Parteneriatul FC Bihor – CF Liberty nu va mai fi prelungit

Marius ANGHEL 15 Jun. 2013, 18:45 Seria 2
Parteneriatul FC Bihor - CF Liberty** nu va mai fi prelungit

Parteneriatul dintre cluburile FC Bihor și CF Liberty încheiat pe 2 ani în 2010 și prelungit cu încă un an expiră astăzi, după care fiecare dintre cei doi parteneri își va vedea de propriul drum. „Acordul de colaborare dintre cele două cluburi expiră pe 15 iunie și nu va mai fi prelungit”, a declarat Cătălin Sărmășan, directorul sportiv al CF Liberty. Sărmășan a refuzat să comenteze motivele care au stat la baza acestei decizii.

De altfel, în condițiile în care echipa a ratat promovarea în prima ligă, și reprezentanții administrației județene și locale, finanțatorii FC Bihor, erau destul de rezervați cu privire disponibilitatea omului de afaceri Marius Vizer, patronul CF Liberty, de a continua acestui parteneriat. „Așteptăm până duminică un răspuns din partea partenerului nostru. Șansele ca acest parteneriat să continue sunt de 50% – 50%”, a declarat Dumitru Voloșeniuc, reprezentatul Consiliului Județean în AGA la FC Bihor.

Planul de rezervă al conducerii FC Bihor este ca, odată încetat parteneriatul cu Liberty, clubul să evolueze în campionat cu proprii jucători. Întrucât dintre jucătorii din actuala echipă doar Florin Pop aparține FC Bihor, clubul se va folosi în viitorul campionat de propria pepinieră de fotbaliști.

„Vom evolua în continuare în divizia B cu jucători de la Centrul de Copii și Juniori și de la echipa a doua. Vom avea jucători bihoreni în proporție de 99%”, a spus Voloșeniuc.

Reprezentantul Consiliului Județean a dezmințit zvonurile potrivit cărora, pentru a reduce din costuri, echipa ar putea fi retrogradată la masa verde urmând să revină în divizia secundă anul viitor când tinerii jucători vor fi căpătat deja experiență. „Ar fi păcat să facem o astfel de mișcare. Pe de o parte cheltuielile sunt cam aceleași, iar pe de cealaltă parte este mai ușor să te menții în divizia B decât să promovezi din C în B”, a declarat Voloșeniuc.

Parteneriatul dintre FC Bihor și CF Liberty datează din 2010 și a fost prelungit pentru încă un an în fiecare an. Potrivit înțelegerii, Liberty a gestionat managementul sportiv al clubului asigurând salariile jucătorilor și ale staff-ului tehnic, estimate la peste 400.000 euro pe sezon. În schimb, municipalitatea și Consiliul Județean și-au asumat cheltuielile administrative, de la asigurarea condițiilor de pregătire și cantonament până la medicație și taxe datorate Federației Române de Fotbal.

Sursa: eBihoreanul
 

Marius ANGHEL 15 Jun. 2013, 18:45 Seria 2
Pe aceeași temă