Au refuzat folcloristele lui Gil y Gil!

Publicat: 02 Dec. 2011, 13:23 Actualizat: 02 Dec. 2011, 13:28 Seria 2

Celebrul președinte al lui Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, a încercat să le „înmoaie” picioarele timișorenilor înainte de meciul retur din Cupa UEFA, după ce Poli învinsese în tur cu 2-0.

Echipa bănățeană era una încă studențească, fondurile ei erau reduse, astfel că timișorenii au stat la Madrid pe cheltuiala spaniolilor.
„Au încercat fel de fel de lucruri ca să-și înlesnească victoria. Îmi aduc aminte că în seara dinaintea jocului aveam în meniu pulpă de miel, vin pe masă la discreție, de parcă eram la chef și nu aveam meci a doua zi. Antrenorii și conducătorii noștri s-au sesizat, știau ce înseamnă să mănânci noaptea miel, carnea care se digeră cel mai greu, și să bei nu știu câte pahare cu vin. Au schimbat meniul, ne-au dat friptură de porc la grătar și au luat sticlele de pe masă. Apoi au apărut multe dansatoare… Au vrut să ne atragă într-o capcană, să ne apucăm de băut, să ieșim la dans, dar nu am fost tentați. Am mâncat și am plecat în camere. Au zis: «Hai, că-i păcălim pe români, că vin de la foame!». Au avut o impresie foarte proastă despre noi. Ne-au subestimat și ne-au jignit un pic cu metodele astea”, povestește autorul golului decisiv din meciul tur, Octavian Popescu. După ce fotbaliștii s-au dus la culcare, „folcloristele” au început să le bată la uși, dar conducătorii și membrii staffului tehnic au stat de pază, pentru ca niciuna dintre ele să nu îi obosească pe jucători.

Au spart autocarul nevestelor

Meciul a fost foarte greu pentru alb-violeți, spaniolii „sufocându-i” timp de 90 de minute. „Am alergat foarte, foarte mult. Era nevoie de așa ceva. Am jucat la disperare. Erau tot pe tine, tot pe tine, trebuia să alergi. Dacă la Timișoara am atacat, la Madrid am fi vrut noi, dar nu am putut. Ei erau ca niște lei în cușcă. Au ratat foarte mult, iar noi nu îmi amintesc să fi avut vreo fază cu trei-patru pase consecutive sau cu vreun șut la poartă. Ne-au dat gol prin minutul 85 și, dacă mai erau câteva minute, ar fi dat și golul doi, iar în prelungiri nu aveam nicio șansă. Dar și șansa face parte din joc”, povestește Octavian Popescu.

Soțiile jucătorilor timișoreni au fost și ele la Madrid, fiind cazate la un alt hotel decât cel în care a stat echipa. După meci, și ele au tras o sperietură groaznică. „Suporterii lor erau foarte răi. Au dat cu pietre în autocarul soțiilor noastre și au spart geamurile”, spune Popescu.

Cu o oră înainte de meciul cu Real Madrid, pe Bernabeu, ne-a zis Jackie Ionescu: „Hai să ieșim cinci minute pe teren”. L-am întrebat de ce și a zis: „Să ne obișnuim cu huiduielile!”
Octavian Popescu, fost jucător Poli Timișoara

„Adormiți” de bucătarii lui Sporting?

După eliminarea lui Atletico, timișorenii au dat peste Sporting Lisabona, echipă care i-a învins în Portugalia cu 7-0. În Banat circulă de atunci o legendă, conform căreia adversarii le-au pus jucătorilor timișoreni prafuri în mâncare, motiv pentru care poliștii nu s-au putut concentra în timpul jocului. La scorul de 0-0, Varga a avut o mare ocazie, mingea șutată de el nimerind bara, însă după acea fază Poli a fost călcată în picioare de Sporting.

Articol scris de Radu FAUR

Publicat: 02 Dec. 2011, 13:23 Actualizat: 02 Dec. 2011, 13:28 Seria 2
Pe aceeași temă