Adrian Sălăgeanu s-a râzgândit în privința retragerii si s-a alăturat lotului Olimpiei Satu Mare

Autor: Cristian Voicu Publicat: 16 Oct. 2015, 15:53 Actualizat: 16 Oct. 2015, 16:21 Seria 2
Adrian Sălăgeanu s-a râzgândit în privința retragerii si s-a alăturat lotului Olimpiei Satu Mare

Vești extraordinare în tabăra Olimpiei Satu Mare: fostul campion al României cu Oțelul Galati, Adrian Sălăgeanu, revine la echipă. După ce în august își anunța surprinzător retragerea din fotbal, „Sălă” a revenit asupra deciziei săptămâna trecuta și vrea să revină la echipa sătmăreană. Mijlocașul de 32 de ani s-a prezentat luni la antrenamentele echipei și pare decis să-și ducă la final contractul cu Olimpia. „Am luat o decizie pe care acum o regret. Sper să mă ierte suporterii și antrenorii, și să mă înțeleagă. Simt că mai am ceva de oferi fotbalului și vrea să fac acest lucru la Satu Mare, la Olimpia”, a declarat Sălăgeanu.

Jucătorul a primit deja acceptul antrenorului Tiberiu Csik de a reveni la echipă și se antrenează cot la cot cu foștii săi colegi. Sălăgeanu va avea de recuperat pregătirea fizică pierdută și va trebui să facă antrenamente suplimentare pentru a ajunge la aceeași formă cu coechipierii săi. Însă, fără discuție, acesta ar putea umple cu brio golul din banda stângă a echipei de pe Someș. Revenirea sa a fost salutată de întreaga echipă și staff-ul tehnic. Dacă întradevăr este decis să ajute echipa cu ce știe el mai bine să facă: centrări de efect și incursiuni periculoase în careul advers din banda stângă, Sălăgeanu va ajuta la revenirea echipei pe locurile fruntașe din seria a II-a a Ligii B. Este clar că Olimpia are nevoie de Adrian Sălăgeanu, dar să nu uităm că el și-a lăsat colegii la greu, cu câteva zile înainte de debutul sezonului. Revenirea lui este un moment delicat, care trebuie gestionat bine de staff-ul „galben-albaștrilor”.

Tiberiu Csik vrea să îl introducă înca din etapa următoare

Antrenorul Tiberiu Csik s-a arătat încântat de revenirea unuia din cei mai buni jucători sătmăreni din ultimii ani. „Strict profesional, mă bucur că a luat această decizie. Este un câștig pentru noi. Sper că și-a dat seama că e greu fără fotbal. După 30 de ani dedicați fotbalului, era greu să iasă așa. E bine că a pus problemele personale la o parte și vrea să joace. Noi sperăm să îl putem reactiva fizic cât mai repede. Din câte ne-a spus, el s-a mai pregătit individual cum a putut, a făcut alergări și a mers la sala de forță. Cu siguranță talent are și asta poate compensa uneori”, a declarat Tiberiu Csik, antrenorul echipei sătmărene.

Deși părea improbabil ca Adrian Sălăgeanu să poată fi folosit chiar din următoarea partidă, tehnicianul „galben-albaștrilor” s-a declarat optimist în această privință. „Ar putea prinde câteva minute, chiar sâmbătă în partida cu Șoimii Pâncota. De ce nu? Voi lua o decizie, împreună cu staff-ul tehnic, în acest caz”, a mai spus Csik.

Olimpia va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Șoimii Pâncota. După 8 etape disputate în seria a II-a a Ligii B, Olimpia ocupă locul 9 cu 11 puncte, iar Șoimii sunt pe 4 și au 14 puncte.

Articol scris de Andrei PASCA

Autor: Cristian Voicu Publicat: 16 Oct. 2015, 15:53 Actualizat: 16 Oct. 2015, 16:21 Seria 2
Pe aceeași temă