„Deocamdată nu ne gândim la promovare”

11 Jan. 2012, 11:38 Seria 2
„Deocamdată nu ne gândim** la promovare

Dacă luna trecută anunța că echipele trebuie să aibă toate datoriile achitate pentru a putea activa sezonul viitor în Liga I, președintele Comisiei de Licențiere din cadrul FRF a mai făcut un anunț care a stârnit controverse. Conform spuselor lui Viorel Duru, în cazul în care cluburile aflate pe primele două locuri din Liga a II-a nu vor primi licența, în locul acestora nu vor promova ocupantele pozițiilor trei și patru.

Astfel, dacă Poli Timișoara și Gloria Bistrița, echipe care s-au distanțat la 10 puncte în fruntea clasamentului, își vor păstra actualele poziții și la finalul campionatului, dar nu vor primi licență din cauza datoriilor, din Seria Vest nu va mai promova nicio echipă!

Gaz Metan a încheiat turul Ligii II-a pe locul al IV-lea și ar putea fi afectată de anunțul reprezentantului FRF, însă oficialii clubului severinean nu par îngrijorați. Deși susține că echipa sa nu ia în calcul promovarea, președintele Gheorghe Constantin admite totuși că se gândește la locul de pe podium: „Deocamdată nu ne gândim la promovare. Obiectivul nostru îl reprezintă formarea unei echipe pentru sezonul viitor, când vrem să atacăm promovarea de pe locul unu sau doi. Pentru acest campionat vrem să ne clasăm pe locul al treilea, dacă e posibil, iar în vară vom încerca să mai completăm lotul, pentru a avea șanse în sezonul 2012-2013”.

Gazonul de pe „Municipal”, refăcut în urmă cu trei ani, fără încălzire

Pe lângă criteriul financiar, în manualul de licențiere s-a mai specificat faptul că gazonul echipelor de Liga I trebuie să aibă încălzire subterană, iar 5000 de locuri trebuie să fie acoperite. Totodată, Viorel Duru a precizat că fiecare club trebuie să aibă cel puțin cinci grupe de juniori, cei mai mici urmând să fie încadrați la categoria de vârstă sub 10 ani!

„Noi vom intra în această primăvară în procesul de licențiere pentru Liga I, dar nu cred că vom avea probleme. Trebuie îndeplinite criteriul sportiv, cel juridic, cel legat de personal și de infrastructură și cel financiar, care e cel mai important. Legat de încălzirea subterană și de locurile acoperite, cred că aceste măsuri vor fi impuse în Liga I din 2013, nu din vara acestui an. Costă aproape un milion de euro și nu știu câte echipe își pot permite să facă această investiție, într-un timp așa scurt”, a precizat Marian Zaharia, directorul sportiv al clubului severinean.

Gazonul Stadionului „Municipal” din Dr. Tr. Severin a fost refăcut complet în urmă cu trei ani, dar nu s-au efectuat lucrări pentru montarea instalației de încălzire a terenului. S-au reabilitat complet tribunele, pista de atletism de zgură, au fost puse 20.000 de scaune, s-au refăcut vestiarele și toate birourile de la oficială, s-a montat o tabelă electronică și arena a fost dotată cu instalație de nocturnă, lucrări care au costat aproape 4 milioane de euro. „Sunt utilaje speciale, care pot lucra pe sub gazon, fără ca acesta să fie afectat. Vor fi introduse țevi pentru încălzirea suprafeței de joc”, a explicat Zaharia.

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

11 Jan. 2012, 11:38 Seria 2
Pe aceeași temă