ASA încearcă să-și consolideze poziția

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 21 Mar. 2014, 15:15 Seria 2
ASA încearcă să-și consolideze poziția

În etapa a XVIII-a a ligii secunde de fotbal, în seria a II-a, ASA Târgu Mureș primește sâmbătă, 22 martide, ora 11.00, pe stadionul Trans Sil din Târgu Mureș, vizita formației FC Bihor Oradea. Mureșenii se află pe locul 3 al clasamentului, cu 28 de puncte, la 4 de primele două clasate, CSM Râmnicu Vâlcea și CS U Craiova, în timp ce bihorenii ocupă locul 10, la 10 puncte de ASA și 7 de ultimul loc ce asigură prezența în play off.

Ambele echipe vin după o etapă în care nu au înscis. ASA a pierdut partida de la Slatina, 0-1 cu FC Olt, orădenii au cedat și ei două puncte în fața celor de la Metalul Reșița, cu care au remizat fără gol pe teren propriu.

Deși favoriți și cu locul pentru play off aparent asigurat, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău mai au nevoie de puncte pentru a se menține în prima jumătate a clasamentului. Acest lucru, nu doar în confruntările cu cele pe care le vor întâlni în minicampionatul promovării, deoarece se anunță o luptă acerbă pentru ocuparea primelor șase locuri și diferența de la locul 4 la 9 este de doar 5 puncte, care pot fi recuperate în două etape.

Roș-albștri între ei, avantaj net pentru mureșeni

Cele două echipe care evoluează în culorile roșu-albastru s-au întâlnit până în prezent de 7 ori. Bilanțul este net favorabil mureșenilor, cu 5 victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere, golaveraj 15-7. Până în această ediție mureșenii au evoluat sub alte culori și singurul eșec cu orădenii a fost înregistrat odată cu trecerea la cele actuale. Aceasta s-a înregistrat în tur, prin golul lui Raymond Lukacs, care a înscris în minutul 21. Era a doua înfrângere a ASA-ului din campionat, după un alt 0-1, la Olimpia Satu Mare și ultima până la partida din etapa trecută, un al treilea 0-1.

Precedentele șase întâlniri cu bihorenii, toate în liga secundă au următorul istoric: în prima a fost 5-1, în etapa a V-a a turului primei ediții pentru FCM, după care au învins cu 2-1 și la Oradea. FCM a încheiat pe locul 3, iar orădenii pe 11. În ediția următoare, ambele au urcat câte două poziții în clasamentul final. FC Municipal a promovat de pe primul loc, iar bihorenii au încheiat pe 9. S-au întâlnit de această dată în etapa a VI-a și a fost 3-1 pentru FCM la Târgu Mureș și 1-1 la Oradea. După doi ani în care mureșenii s-au aflat pe prima scenă, cele două s-au reîntâlnit în ediția trecută, când ambele au încheiat aproape de jumătatea clasamentului, locurile 5 și 7, despărțite de doar două puncte, 35 pentru ASA, 33 pentru FC Bihor. În campionat, încă sub numele de FCM, mureșenii au învins de două ori la același scor, 2-1.

De remarcat două aspecte: orădenii au înscris în toate cele 7 meciuri câte o dată, iar pentru mureșeni partida din tur a fost singura în care nu au reușit niciun gol.

Punctele contează și cu celelalte adversare

Așa cu s-a amintit deja, pentru ocuparea primelor șase locuri se află în luptă echipele aflate până la locul 8, chiar 9, care poate recupera handicapul cu două victorii consecutive. Chiar și orădenii pot intra în calcule cu un parcurs foarte bun în ultimele cinci etape. Orice nouă apariție în componența sextetului fruntaș poate schimba mult clasamentul de la care se va porni în cele zece etape din play off. În cazul în care FC Olt intră în calcule, aceasta are patru puncte obținute cu ASA, care mai are după clasamentul actual două jocuri cu fruntașele, ambele în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, în etapa viitoare și la Bistrița. Intrarea Olimpiei Satu Mare a adus și prima înfrângere a mureșenilor în acest clasament.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 21 Mar. 2014, 15:15 Seria 2
Pe aceeași temă