Buni de plată

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Feb. 2009, 12:00 Seria 2

Finanțele au făcut public raportul controlului efectuat la U pe anii 2005-2008. Clubul e în “gaură” cu peste 1.5 milioane de euro către Finanțe sau diverși terți.

Cea mai mare parte a datoriilor au fost făcute în ultima parte a anului 2007 și în prima jumătate a anului 2008, când la conducerea echipei s-au aflat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe și Toni Doboș. Actuala conducere își pune la zid predecesorii. “Marile datorii au fost făcute începând cu noiembrie 2007, o dată cu venirea antrenorului Mulțescu și a impresarului Traian Gherghișan. Atunci au fost aduși marele Zongo, care a jucat trei meciuri, Astorga, Bilica și alți jucători pentru care s-au plătit sume colosale”, a declarat directorul economic al lui “U” Cluj, Iacob Altman, susținut și de directorul general, Ioan Mărginean. “Contractul cu Gherghișan este un model despre cum nu trebuie să faci un contract”, a afirmat Mărginean.

Penalități de 1 miliard pe lună

Iacob Altman spune că „șepcile“ trebuie să plătească doar la Finațe peste 3 200 000 de RON. „Sunt 32 de miliarde de lei vechi către Finanțe și alte 30 de miliarde către jucători sau furnizor. Ar putea fi plătite eșalonat, dar problema e că penalitățile sunt de 1 miliard pe lună“, spune Altman. Oficialii echipei clujene spun că vor propune ca cei care au fost la conducerea clubului când s-au făcut aceste datorii să fie dați în judecată.

“Eu, domnul Câmpeanu și domnul Adrian Bogdan vom propune pentru aprobarea CL ca toți conducătorii, începând cu Bănceu să fie trași la răspundere civil și penal”, a declarat Altman care îl acuză în principal pe Doboș. “El a condus dictatorial clubul. A semnat și a luat hotărâri de unul singur. De pe contractele întocmite de el lipsește de multe ori semnătura unui jurist”, a acuzat directorul economic al lui „U“, care nu vrea să plătească nici amenda dată de FRF lui Toni Doboș, în cazul “valiza”. „Îl vom da în judecată și pentru cele 2 miliarde de lei vechi, care costituie amenda pentru Toni Doboș, din partea FRF”, a conchis Altman.

„Am moștenit doar datorii“

Directorul general al lui “U” Cluj a povestit în ce moment dificil a preluat clubul. “Când am venit aici mi s-a spus că vom avea un buget de 4.2 milioane de euro. În realitate Oncos a băgat doar 600 de mii de euro în club, iar CJ 5 miliarde de lei vechi. Din acești bani am plătit datoriile către foștii jucători pentru că eram amenințați cu neprogramarea”, a declarat Mărginean.

Doboș e plătit de „U”

Fostul președinte al formației clujene, Anton Doboș, nu și-a reziliat contractul cu „șepcile roșii”. „Contractul trebuia reziliat de Oncos, dar acest lucru nu s-a întâmplat și între timp Doboș a suferit acel accident”, a povestit Iacob Altman. Astfel, „U” Cluj este obligat să plătească lunar 85 la sută din contractul lui Doboș, considerat ca plată pentru concediul medical.

Bătăușii, interziși pe stadion

Șeful IJP Cluj, Ioan Păcurar, a declarat pentru clujeanul.ro că suporterilor care au participat marți la altercația din fața Iulius Mall li se va interzice accesul pe stadioane. „Vom continua verificările pentru a fi siguri că i-am identificat pe toți. Acești băieți nu sunt suporteri ci niște nenorociți. Cel mai probabil îi vom interzice pe stadioane”, a declarat Ioan Păcurar.

„Studenții“ își apără fanii

Oficialii clubului clujean au comentat ultima altercație la care au participat fanii lui „U” și ai CFR-ului. „Nu fac bine aceste manifestări, dar eu știu că au fost provocați de cei de la CFR”, a declarat Gică Mihali, completat de Ioan Mărginean (foto). „Vânzătoarele de la Iulius Mall au avut probleme cu fanii CFR-ului. Ei au provocat scandalul”, a spus Ioan Mărginean.

„În trei ani depășim CFR-ul”

Directorul general al clubului de Liga a II-a, Ioan Mărginean visează că Universitatea va depășii rivala din Gruia, la capitolul infrastructură. „În trei ani „U” poate depăși CFR ca infrastructură. Vom avea un stadion bijuterie, echipa secundă poate promova în C, iar la copii și juniori i-am depășit deja pentru că avem 10 grupe”, a declarat Mărginean.

„Greșeala este a CL, l-au numit pe Doboș și i-au acordat încredere deplină. Sunt răspunzători de faptele lui” – Iacob Altman, director economic “U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Feb. 2009, 12:00 Seria 2
Pe aceeași temă