Nkongue, „la cuțite” cu Munteanu: „Am fost la Poliție și am făcut plângere”. Camerunezul face dezvăluiri despre situația clubului din Vâlcea

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Jan. 2015, 16:07 Seria 2

Atacantul Christian Nkongue și conducerea clubului CSM Râmnicu Vâlcea sunt în plin conflict. Negocierile pentru rezilierea contractului au intrat în impas. Camerunezul nu a fost primit la antrenamentele echipei mari a CSM-ului și se va prezenta la echipa a doua!

Nkongue a avut, ca întreaga echipă CSM, o evoluție modestă în prima parte a sezonului, în care a reușit doar un gol. Deși africanul ar fi dispus să accepte reducerea contractului cu 25 la sută, managerul clubului i-a spus că poate rămâne doar dacă își înjumătățește salariul actual, de 2.000 euro lunar, cel mai mare din Zăvoi.

Jucătorul a luat foc după ce, în timp ce el era în vacanță în Camerun, toate hainele și bunurile sale au fost mutate de conducerea clubului din apartamentul pe care îl avea închiriat, la Zăvoi. Astfel, Chris atacă dur conducerea clubului.

„Când eu eram în vacanță în Camerun, Munteanu a trimis pe cineva la apartament să îmi ia toate lucurile, iar pe mine m-au anunțat după câteva zile. Acum nu am toate bagajele mele, sunt împărțite, nici nu știu unde sunt. Eu am avut 5 mii de euro în apartament, voiam să îmi iau un motor la mașină. Am fost la Poliție și am făcut plângere acolo împotriva managerului Munteanu. El acum râde, dar cred că apoi va plânge. M-au trimis la echipa a doua. Nu este problemă, eu merg acolo și clubul îmi plătește lunar 2.000 euro. Nu am nicio problemă cu suporterii, colegii, dacă Munteanu vrea să se înțeleagă cu mine pentru reziliere, să îmi dea banii pe noiembrie, decembrie și ianuarie și plec. Mingea e la ei. Nu sunt primul jucător la echipa a doua, au fost și Lircă și Adi Popa. Nu este problemă, stau acolo, vedem până la vară unde ajungem” a tunat camerunezul.

„Dacă echipa are probleme, a fost din cauza lui Munteanu și a lui Lincar”

Jucător extrem de iubit de fani pentru evoluțiile bune din perioada 2011-2013, dar și din sezonul trecut, când a revenit după jumătate de an petrecută la Slatina, Nkongue spune că vrea să plece cu capul sus de la echipă. „Munteanu mi-a spus că să îmi găsesc ceva mai bun, să merg la echipă, că CSM nu mai are bani, dar eu am contract până la vară. Mi-a zis că echipa are problemă cu banii, dacă nu accept, să merg la Federație. Eu am venit aici cu capul sus și vreau să plec la fel, dacă are ceva cu mine, eu nu am. Dacă echipa are probleme, a fost din cauza lui Munteanu și a lui Lincar. Am fost în cantonament la Brașov, unde echipa nu a făcut nimic, numai mâncare. Sunt mulți jucători talentați, dar le este frică să vorbească, au salarii 20-30 milioane, nu știu de ce acceptă reducerea salariilor. Ar trebui că toți băieții să țină o ședință”, a spus atacantul.

„De ce am jucat bine cu Claudiu Niculescu anul trecut, iar acum nu?”

Nkongue spune că fostul antrenor, Erik Lincar, și șefii clubului sunt vinovați de situația critică a echipei, care este în pericol și să rateze play-off-ul. „Echipa nu a mers din cauza lui Lincar și Munteanu. Eu de patru-cinci ori l-am întrebat pe Lincar dacă are ceva personal cu mine, a zis că nu are, deși mi-a făcut probleme din cantonament și până a plecat de aici. Lincar nu a vorbit niciodată cu mine, dar mi-a luat tot anul 5.000 lei amendă, mi-a zis să fac ce vreau. De ce am jucat bine cu Claudiu Niculescu anul trecut, iar acum nu? Lincar m-a băgat un meci pe stânga, eu i-am zis apoi că nu pot acolo, nu mă simt bine, apoi m-a lăsat pe bancă sau în tribună, i-a preferat pe Coman sau pe alții! Lincar mi-a zis mereu doar să intru pe teren, nu mi-a dat nicio indicație. Am fost foarte dezamăgit. Când a venit Pelici, i-am spus că nu sunt bine din punct de vedere psihic, după problemele avute cu Lincar”, a mai declarat camerunezul.

Camerunezul face dezvăluiri: „Munteanu să ia telefonul și să îi sune pe Niculescu, pe Monel, pe Iancu, pe Lircă și să își ceară scuze”

Fotbalistul aflat în conflict cu managerul CSM-ului acuză și retragerea memoriului de la Federație pentru promovare, spunând că „am dat locul la Craiova”. Nkongue îi recomandă lui Lucian Munteanu să meargă la biserică pentru a-și cere „iertare la Dumnezeu” pentru toate greșelile pe care le-a făcut față de antrenorii și jucătorii ce au plecat din Zăvoi.

„Vreau să vorbesc cu domnul Nițu, șeful de aici. Eu înțeleg de ce sponsorul nu mai vrea să bage bani, dar problema nu e la jucători, e de la conducere, am avut șansa să mergem la Liga I, dar am dat locul la Craiova. Dumnezeu ne-a dat șansa anul trecut, dar noi am refuzat, apoi de ce se supără acum conducerea? Echipa nu merge bine, ei trebuie să se gândească de ce, pentru că Monel Cârstoiu era cel mai bun mijlocaș, l-a dat afară, Iancu s-a accidentat și l-au trimis la echipa a doua, apoi l-au dat afară, Lircă era și el un mijlocaș excelent, l-au dat afară, Danilo a fost aici, trebuia să îi dea patru salarii, cred că nici jumătate nu i-a dat. I-am spus lui Munteanu că au greșit foarte mult, ar trebui să meargă la biserică și să își ceară iertare la Dumnezeu! De ce echipa are acum probleme cu banii, dar înainte nu avea? Munteanu să ia telefonul și să îi sune pe Niculescu, pe Monel, pe Iancu, pe Lircă și să își ceară scuze că a greșit față de ei! Pe Niculescu l-au dat afară că l-a băgat pe Tănasă în jocul cu Tg. Mureș și s-a accidentat imediat, dar Ciprian făcuse antrenament toată săptămâna și a zis că poate să joace, plus că aveam doi doctori la echipă. Ei au vrut demult să îl dea afară pe Niculescu și să își cheme pe prietenul lor Lincar, dar, apoi, imediat au început problemele la echipă. Pentru mine, Claudiu a fost cel mai bun antrenor de la CSM, regret că el a plecat din cauza conducerii”, a tunat atacantul african al CSM-ului.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Jan. 2015, 16:07 Seria 2
Pe aceeași temă