Final de drum pentru Mureșul Deva?! Finanțatorul speră la ajutor până miercuri

07 Feb. 2012, 18:54 Seria 2
Final de drum pentru Mureșul Deva?!** Finanțatorul speră la ajutor până miercuri

După săptămâni de incertitudini legate de reluarea sau nu a pregătirilor pentru retur, fotbaliștii deveni au fost anunțați, luni, că sunt liberi să-și caute alte echipe. Vestea proastă a fost transmisă telefonic de Gheorghe Țurlea, directorul sportiv al grupării devene.

„M-a sunat domnul Țurlea și mi-a spus că echipa va abandona campionatul. Imediat, am fost la firmă la finanțatorul echipei, Vily Takacs, și el a confirmat că nu mai poate ține echipa pentru că singur nu mai are resurse financiare, iar altcineva nu-l ajută. S-a plâns că nu mai poate plăti salariile jucătorilor, cheltuielile cu utilitățile la stadion sau datoriile la ambulanță. Mi-a dat actele și mi-a spus că sunt liber să-mi caut echipă. Merg să predau echipamentul. Totuși, a precizat că mai e o speranță, că a vorbit cu un posibil investitor, însă va afla răspunsul acestuia doar miercuri. Clubul are deja două salarii neachitate față de jucători, iar acum în data de 15 va fi a treia lună fără bani. O să încep să-mi caut echipă, dar acum e greu, pentru că aproape toți și-au definitivat loturile”, a spus atacantul Cristian Diaconescu.

„Am fost sunat de Gheorghe Țurlea și mi s-a spus să vin să predau echipamentul pentru că sunt liber să plec. Știam că situația nu e cea mai bună, dar majoritatea dintre noi ne-am gândit că se va continua. Asta este… Eu am de primit din partea clubului salarii restante în valoare de aproape 1000 de euro. Este o situație complicată, mai ales că este târziu pentru noi jucătorii să ne găsim alte echipe. Încă nu știu exact ce o să fac. Cel mai probabil o să îmi caut altă echipă”, a spus Alex Coman, juniorul din poarta Mureșului.

Telefoane cu informații similare au primit și alți jucători din lotului Mureșului. Antrenorul Constantin Olariu, care se afla acasă, la Cluj, a răspuns la telefon și a precizat că nu fusese informat de situația de la club. „Modul în care au procedat oficialii clubului nu este unul tocmai…sportiv, ca să mă exprim elegant. Noi antrenorii și jucătorii n-am fost anunțați despre ce se va întâmpla mai departe la echipă. Personal, am sunat la club, însă nimeni n-a răspuns la niciun telefon. Deși s-a întârziat masiv, ne-am gândit că poate mai există o șansă să ne reunim, însă pe măsură ce a trecut timpul ne-am dat seama că lucrurile nu vor lua o turnură pozitivă. Este păcat, pentru că începusem o muncă frumoasă la Deva, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut. Este o situație ingrată pentru jucători, pentru că va fi foarte greu să își găsească un club în această perioadă. În ceea ce mă privește, voi sta mai mult cu familia, iar din vară îmi voi căuta un alt angajament”, a spus Olariu.

Articol scris de Loredana Juglea

07 Feb. 2012, 18:54 Seria 2
Pe aceeași temă