Comisia de Disciplină a FRF a luat act de retragerea FC Universității. Clasamentul în Seria a II-a s-a schimbat

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 13:43 Seria 2

Așa cum Liga2.ro a anunțat încă de vinerea trecută că odată cu retragerea din campionat a echipei FC Universitatea Craiova clasamentul Seriei a II-a va suferi modificători, iată că FRF a confirmat cele relatate de noi și, astăzi, noul clasament al seriei de vest arată diferit. În concluzie, regulamentul de organizare a activității fotbalistice adoptat vara trecută spune că atunci când o echipă se retrage din campionat în retur, aceasta va pierde la „masa verde” atât toate meciurile rămase de disputat, cât și cele jucate până atunci în retur.

Cele mai câștigate sunt echipele care au pierdut sau remizat în retur cu gruparea lui Adrian Mititelu. Deasemenea, au de pierdut jucătorii care au marcat în aceste meciuri din retur, deoarece golurile lor vor fi anulate din clasamentul golgheterilor.

Iată rezultatele înregistrate de FC Universitatea Craiova în retur și care se vor transforma toate în 0-3:

Etapa 12: FC Universitatea Craiova – FC Olimpia Satu Mare     1-1 → 0-3
Etapa 13: CS Universitatea Craiova – FC Universitatea Craiova     0-0 → 3-0
Etapa 14: FC Universitatea Craiova – CS Minerul Motru     2-0  → 0-3
Etapa 15: FC Olt Slatina – FC Universitatea Craiova     3-0 (prima neprezentare)
Etapa 16: FC Universitatea Craiova – FC Bihor Oradea     0-0 → 0-3
Etapa 17: CSM Râmnicu Vâlcea – FC Universitatea Craiova     1-0 → 3-0
Etapa 18: FC Universitatea Craiova – CS Mioveni     2-3 → 0-3
Etapa 19: Gloria Bistrița – FC Universitatea Craiova     3-0 → 3-0
Etapa 20: FC Universitatea Craiova – FC UTA Arad     0-3 (a doua neprezentare)

Ultimele două etape vor fi și ele pierdute la „masa verde”:

Etapa 21: FC Universitatea Craiova – CS Metalul Reșița → 0-3
Etapa 22: ASA Târgu Mureș – FC Universitatea Craiova → 3-0

IATĂ‚ ARTICOLUL ȘI CLASAMENTELE pe care Liga2.ro le-a publicat înainte ca decizia retragerii FC Universității să fie făcută oficial


Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat act în ședința sa de miercuri de decizia de retragere din toate competițiile a echipelor FC Universitatea Craiova, grupare finanțată de Adrian Mititelu.

„În temeiul art. 19.3 din ROAF, în urma adresei nr. 1008/28.03.2014 a Fotbal Club U. Craiova, Comisia a constatat retragerea tuturor echipelor Fotbal Club U Craiova din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, ediția 2013-2014”, se menționează, joi, pe site-ul oficial al FRF.

Echipa FC Universitatea Craiova s-a retras, în 27 martie, din competiția Ligii a II-a, după disputarea a 19 etape în ediția 2013-2014 a Seriei a II-a. În anunțul făcut într-o conferință de presă, patronul grupării oltene Adrian Mititelu a afirmat că motivele sunt lipsa terenurilor de antrenament și „hăitutuirea” echipei sale de către autoritățile locale. „Nu credeam că vom ajunge aici, dar din cauza situației foarte grele cu care ne confruntăm de opt luni nu mai putem duce competiția. Nu pot să îmi mai desfășor activitatea cu o echipă hăituită în permanență de acest grup de la Primărie și care se antrenează pe niște terenuri preistorice. Nu vrem să ne batem joc de brandul Universitatea Craiova, să se bucure adversarii noștri că ne bat la scor și că ne umilesc. De aceea astăzi punem punct activității”, afirma Adrian Mititelu.

Patronul Adrian Mititelu susține că FC Universitatea Craiova a fost deposedată în mod nelegal de terenurile de antrenament și de dreptul de a-și desfășura meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco.

FC Universitatea Craiova și CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma ședinței din 14 august 2013 a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit în 2012 câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curții de Apel București, cât și Primăriei Craiova.

Inițial, primarul Lia Olguța Vasilescu l-a susținut pe Mititelu în disputa sa cu FRF și în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reușește să facă rost de banii necesari înscrierii formației în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Ulterior, finanțatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, și-a înscris în competiție gruparea pe care o conduce.

Mititelu este în conflict cu edilul după ce autoritățile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie 2013, clubul FC Universitatea Craiova de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 03 Apr. 2014, 13:43 Seria 2
Pe aceeași temă