Rapid câștigă cu noroc după patru eșecuri consecutive. Farul pierde la Clinceni, într-un meci în care s-au arătat două cartonașe roșii

Marius ANGHEL 15 Nov. 2020, 16:25 Liga 2
Rapid câștigă cu noroc după patru eșecuri consecutive. Farul pierde la Clinceni, într-un meci în care s-au arătat două cartonașe roșii

Rapid s-a impus cu 2-1 în derby-ul etapei a 12-a a Ligii 2 cu Farul, într-un meci desfășurat la Clinceni. Partida a avut și două eliminări, însă prima, cea dictată față de constănțeni, lasă multe semne de întrebare față de verdictul luat de arbitrul Cătălin Buși.

După o primă repriză modestă din partea ambelor echipe, în care singura ocazie importantă i-a aparținut lui Măzărache (31), al cărui șut a fost deviat de Drăghia în bară, partea a doua a jocului a oferit mai mult fotbal. Însă, tot în partea secundă, pe lângă cele trei goluri, au fost și greșeli din partea arbitrului central Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea).

Băjan, eliminat la faza la care a făcut penalty. Hlistei a reușit să înscrie din nou

Rapid a deschis scorul în minutul 57, prin Cătălin Hlistei, din penalty, după ce fostul rapidist Robert Băjan l-a ținut în careu pe același Hlistei. Arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă, însă și cartonaș roșu pentru farist, deși regulamentul spune că o echipă nu trebuie penalizată de două ori la o astfel de fază, cu penalty și eliminare. Ulteior, giuleștenii au mai cerut un penalty la un presupus henț al lui Leca (68), însă de această dată arbitrul a lăsat jocul să continue. 

Măzărache a egalat, deși Farul juca în inferioritate. Devierea lui Cărăruș la șutul lui Sefer a adus din nou Rapid în avantaj

În ciuda faptului că a rămas în inferioritate, Farul a ieșit la joc și a lovit de două ori baza, transversală și pe cea din stânga, în aceeași fază. A ieșit însă cornerul în urmă căruia, după centrarea lui Bîrnoi, Simon Măzărache (76) a egalat cu o lovitură de cap din 6 metri.

Echilibrul nu a ținut însă mult, fiindcă Rapid a avut și noroc. La un șut al lui Antonio Sefer din 20 de metri, balonul l-a lovit în spate pe Cărăruș, iar din acesta s-a dus în plasă, păcălindu-l pe Dur-Bozoancă (83).

Rareș Lazăr a fost și el eliminat

În al doilea minut al prelungirilor, rapidistul Rareș Lazăr (90+2) a fost și el eliminat cu cartonaș roșu direct pentru o intrare cu talpa la nivelul feței lui Greu. Minutele finale n-au mai adus însă nicio ocazie, iar Rapid s-a impus cu 2-1 și a întrerupt o serie de patru eșecuri consecutive.

Cu această victorie, Rapid urcă pe locul 11, cu 16 puncte acumulate în zece meciuri. Farul e pe locul 9, cu 17 puncte strânse în 11 partide.

Pentru Rapid urmează restanța cu ”U” Cluj, din etapa a 10-a, programată la 19 noiembrie, de la ora 20:30, iar apoi jocul din etapa a 13-a la Aerostar Bacău, stabilit pentru 22 noiembrie, de la ora 11:00.

Farul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CSM Reșița, în runda a 13-a.


Al doilea meci al zilei programat în Liga 2, în etapa a 12-a, are loc la Clinceni, acolo unde Rapid joacă, mai nou, pe teren propriu. Giuleștenii întâlnesc de la ora 14:30 pe Farul Constanța.

În primul joc al zilei, FK Csikszereda a trecut cu 1-0 de Concordia Chiajna, iar de la ora 19:00 vor evolua ”FC U” Craiova și SCM Gloria Buzău, la Drobeta Turnu Severin.

Rapid a pierdut în ultimele trei meciuri din campionat și e abia pe locul 16

Rapid se află într-o situație disperată înaintea meciului cu Farul. În ultimele patru jocuri, trei în campionat și unul în Cupa României, a pierdut de fiecare dată. În precedentul meci a cedat cu 0-2 la Ploiești, cu Petrolul.

