Ignea mizează pe o UTA doritoare de revanșă cu FCM. „Nici pe vremea când jucam la Arad nu reușeam să o batem pe Baia Mare”

Marius ANGHEL 04 May. 2016, 11:27 Seria 2

Golul doi al moroșenilor în disputa din Sâmbăta Mare cu UTA a purtat semnătura lui Alin Ignea, fotbalist dorit cu insistență de Roland Nagy în pauza de iarnă. Mutarea nu s-a mai realizat, iar mijlocașul a rămas să-și facă treaba pentru FCM Baia Mare și și-o face destul de bine.

Sigur, rezultatele trupei lui Dorin Toma nu au fost tocmai cele așteptate în primele luni ale lui 2016, dar Ignea are o explicație. „Dacă am fi avut stabilitatea celorlate echipe din play-off și aici nu mă refer doar la partea financiară, ci și la condițiile de antrenament și tot ce ține de acest lucru, cred că am fi avut și noi un cuvânt greu de spus la promovare. A mai venit și depunctarea ce ne-a liniștit cu totul, dar eu rămân la părerea că formăm una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a. Acum, odată ce presiunea a dispărut cu totul și sunt ceva semnale că situația clubului se va îmbunătăți, cred că am demonstrat și vom mai demonstra de ce suntem în stare. Antrenorul Toma este din nou cu noi, vom încerca să scoatem, ca și până acum, maxim din fiecare partidă. Prin urmare, nu cred că ne-am mobilizat mai mult cu UTA decât în alte partide, ci pur și simplu ne-am jucat șansa cum am știut mai bine și am încercat să câștigăm primul meci din play-out. Nu a fost să fie, dar mergem mai departe”, anunță Ignea.

Staff-ul tehnic al „Bătrânei Doamne” a luat foc la finalul meciului din „Dealul Florilor”, acuzând prestația arbitrilor, respectiv eliminarea lui Strătilă, fază la care arădenii au considerat că ar fi trebuit să beneficieze de un al doilea penalty în loc de un „galben” pentru simulare în contul jucătorului lor. „Nimeni de la noi nu a susținut că UTA nu ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri la acea fază. Probabil că a fost, însă arbitrul a greșit în ambele sensuri. Nu vedem niciun contact la eliminarea lui Păcurar, ne întrebăm și noi de ce a fost pedepsit cu roșu direct. Apoi, dacă arbitrii erau rău intenționați nu ar fi anulat golul lui Sârbu, la scorul de 2-2. Sigur, antrenorul Roland Nagy, cu care am vorbit amical după meci și ne-am despărțit în cele mai bune relații, are partea sa de adevăr, însă – la fel de bine – o avem și noi pe a noastră. A fost, a trecut, sâmbătă va fi un alt meci, sper eu fără resentimente și tensiune”, mai spune căpitanul băimărenilor.

Ca și fost utist, pe undeva, Ignea e conștient că dorința de victorie va fi mare pentru „alb-roșii” sâmbătă și asta pentru că: „Nici pe vremea când jucam la Arad nu reușeam să o batem pe Baia Mare. Țin minte că în 2011 ne-au bătut 2-1 la ei și 1-0 la Arad. În acest sezon sunt deja trei meciuri fără victorie pentru UTA contra noastră, e normal ca arădenii să-și dorească revanșa, mai ales că punctele ar menține ridicate șansele la promovare. E destul de imprevizibil și acest play-off. Cine s-ar fi gândit că Mediașul va pierde acasă cu Chindia și vor mai fi și alte surprize, multe chiar din partea noastră, sper. Mai avem destule meciuri acasă, acolo unde nu mai dorim să cedăm puncte, mai ales că le-am rămas datori suporterilor noștri. O să continuăm să jucăm pe atac, la fel se va întâmpla și la Arad, unde cred că va fi un meci frumos. Cele două echipe au produs mereu spectacol și cel puțin două goluri, sperăm ca arădenii ce vor asista, sunt convins – în număr mare, să aibă ceea ce vedea”.

Într-adevăr, în ultimele opt întâlniri oficiale în Liga a 2-a, echipa fanion a Aradului nu a învins-o pe FCM Baia Mare. Au fost patru eșecuri și tot atâtea rezultate de egalitate. Ultima victorie a „alb-roșiilor” contra moroșenilor datează de pa data de 15 august 2009, din cadrul primei etape a campionatului. A fost 3-1 pentru UTA în „Dealul Florilor”, prin reușitele semnate Paul Batin (2) și Marius Roman. Pentru gazde marca Ernszt, din penalty.

Sursa: Sport Arad
Foto: Dan BUIA și Daniel POP

Marius ANGHEL 04 May. 2016, 11:27 Seria 2
Pe aceeași temă