Marian Iancu ia în calcul posibilitatea de a continua și sezonul următor în Liga 2

04 Jan. 2012, 16:19 Seria 2
Marian Iancu ia în calcul** posibilitatea de a continua și sezonul următor în Liga 2

Marian Iancu, președintele FC Timișoara, a publicat astăzi, pe site-ul oficial al clubului bănățean, un comunicat în care face public obiectivele pentru anul 2012. Oficialul echipei de pe locul doi din Seria a II-a a Ligii a II-a a trasat problemele administrative pe care trebuie să le pună la pună la punct în acest an, în final luând în calcul și posibilitatea de a continua și sezonul următor în Liga 2.

În dreptul obiectivelor sportive, printre cele mai importante ținte ale lui Marian Iancu sunt clasarea, la finalul campionatului, pe prima poziție a Seriei a II-a și coborârea sub 23 de ani a mediei de vârstă, fie prin promovarea tinerilor din propria pepinieră, fie prin transferul unor fotbaliști de mare potențial.


COMUNICAT DIN PARTEA DLUI MARIAN IANCU, PREȘEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE AL F.C. POLITEHNICA TIMIȘOARA S.A.

I. Obiectivele administrative pentru anul 2012

1) Reorganizarea acționariatului, prin atragerea Consiliului Local Timișoara, a Consiliului Județean Timiș și a Universității Politehnica.
2) Reorganizarea – pe cale de consecință a pct.1- a Consiliului de Administrație și a executivului societății pe acțiuni FC Politehnica Timișoara.
3) Restructurarea personalului și încadrarea tuturor activităților în interiorul unui buget real, în care costurile să fie susținute de venituri certe, fie ele minime, dar sigure, în ceea ce înseamnă încasarea lor în timp util.
4) Reorganizarea administrației sportive.
5) Dezvoltarea departamentului de marketing. Transparență totală în relația cu presa de specialitate, atât locală, cât și națională.
6) Depășirea tuturor impunerilor din Manualul de licențiere pentru anul competițional 2012-2013. Acest punct depinde în mod covârșitor de realizarea obiectivelor administrative enumerate mai sus. Se vor face simulările necesare și se vor lua în calcul consecințele faptului puțin probabil, dar real de a continua și în anul competițional următor în Liga II, în mod evident dacă nu vom reuși reorganizarea acționariatului cu toate consecințele benefice ale acesteia.

II. Obiectivele sportive pentru anul 2012

1) Reforma grupului de jucători de la prima echipă, prin continuarea schimbului de generații.
2) Coborârea mediei de vârstă sub 23 de ani, prin promovarea tinerilor jucători din propria pepinieră, dar și prin transferul unor fotbaliști de mare potențial.
3) Încadrarea bugetului aferent primei echipe în contextul veniturilor real estimate.
4) Împrumutul sau vânzarea unor jucători, posibil de înlocuit în așa fel încât să nu fie puse în pericol rezultatele și obiectivele propuse.
5) Formarea unei echipe așa cum a fost descrisă mai sus are ca termen de realizare vara anului 2012, nu mai târziu, urmând ca grupului nou creat să i se asigure un minim de continuitate estimat la 1,5-2 ani competiționali pentru a atinge nivelul maxim de eficiență.
6) Formarea prin selecție severă a unui grup valoros de tineri jucători în cadrul echipei a doua a clubului, în jurul mediei de vârsta de 19 ani, care să asigure schimbul de generații viitoare începând cu anul competițional 2015-2016.
7) Clasarea pe locul I în anul competițional 2011-12, aceasta creând posibilitatea promovării în Liga I.

04 Jan. 2012, 16:19 Seria 2
Pe aceeași temă