„Ca valoare individuală, Baia Mare stă mai bine decât în tur, dar UTA e mai echipă în momentul de față”. Dorin Toma prefațează derby-ul de duminică

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Mar. 2016, 18:43 Actualizat: 02 Mar. 2016, 18:44 Seria 2
„Ca valoare individuală, Baia Mare stă mai bine decât în tur, dar UTA e mai echipă în momentul de față”.  Dorin Toma prefațează derby-ul de duminică

Băimărenii nu au avut o vacanță tocmai liniștită, dar în momentul în care și-au rezolvat problemele s-au întrecut în achiziții. Mai mult, acestea din urmă poartă nume sonore la nivel de Liga 2-a, cu ar fi: Daminuță, Vasilache, Emil Dică, Bușu sau Cârjan, doar că antrenorul moroșenilor recunoaște că, cel puțin deocamdată, omogenitatea nu este punctul forte în Dealul Florilor.

„Ca și valoare individuală, lotul nostru este mai puternic, sau oricum stăm mai bine decât în tur. Doar că trebuie să recunosc că încă nu am reușit să dezvolt relațiile de joc în timpul avut la dispoziție în această iarnă. Am și început destul de târziu pregătirile, nu toți jucătorii au venit la noi de la început, așa că suntem conștienți că acum nu suntem prea legați. Ca să vorbesc numai despre următorul nostru adversar, UTA e mai echipă decât noi. Arădenii nu au făcut multe schimbări în lot, au mers pe același nucleu de jucători și au obținut o victorie importantă, de moral, sâmbăta trecută. Dar, nici noi nu suntem tocmai demoralizați, fiindcă, în ciuda înfrângerii de la Târgoviște, am făcut un joc bun. Ne-a lipsit doar golul, dar sunt sigur că vom marca duminică, iar dacă suntem atenți pe faza defensivă putem câștiga cu UTA”, consideră Dorin Toma.

„Principalul” băimărenilor nu consideră că miza este foarte ridicată: „Deocamdată, locurile în clasament nu au prea mare importanță. În schimb, asigurarea unui loc în play-off, da. Încă nu suntem siguri că vom termina în primele șase echipe, așa că trebuie să mai facem puncte. Jucând acasă, avem datoria să încercăm să nu scăpăm victoria, deși, repet, întâlnim una dintre echipele bune, omogene, ale seriei”.

În fine, Toma se bucură că unul dintre titularii săi, chiar căpitanul Alin Ignea nu îi va fi adversar duminică: „Din punctul meu de vedere, Alin nu a fost niciun moment transferabil. Nici pe Arnăutu nu am dorit să-l las să plece, dar la acea vreme nu puteam face mai mult. Mă simt mai liniștit că-l știu pe Alin la Baia Mare și nu la o contracandidată”.

Față de deplasarea din Cetatea Chindiei, Dorin Toma susține că îi va recupera pe mijlocașii ofensivi Balaure și Codoban, dar îi pierde pe Sîrbu (suspendat) și pe juniorul Sergiu Jurj, plecat cu nationala Under 18 la „Caput Mundi”. „Sâmbătă ar trebui să se întoarcă în țară, dar vă dați seama cât de proaspăt va fi după trei meciuri în această săptămână și un drum lung”, a menționat Toma despre internaționalul său. De asemenea, Lupu și Bușu rămân indisponibili, în timp ce Cârjan este incert.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Mar. 2016, 18:43 Actualizat: 02 Mar. 2016, 18:44 Seria 2
Pe aceeași temă