„Mulți îl atacă pe Claudiu Maior, dar fără contribuția lui, echipa nu exista”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Jan. 2013, 13:35 Actualizat: 18 Jan. 2013, 13:36 Seria 2
„Mulți îl atacă pe Claudiu Maior, dar fără contribuția lui, echipa nu exista”

Revenit la cârma echipei de fotbal FC Municipal Târgu-Mureș, directorul general al clubului, Aurelian Băbuțan, răspunde la unele întrebări legate de articolele apărute recent în presă în ceea ce privește fondul alocat echipei pentru a reuși revenirea în Liga I, sau a contractelor jucătorilor din lot.

– Cum se poate comenta suma vehiculată în presă care a fost alocată pentru promovarea echipei?
– Cele două milioane de euro vehiculate sunt mai degrabă răutăți. Oficial este doar ce apare pe site-ul clubului. Nu putem obtura ceea ce declară unii sau alții. În primul rând, ceea ce putem spune este că încă nu există fonduri alocate, trăim din vânzarea jucătorilor. Aș mai pune o întrebare: câte echipe din prima divizie au vândut jucători și pe ce sume? Noi l-am vândut pe Astafei la Galați pentru 200.000 de euro și ar urma ca Balauru să plece la Vaslui pentru 150 de mii. Alte oferte n-am avut. Ne mai bazăm pe banii pe care i-am putea primi pentru Bumba. Nu spun că nu ne-ar ajuta cele două milioane, dar nu știu de unde au scos-o cei care au afirmat acest lucru. Știm că bugetele nu au fost încă aprobate. Știu că se plătește performanța, ori acum suntem la șase puncte de primul loc promovabil, deci nu avem performanță. Frumos era dacă eram pe primul loc, la zece puncte de locul doi, dar acum suntem departe.

– Legat de valoarea contractelor jucătorilor?
– Este adevărat, după retrogradare, unde îmi asum o parte din vină, am plecat, dar vina mai mare o au alții, n-o să dau nume, au rămas unii jucători cu contracte pentru Liga I. Este tot o răutate din partea presei legat de sumele vehiculate. Un exemplu de care ar trebui să se țină cont: lui Vasilache i s-a propus prelungirea contractului pentru 2000 de euro și a refuzat. A ajuns la FC Bihor, vedem unde este echipa și nu cred că are un contract mai bun. Unde este diferența? Mulți îl atacă pe Claudiu Maior, dar fără contribuția lui, echipa nu exista. Niciodată nu se fac publice sumele transferurilor. Cei interesați, caută, nu verifică și atunci inventează.

– Sunt contestate ultimele transferuri…
– Am spus, cei aduși sunt aduși de mine, eu răspund pentru ei. Dacă aduc un copil talentat de la Reghin și-i ofer 1500 de lei pe lună, este o greșeală? I-am dat și lui o șansă, poate am greșit, poate se integrează, poate nu. În ceea ce privesc transferurile, toată răspunderea este mea. Îi cunosc pe fiecare. În Stere am încredere, de aceea l-am rechemat, ceilalți urmează să confirme, este tot răspunderea mea. Așa l-am readus și pe Astafei de la Turda, sau i-am prelungit contractul lui Szilagyi, nici nu vreau să pomenesc ce contract avea. Am reușit o promovare în 2010 și vreau să fim lăsați să ne facem treaba, să încercăm să revenim, cam asta am de spus.

Articol scris de Mihai Vereș

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Jan. 2013, 13:35 Actualizat: 18 Jan. 2013, 13:36 Seria 2
Pe aceeași temă