FCM Baia Mare e și mai slabă în play-off. FRF a depunctat-o și ar putea urma excluderea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Apr. 2016, 16:20 Actualizat: 28 Apr. 2016, 18:17 Seria 2
FCM Baia Mare e și mai slabă în play-off.  FRF a depunctat-o și ar putea urma excluderea

Problemele financiare de la FCM Baia Mare, restanțele față de actualii și foștii jucători au început să-i coste acolo unde-i arde cele mai rău. Nenumăratele litigii pe care clubul maramureșean din Liga 2 le are la FRF i-au adus începând de marți prima depunctare în campionat. Datoriile față de jucătorii Marius Hodor și Vasile Gherman i-au adus clubului din play-off-ul Seriei a II-a o penalizare de patru puncte și interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar. Astfel, FCM are în acest moment mai puține puncte decât avea atunci când intra în play-off.

FCM Baia Mare începea play-off-ul cu 17 puncte, iar în primele patru etape din acest turneu a înregistrat trei înfrângeri și o victorie. Cele trei puncte câștigate marți la Brașov nici n-au mai contat, deoarece în birourile de la FRF se decidea ca echipa din Maramureș să fie depunctată cu patru puncte. Astfel, în acest moment, FCM are în clasament doar 16 puncte, iar depunctările vor continua dacă litigiile nu vor fi stinse. În cele din urmă se poate ajunge chiar la excluderea din campionat, așa cum a fost cazul echipelor FC Caransebeș și Cetatea Târgu Neamț în acest sezon.  

În iarnă, atunci când mare parte dintre jucătorii aflați în lot decideau să își ceară drepturile la FRF, conducerea clubului a hotărât să îi dea afară sau să ajungă la o înțelegere cu ei, în sensul de a-i lăsa liberi de contract în schimbul banilor pe care îi aveau de primit. Vlad Potecu, Mădălin Popa, Dănuț Ivănică, Ionuț Bratimă, Radu Leonte, Dragoș Ganea și Cătălin Savin au fost jucătorii care în iarnă s-au despărțit de FCM.

În acest moment, FCM Baia Mare are litigii cu Marius Hodor, Dragoș Ganea, Vasile Gherman și Octavian Ormenișan.

În altă ordine de idei, FCM Baia Mare are din nou antrenor principal, asta după ce Dorin Toma a decis joi să se întoarcă la echipă. Tehnicianul anunțase luni că își dă demisia, iar în deplasarea de la Brașov formația a fost condusă de „secundul” Cristian Bogdan. În plus, conducerea promite că va achita din restanțe, asta și după ce marți, președintele Cristian Șpan a participal la un flagrant în urma căruia primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost ridicat de DNA și mai apoi reținut pentru 30 de zile.

Clasamentul actual al play-off-ului Seriei a II-a:

1.     Gaz Metan Mediaș     4     3     1     0     9-4     31 pct.
2.     UTA Bătrâna Doamnă     4     2     2     0     7-4     28
3.     Chindia Târgoviște     4     1     2     1     6-5     25
4.     FC Brașov     4     1     0     3     7-11     22
5.     CS Mioveni     4     1     1     2     4-6     21
6.     FCM Baia Mare*     4     1     0     3     6-9     16
*penalizată cu 4 puncte de Comisia de Disciplină a FRF.

Foto: Dan BUIA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Apr. 2016, 16:20 Actualizat: 28 Apr. 2016, 18:17 Seria 2
Pe aceeași temă