Clubului CS Mioveni i s-a respins cererea de intrare în insolvență. Nicolae Enoiu dă două motive pentru refuz

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 17:31 Seria 2
Clubului CS Mioveni i s-a respins cererea de intrare în insolvență.** Nicolae Enoiu dă două motive pentru refuz

Joi, instanța de judecată a decis să respingă cererea clubului CS Mioveni de intrare în insolvență. Conducătorii echipei din Liga 2 specificaseră că ceruseră reorganizarea, acesta fiind primul pas al insolvenței. S-a cerut acest lucru pentru a putea debloca conturile și a putea continua activitatea. 

Pentru a afla mai multe despre ce anume presupune o astfel de decizie a Justiției, de respingere a unei cereri de intrare în insolvență, ziarulargesul.ro a contactat conducerea clubului din Mioveni, însă aceștia au refuzat să ofere vreun detaliu. În schimb, a făcut-o economistul Nicolae Enoiu, cel care are deja experiența parcurgerii unor proceduri judiciare asemănătoare cu echipa FC Argeș.

Iată, în opinia domnului Enoiu, ce înseamnă decizia de ieri a Justiției și ce urmează pentru CS Mioveni. „Înseamnă că nu au întocmit cererea de intrare în procedură după legea nouă, 85/2014. Sunt două motive, practic, ce au dus la respingere. Ori dosarul a fost întocmit incomplet, ori creanța nu e certă, lichidă, exigibilă și mai mare de 40.000 lei, așa cum prevede legea. Trebuie să aștepte motivarea sentinței. Acolo vor fi expuse detaliat motivele respingerii cererii. După care cei de la Mioveni vor analiza ceea ce au de făcut. Fie completează dosarul și îl întocmesc așa cum trebuie, fie depun o altă cerere, fie renunță, își continuă activitatea și își achită datoriile. Dacă dosarul e incomplet, e simplu: îl completează și gata. Dacă creanța nu e certă, lichidă și exigibilă nu au nicio soluție decât să își achite datoriile prin metodele normale. Înseamnă nu au motive reale de solicitare a protecției legii insolvenței. Dacă ei se bazează pe acel litigiu cu Finanțele, acea instituție se va opune deschiderii procedurii, va cere ca CS Mioveni să-și continue activitatea sportivă și să-și achite obligațiile legale. Când întocmești un astfel de dosar trebuie să cunoști foarte bine legea. Și pe noi ne-a anunțat instanța că, dacă un dosar nu este complet conform prevederilor legii 85 din 2014, el va fi respins de instanță. E un articol care prevede expres ce documente trebuie prezentate într-un dosar de solicitare a deschiderii procedurii de insolvență”, a declarat Nicolae Enoiu pentru ziarulargesul.ro.

Pe scurt spus, după spunele persoanei mai sus amintite, există două explicații pentru respingerea intrării în insolvență: „Ori dosarul a fost întocmit incomplet, ori creanța nu e certă, lichidă, exigibilă și mai mare de 40.000 lei, așa cum prevede legea”. Totul se va clarifica după ce se va motiva sentința.

Din dosarul înregistrat la Tribunal săptămâna trecută de președintele executiv al CS Mioveni, Constantin Stancu, reieșea că clubul avea la data de 31.08.2014 datorii scadente de 3.248.000 lei (aproximativ 736.000 euro). A­cestea au fost adunate încă de acum câțiva ani și provin din datorii la taxe și impozite, cauzate de înregistrarea corectă la Fisc a convențiilor civile ale fotbaliștilor și nu ale contractelor, așa cum s-a stabilit ulterior depunerii convențiilor.

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 17:31 Seria 2
Pe aceeași temă