Președintele Politehnicii Timișoara, Marian Iancu, a prezentat, luni, pe site-ul oficial al echipei, situația datoriilor grupării, valoarea totală a acestora fiind de 7,5 milioane de euro, inclusiv bugetul pe noul sezon, și condițiile în care clubul ar putea fi cedat de actualii proprietari.
Poli Timișoara are datorii la furnizorii pentru activitățile curente în valoare de 582.000 euro, datorii cuprinse în perimetrul de raportare sportiv pentru licențiere – 3.300.000 de euro, datorii față de personalul clubului, antrenori și jucători, inclusiv luna mai 2012 – 877.000 de euro și datorii față de bugetul de stat și bugetele locale – 1.300.000 de euro.
Bugetul estimat pentru anul competitional 2012-2013 este de 1.500.000 euro, datoria către acționarul SC BKP Management&Invest Group SA este de 2.500.000 de euro, iar cea către Marian Iancu de aproximativ 70.000 de Euro.
O datorie de 1,1 milioane de euro către Intercenter se va capitaliza, neconstuind obligație de plată. Totalul datoriilor, inclusiv bugetul pentru anul competitional 2012-2013, se ridică la aproximativ 7.530.000 de euro.
Iancu spune că în situația actuală, „se impune declanșarea procedurii insolvenței, urmată de analiza oportunității continuării activității fotbalistice pe toate palierele (liga a II-a, liga a III-a, juniori și copii) în baza unui plan de reorganizare, sau alternativa de a lichida societatea”.
„Procedura inițială de a declanșa insolvența și constituirea unei mase credale asigură o transparență maximă a rezultatelor financiare ale clubului, certificată prin lista creditorilor impusă de judecătorul sindic. Transferul de proprietate în acest caz poate fi mult mai sigur pentru cumpărător și mult mai ușor de realizat în condițiile în care are toate datele certificate. Grupul de acționari BKP este dispus în continuare să vândă complet participarea, să predea administrarea acțiunilor FCU Politehnica Timișoara SA, toate acestea pentru suma care nu poate să fie mai mare mare, conform evaluării, de 250.000 de euro (valoarea acțiunilor)”, se arată în comunicatul citat.
Marian Iancu mai susține că „la data prezentă clubul nu a pierdut niciun jucător”, existând anumite „etape procesuale cu unii dintre ei” și că „pentru o investiție urgentă, care nu poate depăși 500.000 euro”, fotbalișii pot fi fixați juridic pentru a continua în liga a II-a, la Politehnica Timișoara.
Președintele clubului a făcut publice aceste date pentru că încă se dezbate posibilitatea ca administrația locală sa preia acționariatul clubului. El spune că alternativa la această soluție ar reprezenta-o înființarea unei noi societăți, o investiție pe care o consideră mai costisitoare și mai nesigură.
„Alternativa o reprezintă soluția unui nou început. Înțeleg prin asta o ascensiune pas cu pas a tuturor treptelor sportive sau o înțelegere cu organismele FRF pentru înscrierea directă într-o liga superioară. O asemenea construcție este posibilă, în timp va costa sume semnificative (bugete pentru funcționare, jucători, antrenori, juniori, copii etc), dar nu garantează nimeni rezultatele și mai ales durata unui astfel de proiect. Așa cum am promis, dacă lucrurile vor merge în acestă direcție, voi ceda drepturile de folosință ale istoriei clubului în favoarea unei persoane juridice, fie ea societate comercială sau asociație non-profit, în care să se regasească acționari sau membrii fondatori, Consiliul Local, Consiliul Județean, Universitatea Politehnică Timișoara și ASFC Politehnica Timisoara. În final, trebuie să vă transmit în mod ferm și fără niciun echivoc că din ambele variante prezentate mai sus au fost excluse orice fel de câștiguri materiale, iar viitorul clubului Politehnica Timișoara nu va mai fi administrat nici de mine și nici de nimeni din grupul de firme BKP. Voi ajuta dacă mi se va cere sprijin„, a mai declarat Iancu, pe site-ul ofcial al clubului.
Poli Timișoara a ocupat locul 1 în Seria a doua a Ligii a II-a, însă nu a putut promova în prima divizie deoarece și-a retras dosarul de licențiere.
Sursa: Mediafax