Pentru al treilea joc consecutiv, după 0-3 cu Mioveni și 0-2 cu Petrolul, Rapid e condusă de interimarul Mihai Iosif, cel care i-a luat locul demisului Adrian Iencsi. De această dată însă, formația alb-vișinie nu va mai juca acasă la Buftea, ci s-a mutat la Clinceni, pe teren prim-divizionarei Academica. Speră ca și această mutare să îi aducă noroc, pentru a-și întrerupe seria neagră din ultima perioadă.

Rapid e în acest moment pe un rușinos loc 16, cu doar 13 puncte acumulate în nouă partide, însă are și o restanță de disputat, cu ”U” Cluj.

Ianis Zicu vrea victoria cu Farul pentru ca Rapid să-și ia adio de la play-off: ”E ultima lor șansă”

Farul vine după două săptămâni în care a efectuat doar antrenamente, după ce în weekendul trecut nu a jucat tot din cauza celor de la ”U” Cluj, care nu și-au rezolvat problemele cu COVID-19 și au fost în imposibilitatea de a evolua. În ultima partidă jucată, ”marinarii” au remizat pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-1, iar în acest moment sunt la o serie de patru jocuri consecutive cu rezultate pozitive, incluzând și calificarea la loviturile de departajare în Cupa României.

Ianis Zicu vrea să profite de probleme Rapidului și să câștige la Clinceni, pe ”un teren neutru, cu un gazon bun”, așa cum l-a numit antrenorul Farului.

”Este un meci important pentru noi, avem nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în partea superioară a clasamentului. Ei nu trec printr-o perioadă bună, dar acest lucru, cu siguranță, îi va motiva, fiind ultima șansă pentru a încerca să se bată la play-off. Dacă nu vor câștiga, cred că sunt excluși din șansele la promovare. Trebuie să fim concentrați din primul minut pentru că întâlnim un adversar rănit, care-și va da viața pe teren, ținând cont că toată lumea i-a criticat, au presiune din toate părțile, iar în acest moment probabil că vor reacționa. Dar, cu toate că vor să câștige această partidă, noi suntem pregătiți mental și fizic ca să facem față și să reușim să obținem victoria”, a prefațat întâlnirea cu giuleștenii Ianis Zicu.

Zicu a vorbit și despre pauza forțată pe care a trebuit să o ia echipa sa. ”Este o pauză pe care am avut-o după o serie incredibilă de meciuri, foarte multe partide într-un timp foarte scurt. Nici nu avem un lot foarte numeros, din păcate este și un jucător accidentat”, a mai spus Zicu.

Farul se află în acest moment pe locul 9 în Liga 2, cu 17 puncte acumulate în zece partide.

Cătălin Buși arbitrează Rapid – Farul, la Clinceni

De când sunt în Liga 2, după ce ambele echipe au luat-o de la zero, din Liga a 4-a, Rapid și Farul s-au întâlnit de două ori. Amândouă partidele au avut loc în sezonul trecut. În Regie a fost 0-0, în chiar prima etapă, iar la Constanța ”marinarii” au câștigat cu 3-1.

Meciul de astăzi, care are loc pe stadionul Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov), va fi arbitrat de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Daniel Hulubei (Vaslui) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani). Rezervă este Viorel Nicușor Flueran (Craiova), iar observatori au fost delegați Irina Mîrț (Bucureşti) și Daniel Scânteie (Bacău).

TOATE REZULTATELE etapei a 12-a sunt AICI

RAPID – FARUL CONSTANȚA 2-1

COMENTARIUL LIVE:

Rapid: Drăghia (cpt.) – Leasă (Drăghiceanu 63′), Dandea, Nastos, Finica – Jorza (R. Costin 86′), R. Lazăr, Pănoiu (Mocioacă 63′) – Sefer (Ghineț 90′), Ad. Bălan (Țîră 86′), Hlistei
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – R. Crișan, Catrici, D. Benzar
Antrenor: Mihai Iosif
Eliminat: Rareș Lazăr 90+2′ (roșu direct)

