Dat afară de Stere, Puțanu a fost rechemat la FC Brașov. Fundașul a refuzat însă oferta și a ales Rapidul: „Nu pot uita cum am fost tratat în iarnă”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 11:36 Seria 2
Dat afară de Stere, Puțanu a fost rechemat la FC Brașov.** Fundașul a refuzat însă oferta și a ales Rapidul:

Mihai Stere se confruntă în continuare cu o situație critică la FC Brașov. Cu mai puțin de două săptămâni înaintea primului meci oficial al sezonului, cel din deplasare cu UTA Bătrâna Doamnă, antrenorul „stegarilor” are la dispoziție doar un fundaș central valid în lot, Mihai Istrofor. Celălalt fundaș central din lot, căpitanul Andrei Poverlovici, se află în plin proces de recuperare după accidentarea suferită în amicalul cu Rapid.

În lipsă de soluții, la ultimele două jocuri amicale, Stere a improvizat cu Săftescu în centrul liniei defensive, însă tânărul jucător adus de la Dinamo nu a dat satisfacție, postul său de bază fiind acela de fundaș stânga.

Deși șefii lui FC Brașov au purtat negocieri cu mai mulți jucători, rând pe rând, variantele Avrămia, Marin, Bozga sau Lung au picat din diferite motive. O situație bizară a fost cu Daniel Lung, fostul jucător al Concordiei Chiajna. Lung ajunsese la un acord la finalul săptămânii trecute cu șefii lui FC Brașov și urma ca luni să se prezinte la antrenamentele echipei, însă totul s-a blocat duminică seara când fundașul a fost anunțat să nu mai vină la Brașov!

Imediat s-au demarat negocieri cu Ionuț Puțanu, fostul jucător al Brașovului în turul campionatului, la care însă Stere renunțase imediat după ce a fost instalat ca principal la FC Brașov. Liber de contract după ce și-a reziliat contractul cu Viitorul, Puțanu a refuzat ieri oferta Brașovului și a ales să meargă la Rapid.

„Am vorbit cu președintele Vasile Dochița, un om pe care îl respect enorm și i-am spus motivul pentru care nu pot veni la Brașov. Nu pot uita cum am fost tratat în iarnă, când nu am mai fost dorit la echipă. Mai multe chiar nu vreau să comentez. Am ales Rapidul și voi juca în Giulești cel puțin până în vară”, a declarat Puțanu.

„Asta este, trebuie să ne reorientăm spre alți jucători”, a spus Stere.

Zi istorică pentru FC Brașov

În altă ordine de idei, FC Brașov traversează cea mai grea perioadă din existența sa, iar următoarele zile pot fi decisive pentru viitorul clubului. După arestarea lui Ioan Neculaie, șefii lui FC Brașov au anunțat că patronul și-a luat mâna de pe echipă. Mai mult, Neculaie le-a transmis subalternilor săi de la club că cedează echipa. Gratis! Greu de crezut, pentru că în ultimii ani, Neculaie a declarat în mai multe rânduri că ar fi dispus să renunțe la club, dacă un alt investitor vrea să preia clubul. De fiecare dată negocierile s-au blocat din cauza pretențiilor financiare exagerate.

Două grupuri de investitori italieni și-au manifestat interesul pentru FC Brașov

Astăzi este o zi importantă pentru club. Administratorul judiciar, Gheorghe Alexandru-Cosmin, a convocat, la ora 12.00, la sediul clubului, Adunarea Generală a Creditorilor. FC Brașov poate intra în faliment dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat de către creditori. Surprinzător, Adunarea Generală a Creditorilor este programată în aceeași zi în care la Curtea de Apel Brașov este fixat un termen în care sunt judecate contestațiile la tabelul creanțelor. Cum ședința de la Curtea de Apel este programată să înceapă la ora 10.30, mai mult ca sigur, decizia în ceea ce privește contestațiile nu poate fi aflată până la începerea Adunării Generale a Creditorilor. „Cel mai probabil, Curtea de Apel va rămâne în pronunțare, astfel că la Adunarea Generală a Creditorilor nu se va ști decizia finală în privința contestațiilor”, spun avocații unor creditori. Administratorul judiciar al clubului spune că a convocat Adunarea Generală pentru a se încadra în termenul prevăzut de lege. „Până la sentința definitivă, decizia Tribunalului Brașov rămâne valabilă care își produce efectele. Creditorii vor vota aprobarea sau nu a planului de reorganizare. Este și o variantă ca un creditor să solicite amânarea Adunării Generale până vom afla sentința Curții de Apel”, a declarat Gheorghe Alexandru-Cosmin.

În cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat, urmează ca la termenul de judecată, fixat pentru miercuri, 17 februarie, acesta să fie confirmat sau nu de către judecător.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Feb. 2016, 11:36 Seria 2
Pe aceeași temă