ADIO Voința Sibiu! Hămbășan a retras echipa din campionat

Marius ANGHEL 09 Nov. 2012, 00:51 Seria 2

Ioan Hămbășan s-a ținut de cuvânt și a retras Voința Sibiu din campionatul Ligii a II-a. Cu doar patru etape înainte de finalul turului, președintele transilvănenilor pune lacătul și încheie dramatic povestea unei formații ce a avut o evoluție spectaculoasă în doar câțiva ani și care a readus Sibiul în prim-planul fotbalistic. Site-urile Federației și CCA-ului anunță tragica veste prin neprogramarea Voinței începând cu această etapă, a 12-a. UTA Arad e prima echipă care va beneficia de neprezentare sibienilor, însă întreaga Serie a II-a va avea de suferit sau de câștigat de pe urma retragerii.

După ce marți, impresarul Mihai Joița a anunțat că renunță la achiziționarea grupării de pe „Municipal” din cauza datoriilor prea mari pe care Voința le are, cu toate că auditul comandat de acesta era încă în desfășurare, joi, site-urile Federației și CCA-ului au confirmat declinul sibienilor și au anunțat neprogramarea în campionat. Punerea în aplicare a acestui fapt denotă că președintele Voinței, Ioan Hămbășan, a înștiințat forul de la București de retragerea formației din Liga a II-a.

Joi după-amiază, Ioan Hămbășan încă nu luase o decizie definitivă asupra echipei, dând 10% șanse Voinței că se va prezenta la meciul de la Arad. Totuși, președintele echipei din Liga a II-a dădea șanse mici de continuare a activității. Mai mult, jucătorii nu s-au mai reunit și antrenat de luni. „În proporție de 90% nu ne vom prezenta la Arad, ne vom retrage din campionat. Nu am făcut încă o adresă oficială către Federația Română de Fotbal și asta deoarece joi va avea loc o Adunare Generală a clubului în care se va clarifica situația. Sunt șanse mici să se schimbe ceva, dar nu pot spune cu certitudine că nu vom prezenta la Arad. În plus, echipa nu s-a mai antrenat de luni, deci avem un singur antrenament în toată săptămâna. Joi vom știi exact dacă mai rămânem sau nu în campionat, dar șansele sunt mici pentru continuare”, le-a spus Hămbășan colegilor de la Sport Arad. În cele din urmă, după cele relatate de Federație, se pare că președintele Voinței a luat regretabila decizie de a retrage echipa din campionat.

Impresarul Mihai Joița era dispus să preia Voința Sibiu dacă în urma auditului pe care l-a comandat reieșea că gruparea patronată de Ioan Hămbășan are datorii mai mici de 100.000 de euro. Marți, posibilul finanțator a renunțat la ideea de a mai prelua echipa și și-a anunțat plecarea împreună cu Cezar Zamfir și Tibor Selymeș, cei doi tehnicieni ce ar fi urmat să se ocupe de Voința. Dacă totul a fost de bună-credință sau doar o cacialma, doar persoanele implicate pot știi asta.

În urma retragerii Voinței Sibiu din Liga a II-a, toate rezultatele transilvănenilor din primele 11 etape vor fi anulate, lucru ce va produce destule schimbări în ierarhia clasamentului Seriei a II-a. Unele formații vor avea de câștigat, altele de pierdut, însă cel mai mult va pierde fotbalul și orașul Sibiu, oraș ce va rămâne fără echipă de fotbal în primele trei eșaloane.

Totuși, știind foarte bine cum merg lucrurile în fotbalul românesc, nu e imposibil ca Voința să fie salvată în ultima clipă și să își continue activitatea, fapt ce s-a mai petrecut până acum de câteva ori.

Înaintea retragerii, Voința Sibiu avea următoarea linie de clasament: 10. Voința Sibiu 9 3 1 5 5-11 10 -2

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 Nov. 2012, 00:51 Seria 2
Pe aceeași temă