ACS Poli vrea să se descătușeze în fața „lanternei roșii”: „Urmează o perioadă grea, vrem să ne desprindem de Reșița”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 Mar. 2015, 11:11 Seria 2
ACS Poli vrea să se descătușeze în fața

Timișorenii au rămas fără succes oficial pe gazon în 2015. În aceste condiții Șoimii Pâncota pare victima perfectă pentru ACS Poli. Arădenii vin sâmbătă din postura de ultima clasată în Seria a II-a și vor evolua peste două zile într-un mediu cu care sunt mai puțin obișnuiți, pe „Dan Păltinișanu” în nocturnă, de la ora 18:00. Tehnicianul Dan Alexa nu ar accepta alt rezultat în afara victoriei, dar nu își subestimează adversarul pregătit acum de experimentatul Ionuț Popa.

Antrenorul alb-negrilor a recunoscut că echipa sa a fost mai moale pe terenurile străine. Dar pune forma sub așteptări și pe seama programului ciuruit din Liga 2. „Jucăm acasă, din păcate în deplasare nu evoluăm la fel. Suferim când suprafața nu e acceptabilă. Mă bucură repriza a doua cu Satu Mare, când am câștigat dueluri și i-am depășit ca agresivitate. Pâncota e o echipă care s-a întărit în iarnă. O echipă care și-a schimbat antrenorul. Ionuț Popa are mare experiență, un antrenor cu rezultate în fotbalul românesc. Am jucat și acel amical. Prin aducerea lui Lazea, Voinea, Gavrilescu și Dragalina, a crescut valoarea echipei. Au și calitate, dar lucrurile sunt clare, trebuie să câștigăm, să intrăm repede în ritm. Începe play-off-ul. Cu siguranță o înfrângere ar conta foarte mult psihologic, dar avem posibilitatea să câștigăm sâmbătă, avem forță acasă. Sper să dovedim. Nu suntem în cea mai bună formă din cauza lipsei meciurilor”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” a vorbit și despre absența lui Ovidiu Popescu, care a suferit o luxație la cot în meciul cu Olimpia: „Pentru noi e o pierdere, s-a impus în primul 11, a crescut la noi. O să fie o perioadă destul de lungă. Suntem alături de el. Mă gândesc să fac modificări. Echipa s-a bătut dar era un joc de luptă, care doar printr-o șansă sau neșansă puteai să-l câștigi sau să-l pierzi. Probabil voi face și schimbări”.

„Motivație mai mare decât să câștigi primul meci din partea a doua nu cred că există. Avem nevoie de descătușare. Urmează o perioadă grea, vrem să ne desprindem de Reșița. Are meci foarte greu cu Caransebeșul”, a adăugat Alexa despre intențiile trupei de pe Bega.

Alexa nu crede că arădenii vor fi impresionați de „Dan Păltinișanu” în nocturnă: „Și Pâncota are jucători care au jucat în Liga 1. E mai frumos pentru spectacol. E o oră accesibilă, aș vrea să vină mai multă lume”.

Mai bine fără testul cu Dinamo

Dan Alexa a comentat și anularea amicalului cu Dinamo, considerând că până la urmă acest lucru poate fi pozitiv. „În perspectiva meciului cu Oltul e chiar foarte bine că a picat, și-ar fi pus amprenta, pentru că e cea mai lungă deplasare. Dacă era acasă nu era nicio problemă. Când s-a realizat amicalul oricum ne-am propus să utilizăm toți jucătorii. Nu mai mult de 60 de minute de om. Erau și plusuri, venea lumea, vedeam unde suntem. O evoluție bună atrăgea lumea în play-off. Cei de la Dinamo nu au mai vrut. Asta a fost”, a conchis Alexa.

Partida ACS Poli – Șoimii Pâncota se dispută sâmbătă, de la ora 18.00, în runda a 21-a a Ligii a II-a. Bănățenii au pus de joi bilete în vânzare, la prețurile din tur (7 lei – tribuna I, 5 lei – tribuna II).

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 20 Mar. 2015, 11:11 Seria 2
Pe aceeași temă