Debut cu dreptul pentru Minerul Lupeni

15 Aug. 2009, 17:16 Seria 2
Debut cu dreptul** pentru Minerul Lupeni

Minerul Lupeni s-a impus la limită în fața echipei Arieșul Turda, unicul gol al partidei fiind marcat de Robert Cristian.
 

În ciuda faptului că a pierdut nu mai puțin de 8 jucători titulari în această vară, Minerul a  trecut cu brio primul examen susținut, în fața fanilor, din actualul sezon. Partida dintre cele două combatant nu a fost una care să rupă gura târgului, dar nici una care să treacă neobservată. Cu patru noutăți în formula de start: David, Omoduemuke, Barbu și Neacșu și cu alte patru pe banca de rezerve: Vartolomei, Luca, Pașca și Popescu, Minerul a jucat curajos în fața unei echipe cunoscută pentru agresivitatea din apărare.
Singurul gol al partidei s-a marcat în minutul 23, atunci când Robert Cristian a reușit o execuție superbă. Acesta l-a văzut pe portarul oaspete ieșit mult din careu propriu și l-a învins cu un lob de la 14 metri,  ce l-ar face invidios și pe Cristiano Ronaldo. Revenirea pe teren al lui Diaconescu, prezența la meci a  patronului Jiului, Alin Simota, dar și sfaturile date de Mircea Ciriperu tehnicianului Petre Gigiu au fost principalele puncte de atracție ale celei de-a doua repriză. De altfel cel de-al doilea mitan avea să mai aducă câteva ocazii de gol pentru gazde cea mai mare ratând-o noul intrat Gabriel Luca, fost jucător  la Turda.” Nu avem ce să le reproșăm jucătorilor și nu-l consider vinovat pe portarul Szaz pentru înfrângere. Am întâlnit o echipă bună, iar noi mai avem multe de pus la punct”, au explicat turdenii
înfrângerea.

„Avem un lot mai valoros decât anul trecut”
 

La finalul meciului, tehnicianul echipei Minerul Lupeni, Petre Gigiu, s-a declarat mulțumit de faptul că echipa sa a reușit să câștige partida de pe teren propriu cu Arieșul Turda, contând pentru prima etapă a campionatului din liga a doua. „Mi-a fost teamă de acest meci pentru că echipa nu este încă omogenă. S-au făcut multe transferuri în această vară și e nevoie de timp pentru ca echipa să se omogenizeze. Cred că la momentul actual avem un lot mai valoros decât în sezonul trecut. Va fi o concurență serioasă pe posturi și acest lucru nu poate decât să mă bucure”, a spus Gigiu.
 

Pentru prima etapă, Petre Gigiu nu a putut conta pe Lucian Zoicaș. Fostul jucător de la Pandurii Târgu Jiu, Lucian Zoicaș, legitimat, din această vară, la Minerul Lupeni a suferit o comoție cerebrală în timpul unui antrenament. „Lucian a suferit o comoție, dar cum este bine. Din cauza accidentului suferit și-a pierdut postul de titular, dar sunt convins că va reveni și va recupera terenul pierdut”.
 

Articol scris de Loredana Juglea

15 Aug. 2009, 17:16 Seria 2
Pe aceeași temă