Lovitură de teatru la Oradea! FC Bihor în faliment? TU CE CREZI?

10 Aug. 2009, 12:21 Seria 2
Lovitură de teatru la Oradea!** FC Bihor în faliment? TU CE CREZI?

După ce ieri lucrurile păreau să intre cât de cât în normal pentru FC Bihor, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele și vicepeședintele clubului și-au anunțat demisiile, afirmând în același timp că există pericolul real ca echipa să nu fie înscrisă în noul sezon în Liga a II-a.

 

Președintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, și vicepreședintele Adrian Alexandrescu și-au anunțat demisiile din funcțiile pe care le-au exercitat timp de numai 45 de zile, și au declarat că există riscul real ca echipa să fie retrasă din Divizia B de către finanțatori, Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor, pentru a evolua în Divizia C.

 

“Ne-am anunțat amândoi demisiile, întâi Adunării Generale a Acționarilor de joi, 6 august, iar acestea intră în vigoare de astăzi”, a precizat Gheorghe Alexandrescu, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni la sediul clubului.

 

El a motivat că gestul său și al vicepreședintelui este determinat de lipsa acută de fonduri cu care se confruntă finanțatorii, Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor, în condițiile în care FC Bihor a acumulat în ultimii patru ani datorii ce depășesc suma de 2 milioane de lei, din care peste 100.000 la bugetul de stat, prin neplata taxelor și impozitelor, iar de câteva luni conturile clubului sunt blocate. „De mai bine de patru luni, FC Bihor are blocate nouă conturi deschise la tot atâtea bănci, și orice ban ar vira finanțatorii în oricare din aceste conturi, ei ar fi blocați pentru plățile la buget și la furnizori”, a furnizat președintele demisionar al FC Bihor o informație până acum necunoscută, în ciuda gravității ei.

 

 

Gheorghe Alexandrescu a declarat că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a evita situația în care a ajuns FC Bihor. „Am studiat situația contabilă și am ajuns la concluzia că este imposibil să rezolvăm concomitent atât achitarea restanțelor cât și asigurarea necesarului lunar pentru turul acestei ediții de campionat în Divizia B. Am renunțat la 11 jucători care costau prea mult și am format un lot bun, din jucători preponderent bihoreni. În plus, sâmbătă, 8 august, vicepreședintele Adrian Alexandrescu i-a convins pe 15 dintre jucători să accepte diminuarea veniturilor lunare cu aproape 2.500 de euro. Eu însumi și vicepreședintele am decis ca salariile noastre, în total 6.000 de lei lunar, să le depunem în contul clubului cu mențiunea expresă a destinației, adică pentru plata datoriilor la bugetul de stat, dar nu este de ajuns”, a spus Gigi Alexandrescu.

 

El a mai furnizat o informație importantă, și anume că Direcția Finanțelor Publice Bihor a început executarea silită a clubului, până acum FC Bihor scăpând de această executare doar pentru că a profitat de posibilitatea legală de a face o contestație, însă fără mari sorți de izbândă pe fond.

 

 

Alexandrescu a mai explicat că jucătorii au acceptat reducerea contractelor cu condiția să li se acorde, în schimb, prime de 600 de lei pentru fiecare punct obținut pe teren, dar analizele făcute împreună cu conducerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor au arătat că nici acestea nu pot fi achitate. „Am discutat joi (n.r. – 6 august) cu domnul primar Ilie Bolojan și cu domnul președinte Radu Țîrle și ne-au arătat că încasările la bugetul județului au scăzut cu 50% față de anul trecut. Pur și simplu nu mai sunt bani, e criză”, a spus Alexandrescu.

 

Președintele demisionar al FC Bihor a spus că, deocamdată, nu știe dacă antrenorul Ioan Petcu va rămâne sau nu la club, însă este aproape sigur că FC Bihor va evolua pe viitor în Divizia C, ceea ce ar putea determina și plecarea a cel puțin șase jucători aduși de el vara aceasta. „Pentru B nu mai avem bani, iar în C nu știu câți vor accepta să joace, în condițiile în care li se impune și reducerea contractelor cu vreo 50%, și a primelor de joc”, a încheiat Gheorghe Alexandrescu.

 

În finalul conferinței de presă, președintele demisionar a aruncat o săgeată în direcția predecesorului său, Alexandru Toth, și a celor care, la instalarea în funcție, l-au criticat pe motiv că ar fi venit pentru bani: „Vreau să fiu un om corect, pretind că sunt și așa vreau să rămân. Acum dinastia Alexandreștilor, care a venit să dea goluri la buget, și-a dat un autogol și lasă jucăria cui vrea”.

 

 

O nouă reuniune a Adunării Generale a Acționarilor FC Bihor va avea loc marți, 11 august, cu scopul de a decide soarta clubului pentru această ediție de campionat.

 

www.bihoreanul.ro

10 Aug. 2009, 12:21 Seria 2
Pe aceeași temă