” din întoarcere, execuția fiind realizată la circa un metru de sol.

 

CFR Timișoara, șansa lui Țucudean

 

Poate meciul cu CFR Timișoara a fost cel de care avea nevoie George Țucudean. Juniorul a început început sezonul într-o pasă proastă, jocul slab din meciul cu FC Baia Mare și ratările din partidele cu FC Bihor și Gloria Arad aducându-l aproape de un blocaj psihic. Criza părea adâncită după prima repriză a confruntării cu CFR Timișoara, în care arădeanul n-a reușit nimic, ratând ușor două-trei situații mari. În partea a doua însă a punctat de două ori, golul de 5-0 venind după un efort remarcabil: a urmărit o minge care părea pierdută, a sprintat și i-a furat-o unui adversar, a rămas singur cu portarul și-a înscris plasat.

 

Sălăjan și Draia, juniorii UTA-ei pentru meciul de sâmbătă

 

Țucudean va lipsi de la meciul cu Fortuna Covaci, programat sâmbătă, de la ora 20:00 pe stadionul „Fransic Neuman”. Împreună cu Chindriș și Purece se află la București, în pregătiri cu lotul național de juniori under 19. Prin urmare, pentru confruntarea cu Fortuna Covaci, soluțiile staff-ului tehnic utist pentru juniorul din teren sunt limitate: atacantul Sălăjan sau fundașul Draia. Aproape sigur, Sălăjan își va face debutul în Liga a II-a, tânărul atacant urmând să evolueze ca titular alături de Batin.

 

Edson și Mihuț sunt recuperați, revine și Mutulescu

 

Meciul cu CFR Timișoara a provocat și revenirea lui Edson pe teren. Portughezul pare recuperat după operația de la genunchi, urmată de-o lungă perioadă de recuperare. Edson a evoluat timp de 22 de minute la Timișoara, nu s-a remarcat în mod special, dar el este într-o fază în care are nevoie de câteva meciuri pentru a scăpa de stresul unei eventuale recidive. Și Dorin Mihuț este refăcut din punct de vedere medical, iar Mutulescu se pregătește să revină în programul echipei după accidentarea suferită la gleznă înainte de startul sezonului.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

01 Sep. 2009, 11:18 Seria 2
Pe aceeași temă