ACS Poli – Corona, duel șchiop pentru supremația B2! Velcea: „Putem să-l numim derby”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2013, 14:57 Seria 2
ACS Poli - Corona, duel șchiop pentru supremația B2!** Velcea:

ACS Poli primește sâmbătă vizita fostului lider al B2, Corona Brașov. Atât bănățenii, cât și ardelenii, nu au simițit gustul victoriei pe teren în acest retur. Cele două formații sunt despărțite de două puncte iar  Valentin Velcea, tehnicianul timișorenilor, vrea neapărat un succes pentru a se detașa pe primul loc.

Timișorenii au reușit un lucru mai rar în weekendul trecut. Grație situației din fotbalul românesc, ACS Poli nu a jucat dar a trecut pe primul loc al serii vestice a Ligii a II-a în urma victoriei la masa verde cu Alba Iulia (retrasă). Corona, de partea cealaltă a cedat cu 0-1 în fața lui UTA și și-a schimbat conducerea tehnică.

„Vremea e „prielnică” fotbalului, ne așteaptă un meci important pentru obiectivul propus. Cred că va avea alte conotații față de celelalte jocuri și față de turul cu Corona. Întâlnim o echipă bună a Ligii a II-a, s-a menținut mult timp pe primul loc și nu intâmplător. Suntem fizic, tehnic, tactic, moral, pregătiți ca la fiecare joc, realizăm situația în care suntem și oportunitatea pe care o avem, da a lua trei puncte și de a ne poziționa pe un prim loc liniștitor. Meciul va fi deschis în ciuda vremii, terenul e bun azi. E un joc de șase puncte, poate asigura un avantaj substanțial și la adevăr. Am depăși Corona și ne-am menține în lupta pentru câștigarea campionatului”, a declarat Velcea.

Tehnicianul timișorenilor nu consideră că echipa sa se află într-o formă proastă și crede că terenul umed va afecta ambele echipe.

    „Nu ar fi bun un egal, ci doar trei puncte… E greu să ai constanță la o echipă formată în opt luni de zile. Intervin foarte mulți factori și te pot dezechilibra. Putem să-l numim un derby al Ligii a II-a, locul 1 cu locul 2. Sunt un antrenor conservator dar poate o să fac, poate nu o să fac, schimbări în compartimentul ofensiv, nu a fost unul forte în care tot timpul atacanții au marcat… Ambele echipe sunt dezavantajate de teren, echipa care construiește mai mult va fi mai dezavantajată. Cu siguranță Timișoara va fi echipa care va construi, care încearcă să facă lucruri. Această mentalitate e și un risc în dreptul echipei. O echipa ieșită din formă e una care nu ajunge la fotbal, o echipă care își creează ocazii, are ceva, chiar am avut gol anulat. Mă aștept ca ei să vină să joace fotbal”, spune Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timșoara

Petre, incert

Antrenorul timișorenilor a anunțat că se confruntă și cu câteva probleme medicale. Marco Enciu, Ovidiu Petre și Mihai Gherasim, acuză probleme musculare, dintre aceștia însă doar căpitanul Petre se numără printre titulari. Totuși Valentin Velcea are și vești bune, Marko Marovic și Szabolcs Szekely vor reveni în echipă după ce etapa trecută nu au putut fi folosiți tot din cauze medicale. De asemenea, timișorenii l-ar putea vedea la lucru și pe Bărbuț, speranța lui ACS Poli din banda dreaptă.

„Accidentări, sunt ceva probleme în lotul nostru, dar sunt și lucruri bune, precum revenirea copiilor de la lotul național, care au participat la dubla cu Finlanda, ar trebui să fim mândri că am dat doi jucători la U18”, a precizat Velcea.

Țicleanu, cu bune și rele

O modificare importantă în garnitura oaspeților, care au scăpat și de litigiul cu Oțelul Larissa, e sosirea unui nou director tehnic. Din această săptămână de brașoveni se ocupă Aurel Țicleanu, tehnician care se va implica din vară în proiectul Craiova. Vechiul antrenor, Dan Bona, va face la rândul său deplasarea în Banat tot ca antrenor principal.

„Orice schimbare poate fi bună sau mai puțin bună. Nu știu dacă poate shimba ceva în câteva zile, dar poate crea altă atmosferă în sânul echipei și să reacționeaze jucătorii în alt mod”, s-a rezumat să spună Velcea.

ACS Poli Timișoara – ASC Corona Brașov se dispută sâmbătă, de la ora 11.

„Nu am vrut niciun joc amical, am făcut o analiză a jocurilor de la începutul pregătirii și echipa avea nevoie de un respiro din punct de vedere al încărcăturii jocului. Au fost multe, 16 în perioada de pregătire, așa am considerat, nu înseamnă că e rețeta perfectă”, Valentin Velcea, antrenor ACS Poli

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Marius ANGHEL 05 Apr. 2013, 14:57 Seria 2
Pe aceeași temă