„Eu vin cu bani, dar nu știu dacă Gio vrea pe cineva alături de el”

01 Jul. 2012, 10:45 Seria 2

Chiar dacă în urmă cu două sezoane se vorbea despre un parteneriat între Giovanni Catanzariti și Florin Macavei, ca urmare a cedării locului de Liga a 2-a UTA-ei de către cei de la Fortuna Covaci, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Părțile implicate au propria versiune despre relația și comunicarea dintre ele, iar omul de afaceri timișorean susține în continuare că a fost păcălit.

„Atunci când am bătut palma, lucrurile au fost clare. Eu am cedat locul, trebuia să primesc 20 la sută din acțiunile clubului și să mă implic financiar în limita acestui procent. Nu am primit ceea ce trebuia să primesc, chiar dacă am avut acea înțelegere. Acum am auzit că UTA este din nou în aceeași situație, cu multe datorii. În acel moment, eu am propus ceva, un plan de acțiune, dar nu s-a respectat nimic din ce am dorit eu și uitați unde s-a ajuns”, spune Macavei.

Totuși, acesta pare dispus să șteargă totul cu buretele și să înceapă un nou proiect alături de președintele Campioanei Provinciei. „Nu am mai vorbit cu Gio, dar e greu ca cineva să vină acum la club și să plătească toate datoriile făcute în acest interval. Eu am renunțat la ceea ce am construit de la zero la Covaci pentru a o salva pe UTA, am făcut-o din punct de vedere sentimental. Și tot din aceeași perspectivă aș dori să mă implic și acum, în limita acelui procent de 20 %. Eu mi-am exprimat intenția să vin cu acei bani, nu știu de ce Gio nu a dorit să fie cineva alături de el. Nu știu dacă măcar acum el chiar vrea pe cineva care să-l ajute, pentru că, dacă dorea, eu eram demult acolo. E drept, el a investit mult, și-a dorit multe, dar nu i-a reușit. Eu sunt dispus în orice moment să vin cu banii, să ne așezăm la masă și să punem la cale ceva concret. Așa, haotic, nu se mai poate merge la UTA”, a adăugat fostul patron al Fortunei Covaci.

„Dacă Gio își dorește ca UTA să nu mai existe…”

În urmă cu două sezoane, echipa fanion a județului Arad se afla într-o situație asemănătoare cu cea din această vară. UTA acumulase datorii datorii importante la stat, dar și către proprii. Atunci, pentru a scăpa „basma curată”, Giovanni Catanzariti a găsit soluția salvatoare. Cu ajutorul lui Florin Macavei, a luat locul din Liga a 2-a a celor de la Fortuna Covaci și, practic, a înființat un club nou.

Datorită faptului că UTA s-a abătut de la planul inițial, dar și fiindcă fostul patron al Fortunei nu a avut loc în acționariatul echipei arădene, au apărut unele zvonuri îngrijorătoare. Se spunea că Macavei i-ar putea retrage dreptul federativ „Bătrânei Doamne” pentru a-l oferi Timișoarei, respectiv clubului Poli, care trece și el prin momente foarte grele după ce i-a fost refuzată promovarea în Liga 1 ca urmare a datoriilor imense acumulate în „gestiune” Marian Iancu. „Vă spun sincer că este pentru prima oară când aud așa ceva. Este drept este că eu am cedat locul fără să primesc nimic…Dacă s-ar întâmpla scenariul menționat de dumneavoastră, ar însemna ca UTA să nu mai existe. Dacă Gio își dorește ca UTA să nu mai existe, atunci da, se poate întâmpla și asta. Ca și concluzie pot să spun că la noi, în România, se poate întâmpla orice”, susține Florin Macavei.

Mai mult sau mai puțin voalat, omul de afaceri timișorean îl atenționează pe Giovanni Catanzariti că, oarecum, încă este la mâna sa. Macavei e încă deschis la o colaboare, dar, așa cum a spus chiar el: „Se poate întâmpla orice”.

Sursa: Sport Arad

01 Jul. 2012, 10:45 Seria 2
Pe aceeași temă