Afacere de 1.5 milioane

10 Jul. 2009, 12:27 Seria 2
Afacere de 1.5 milioane

Consiliul Local Cluj a stabilit ieri suma pe care omul de afaceri trebuie să o achite pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni. Noul patron trebuie să achite și datoriile până la 31 august.

 

„Noul patron va achita datoriile și va plăti salariile jucătorilor pentru ca aceștia să nu depună cerere de a deveni liberi”, spunea primarul când l-a anunțat pe Walter drept noul patron al lui „U”. Ce nu a semnalat primarul afost suma care va intra în conturile CL, după vânzarea echipei. Ieri s-a stabilit ca aceasta să fie de 120.000 de euro, însemnând achitarea unui preț minimal, de 0,47 lei pentru o acțiune, conform citynews.ro.

 

Primarul a anunțat ieri că Walter nu va deveni acționar majoritar până ce nu va achita și datoriile clubului, care se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro. În total, Walter are de plătit până la 31 august 1,4 milioane de euro, la care se adaugă restanțele către jucători și terți, o parte dintre ele fiind deja achitate.S-a spus că voi prelua clubul gratis, doar pentru că plătesc datoriile. Nici vorbă. În total mă va costa cam 1,5 milioane. Nu știu încă”, a confirmat și Florian Walter. Acesta este prețul în schimbul căruia omul de afaceri va pune mâna pe pachetul majoritar de acțiuni.

 

A renunțat la Dinamo

Florian Walter figurează încă investitor la Dinamo, iar în acest moment regulamentul FRF nu i-ar permite astfel Universității promovarea în prima ligă, deoarece două echipe din același eșalon nu pot avea același om în conducere. Walter spune însă că divorțul de Dinamo este perfectat și a rămas doar ca retragerea sa de la Dinamo să fie înregsitrată și la Registrul Comerțului. „Eu am depus actele, dar ei nu le-au înregistrat încă, pentru că Borcea este plecat în străinătate”, a explicat Walter.

 

Walter: „Vor rămâne 23 de jucători”

Chiar dacă în ultimele zile la antrenamentele Universității au fost prezenți mai mult de 50 de fotbaliști, patronul clubului spune că mai mult de jumătate dintre ei nu vor merge în catonamentul de la Brașov. „Nu e niciun secret. Vor rămâne 23 de jucători, cu tot cu portari”, a precizat Walter. Cu toate acestea, se pare că antrenorul Carmelo Palilla le-a interzis oficialilor să facă publică lista celor care vor pleca luni la Poiana Brașov.

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

 

10 Jul. 2009, 12:27 Seria 2
Pe aceeași temă