Abracadabr ”U”

08 Jun. 2009, 14:21 Seria 2
Abracadabr**

Șefii de la „U” știu că numai un miracol mai poate salva echipa de retrogradare în ultima etapă. Așa că au scos din joben o soluție magică: rămân în Liga a II-a și de pe locul 15, profitând de retragerea nou-promovatei din C5, Fortuna Covaci.

 

Victorie cu Mechel. ACU n-o bate pe FC Bihor. Cam așa ar arăta scenariul perfect pentru Universitatea Cluj în ultima etapă a acestui sezon negru în Liga a II-a. Cum numai un miracol mai poate transforma 13 iunie în zi de sărbătoare pentru „șepcile roșii”, conducerea Universității pune de o lovitură. Iată care e aceasta.

 

Ocupă locul Fortunei Covaci

 

Șefii „șepcilor roșii” au aflat un zvon, conform căruia nou-promovata Fortuna Covaci, din  Seria a 5-a a Ligii a III-a, echipă antrenată de fostul secund al lui Aurel Șunda în mandatul său la CFR, Remus Steop, ar fi tentată să renunțe la locul de Liga a II-a. Ce se întâmplă în acest caz? Potrivit regulamentului FRF în vigoare, locul celor din Covaci ar urma să fie luat de către echipa cu cea mai bună linie de clasament ce va încheia sezonul de Liga a II-a pe poziția a 15-a.
 

 

„Șepcile” sunt în acest caz avantajate, pentru că în Seria de Est a Ligii a II-a toate echipele retrogradate, Progresul, Lotus Felix, Prefab Modelu și Forex Brașov, s-au retras deja înainte de finalul campionatului. Astfel, echipa din Parcul cu Platani, cea care va încheia pe locul 15 sezonul 2008-2009, va rămâne cu zestrea actuală de 32 de puncte. „U” cu o victorie contra lui Mechel va contabiliza 43, deci va fi peste Progresul.  

 

„U” trebuie să termine peste CFR sau ACU!

 

Și așa, „șepcile” nu își pot permite să se joace cu focul în ultima etapă. CFR Timișoara e la un singur punct de „studenți”, astfel că „U” e nevoită să păstreze distanța pentru a spera la locul salvator „oferit” de Fortuna Covaci. CFR de Banat joacă acasă în ultima etapă cu Minerul Lupeni, iar la egalitate de puncte cu „U” trece peste „șepci” în clasament, având avantajul directelor. ACU are în acest moment același număr de puncte cu „U”, dar are și ea avantaj la meciurile directe.

 

Pentru această echipă, pentru suporteri sunt gata să rămân și în Liga a III-a la Cluj!
Dorinel Munteanu, antrenor „U” Cluj

Munti a dat ochii cu patronul Fortunei

Dorinel a oferit două zile libere echipei, iar ieri s-a deplasat la Covaci pentru a se întâlni cu patronul Fortunei, Florin Macavei, cu scopul de a afla exact dacă vor sau nu bănățenii să joace la toamnă în Liga a II-a. Munti și șeful Fortunei s-au întâlnit la pensiunea Anette, stabiliment aflat în vecinătatea bazei unde evoluează echipa din Covaci.

 

 

PĂ‚RERI PE WWW.LIGA2.RO
 

 

La anul Sănătatea Cluj – U Cluj derby mare
nume autor
 

Mamă ce derby va fi pe CUG în toamnă
Archibald
 

Dacă va pica, voi ține și mai mult cu U
Clujean
 

 

articol scris de Cristian CUCOLAȘ și Daniel LUP

08 Jun. 2009, 14:21 Seria 2
Pe aceeași temă