„Este o șansă foarte mare pentru mine și nu vreau să îi dau cu piciorul”

20 Jan. 2012, 11:57 Seria 2

Flavius Croitoru a fost convocat din nou la lotul național under 20, de această dată pentru un turneu de pregătire ce se va desfășura în Antalya. Acesta speră să le confirme celor din conducerea echipei naționale de tineret că este un jucător de viitor și că se pot baza pe el și în perioada următoare.

„Este o mare bucurie pentru mine. Sper ca acolo să nu îi dezamăgesc pe cei ce și-au pus speranțele în mine. Va trebui să apăr cât mai bine și să demonstrez că sunt un portar valoros. Aceasta este o șansă foarte mare pentru mine și nu vreau să îi dau cu piciorul. Va trebui să muncesc foarte mult și să îmi ajut cât mai mult echipa de club. Indiferent de ce se va întâmpla de acum înainte, este foarte important să am jocuri la fel de bune pentru FC Argeș, fiindcă nu am cum să ajung la loturile naționale, dacă nu îmi voi ajuta meci de meci echipa de club”, a declarat Flavius Croitoru, portarul echipei FC Argeș

Vestea convocării a primit-o de la Cătălin Barbu

Flavius Croitoru a fost felicitat pentru convocarea la echipa națională. Primul telefon pe care l-a primit a fost de la managerul general al echipei FC Argeș, Cătălin Barbu, dar acesta nu a fost singura persoană care l-a felicitat pe jucătorul piteștean. „Primul telefon l-am primit de la managerul echipei noastre, domnul Cătălin Barbu. După aceea au început să curgă telefoanele și mesajele de felicitare, printre ele fiind și telefonul primit de la Florin Tene, antrenorul cu portarii de la lotul național. Asta îmi arată încă o dată că multă lume mă apreciază și sper să nu le dezamăgesc încrederea care o au în mine”, a spus Flavius Croitoru.

„Trebuie să dea 110% în acest cantonament!”

Croitoru va ajunge sâmbătă în cantonamentul echipei naționale under 20, acolo unde se va pregăti în următoarele două săptămâni. Acesta a fost felicitat de mai multe persoane din sânul echipei FC Argeș, printre acestea numărându-se și antrenorul alb-violeților, Viorel Dumitrescu. Acesta este un fost portar și mai mult ca sigur este conștient de valoarea acestei convocări. Tehnicianul piteștenilor i-a transmis și câteva sfaturi elevului său, sugerându-i faptul că este extrem de important să rămână concentrat la ceea ce are de făcut în continuare.

„Este un lucru foarte îmbucurător pentru noi, dar mai ales pentru el. Asemenea lucruri îți arată că nu muncești degeaba. Iată că și din Liga a II-a poți să faci pasul către marile performanțe, dacă ești un jucător serios și știi ce ai de făcut. Este un lucru foarte important pentru Flavius această convocare și tot ce îmi doresc este ca el să fie foarte atent și să nu uite ce are de făcut. Sper să se descurce foarte bine la echipa națională și sunt sigur că așa va fi, iar de asemenea vreau să îi transmit că nu îmi doresc ca aceste convocări să îl facă să i se urce la cap anumite idei și tocmai de aceea vreau să rămână tot timpul cu picioarele pe pământ. Va trebui să le confirme celor de acolo încrederea pusă în el și trebuie să fie conștient că trebuie să dea 110% în Antalya, pentru că nu trebuie uitat că acolo va avea loc un trial pentru a se stabili un lot pentru ce va urma în luna februarie în Dubai”, a comentat Viorel Dumitrescu convocarea lui Flavius Croitoru.

„Prin această convocare ne sunt și nouă recunoscute meritele”

Cătălin Barbu este extrem de mulțumit de faptul că jucătorul echipei FC Argeș a ajuns la echipa națională și este convins că nu va dezamăgi. „Sunt foarte bucuros pentru faptul că a fost convocat la echipa națională under 20. Este o mare mândrie pentru noi și sunt convins că nu va dezamăgi. Acesta a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei noastre și prin această convocare ne sunt și nouă recunoscute meritele pentru faptul că am mizat pe acești jucători tineri. La început nimeni nu ne dădea nicio șansă și ne critica, dar iată că cu timpul lucrurile au mers mult mai bine și am ajuns să avem jucători convocați la echipa națională. Este o foarte mare satisfacție pentru noi toți, cei care au muncit și le-au acordat toată încrederea acestor tineri”, a declarat managerul echipei din Seria a II-a a Ligii a II-a.

Cu ochii pe FC Argeș

Managerul general al piteștenilor spune că această convocare le dovedește tuturor faptul că FC Argeș rămâne un nume foarte important pentru fotbalul nostru, asta chiar dacă în acest moment, argeșenii se află în Liga a II-a. „Această convocare arată tuturor că FC Argeș rămâne un nume foarte important pentru fotbalul nostru. Chiar dacă suntem în Liga a II-a, echipa noastră rămâne una de tradiție și lumea continuă să ne urmărească cu foarte mare atenție evoluțiile. FC Argeș rămâne un nume foarte important și în plus de la Pitești au plecat nume foarte importante ale fotbalului românesc și cu toții cunosc valoarea acestui centru. FC Argeș rămâne un izvor pentru fotbalul nostru și trebuie să fim mândri de acest lucru. Lumea ar putea să se uite și la alte echipe din Liga a II-a, dar iată că FC Argeș rămâne tot timpul în atenția conducătorilor fotbalului românesc”, a declarat Barbu.

Îl vede portarul echipei naționale

Flavius Croitoru este unul dintre pariurile lui Cătălin Barbu. Managerul general al piteștenilor are mare încredere în calitățile portarului său și spune că acesta poate deveni la un moment dat portarul echipei naționale. „Multă lume a râs de mine în momentul în care am spus că Flavius seamănă foarte mult cu Casillas. Portarul celor de la Real apăra la 19 ani la o echipă foarte mare a fotbalului european, așa cum este Real Madrid, iar Flavius apără acum la o echipă la fel de importantă cum este FC Argeș. Eu cred că dacă va rămâne la fel de axat pe munca sa, Croitoru poate să ajungă într-o zi portarul echipei naționale”, a concluzionat Cătălin Barbu.

Sursa: Ziarul Top

20 Jan. 2012, 11:57 Seria 2
Pe aceeași temă