Piroș scoate actele, deranjat de acuzele aduse de directorul sportiv demisionar. „Omul acesta a mâncat o pâine la Pâncota, e urât ceea ce face”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2016, 10:32 Actualizat: 06 Apr. 2016, 10:33 Seria 2
Piroș scoate actele, deranjat de acuzele aduse de directorul sportiv demisionar.  „Omul acesta a mâncat o pâine la Pâncota, e urât ceea ce face”

De trei zile de când Sorin Tarcea și-a dat demisia din funcția de director sportiv al Șoimilor Pâncota, motivându-și mai direct sau voalat plecarea prin neînțelegerile cu conducerea clubului, cele două părți vin cu în fiecare zi cu completări, precizări menite să prezinte partea lor de adevăr. Luni, președintele Pavel Piroș a ieșit public cu niște explicații ce l-au pus într-o lumină proastă pe Tarcea, care, la rândul său a dat un comunicat de presă.

Facturi pentru mingi și vitamine

Șeful „alb-negrilor” a fost deranjat în special de paragraful în care se preciza că formația din Podgorie a fost ajutată printre altele cu: „mingi, echipament, vitaminizare…”. Fiindcă a primit un telefon din partea primarului Iosif  Retter, deranjat și el de afirmațiile legate de mingi, Piroș a ținut să prezinte niște acte ce certifică că Primăria orașului Pâncotei a achitat 6000 de lei pentru 44 de baloane. „Primarul a fost nervos și mi-a trimis imediat pe fax factura, în care se vede negru pe alb că s-au cumpărat mingi la club. Eu vin cu o altă factură, în valoare de 3600 de lei, pentru vitamine. E necesarul făcut de doctorul Voin, de care m-am ocupat să ajungă la echipă. Am mai auzit că nu avem echipament sau că acesta e spălat acasă de jucători. La compania mea există un compartiment adminsitrativ unde se pregătește echipamentul de joc și tot ce este necesar. Fiecare apartament unde locuiesc jucătorii este dotat cu mașină de spălat. Dacă jucătorii și-au mai spălat echipamentul de antrenament nu cred că înseamnă că la Pîncota nu sunt condiți”, a ținut să precizeze președintele „alb-negrilor”.

Despre restanțe și datorii

Pavel Piroș a mai ținut să clarifice și aspectul legat de bani, respectiv de restanțe. „Tot Tarcea a mai afirmat că avem datorii la foștii jucători, chiar îmi doresc să vină măcar unul dintre aceștia care a evoluat la Pâncota și e în litigiu cu noi. Mai sunt 6-7 jucători cu restanțe din iunie, dar băieții ne-au înțeles, fiindcă știu că-și vor primi banii. Din această săptămână, vom fi la zi și cu salariile către jucători și staff. Inclusiv domnii Ionuț Popa și Sorin Tarcea vor trece pe la casierie să-și ia banii munciți. În rest, la Federație nu am achitat amenzile aferente cartonașelor roșii luate de Dragalina și Pirtea la Vâlcea, în rest suntem în regulă. Nu mai revin și asupra celor spuse și demonstrate ieri, legate de terenuri de antrenament, ce nu există în Arad pentru nicio echipă nu numai pentru noi, vreau doar să sesizez că e urât ceea ce face omul acesta (n.a. Sorin Tarcea) după ce a mâncat o pâine la Pâncota. Sau măcar dacă ar avea argumente solide pentru afirmațiile sale, iar eu vă demonstrez că nu are…”, a precizat Pavel Piroș.

Cuedan: „Lucrurile nu au fost perfecte, dar nici așa cum le prezintă alții”

Dan Cuedan și-a legat timp de aproape 7 ani cariera în fotbal de Șoimii Pâncota. A fost fotbalist între anii 1995 și 1999, promovând cu echipa în Liga a 3-a în urma unui baraj cu Târgu Cărbunești. Apoi, a antrenat formația din Podgorie timp de doi ani și 9 luni, reușind o promovare istorică în Liga a 2-a la cârma ei. În tot acest timp a lucrat direct cu Pavel Piroș și vorbește în cunoștință de cauză.

„Lucrurile nu au fost perfecte nici când am activat eu la Pâncota, dar nici așa cum le prezintă alții. Am avut și eu divergențe cu Pavel Piroș, nu a fost doar lapte și miere între noi, dar am știut să pun problema în așa fel încât să obțin tot ceea ce a fost mai bine pentru echipă. Apoi, eu mi-am asumat tot când am devenit angajatul clubului, știam că vor fi și greutăți, așa cum sunt pe la toate cluburile din România. Dar, conducerea clubului, așa cum e ea, ne-a pus mereu la dispoziție tot ceea ce am cerut. Știu că mereu ne-au așteptat înainte de jocuri trei rânduri de echipamente curate, cu mingile nu au fost niciodată probleme chiar dacă unele au fost mai de proastă calitate, la fel și cu vitaminizarea. Mai știu că am avut autocarul propriu în deplasări, că în ligile doi și trei am avut parte cele mai bune condiții de cazare și masă în alte orașe. Știam că vom avea probleme cu terenurile de antrenamente, dar am căutat și găsit mereu soluții în municipiu sau județ. Au fost perioade când ne-am antrenat la Caporal Alexa, pe un teren destul de bun, ce a fost neglijat în ultima perioadă. Când m-am despărțit de Pâncota, lăsând echipa în obiectiv, am rămas în relații bune cu Pavel Piroș și autoritățile locale, mi-am primit toate drepturile financiare conform contractului. În concluzie, nu cred că e corect să se lovească într-un om care încearcă și eu zic că a și reușit să facă ceva în fotbalul arădean” susține Cuedan.

AICI găsești actele prezentate de președintele Pavel Piroș

Sursa: Sport Arad

Vă atașăm mai jos facturile prezentate de conducerea Pîncotei pentru mingi și vitamine:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Apr. 2016, 10:32 Actualizat: 06 Apr. 2016, 10:33 Seria 2
Pe aceeași temă