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, I. Ursu (cpt.), D. Panait – Fl. Bălan (Rob. Silaghi 87′), Cărăruș (Hordouan 87′), Bîrnoi, Al. Stoica (Greu 46′) – Măzărache, Banyoi (Carabela 59′)
Rezerve neutilizate: Fara – Șt. Rus, D. Ciolacu
Antrenor: Ianis Zicu
Eliminat: Robert Băjan 55′ (roșu direct)

Min 90+5 Final de partidă. Rapid câștigă cu 2-1 meciul cu Farul, într-un meci cu două cartonașe roșii, câte unul de fiecare parte, însă cel arătat constănțenilor fiind cu multe semne de întrebare
Min 90+4 ||| Virgil Drăghia primește cartonașul roșu pentru că întârzie o degajare
Min 90+2 ||| Rareș Lazăr vede cartonașul roșu, însă tot protestează și întârzie să iasă afară de pe teren
Min 90+1 Rareș Lazăr intră cu crampoanele direct la nivelul feței lui Greu, tot rapidistul se preface că este accidentat, însă știe ce îl așteaptă
Min 90 + Meciul e prelungit cu patru minute
Min 90 Ultima schimbare la Rapid. Iese Antonio Sefer și intră Vlad Ghineț
Min 88 Centrare din dreapta, mingea atinge pământul și Drăghia o reține cu ceva emoții
Min 87 Două schimbări și la Farul. Ies Florin Bălan și Ion Cărăruș și intră Robert Silaghi și Denis Hordouan
Min 86 Schimbări la Rapid. Ies Adrian Bălan și Amir Jorza și intră Cătălin Țîră și Raul Costin
Min 83 2-1 Hlistei preia în stânga careului, așează înapoi pentru șutul lui Antonio Sefer, care trage din 20 de metri, balonul îl lovește în spate pe Cărăruș și se duce cu băltă lângă bara din dreapta, făcând inutil plonjonul lui Dur-Bozoancă
Min 76 1-1 Centrare a lui Bîrnoi din cornerul din stânga, Simon Măzărache reia cu capul din 6 metri și înscrie în stânga lui Drăghia, ieșit prost pe centrare
♦Min 76 ||| Adrian Bălan primește cartonașul galben pentru proteste
Min 76 După o centrare înaltă dintr-o lovitură liberă din stânga, mingea e reluată cu capul în transversală, de acolo ricoșează la Greu, care preia și trage din 4 metri tot în bară, în cea din stânga, la colțul scurt
Min 75 ||| Vlad Mocioacă primește cartonașul galben după ce-l faultează pe Măzărache
Min 68 Drăghiceanu primește pe linia de 16 metri, în poziție centrală, trage pe poartă, pe centru și Dur-Bozoancă parează în lateral. Rapidiștii au cerut din nou penalty la un presupus henț al lui Leca, însă arbitrul a lăsat jocul să continue
Min 66 Drăghiceanu bate slab, pe lângă poartă, în stânga, lovitura liberă de la 20 de metri central
Min 65 ||| Marius Leca primește cartonașul galben după ce Panait l-a faultat din spate pe Bălan. Arbitrul e din alt film
Min 63 Dublă schimbare la Rapid. Ies Ștefan Pănoiu și Mircea Leasă și intră Vlad Mocioacă și Marian Drăghiceanu
Min 59 Schimbare la Farul după eliminarea lui Băjan. Iese atacantul Andrei Banyoi și intră fundașul Iulian Carabela
Min 57 1-0 Cătălin Hlistei înscrie din penalty, cu șut în dreapta, după ce Dur-Bozoancă a plonjat în dreapta. Hlistei înscrie din nou din penalty, după mai multe meciuri în care nu a mai marcat. O face din specialitatea ”casei”, lovitura de pedeapsă
Min 55 ||| Hlistei preia pe piept în careu, după o centrare din dreapta, Robert Băjan îl ține de mână și rapidistul pică pe spate. Arbitrul dictează penalty și cartonaș roșu direct lui Robert Băjan. Probabil Băjan a înjurat, altfel nu se explică eliminarea sa. Ciprian Marica gesticulează la tribuna oficială
Min 53 ||| Răzvan Greu primește cartonașul galben pentru o intrare dură asupra lui Lazăr, care are nevoie de îngrijiri medicale
Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 Farul schimbă la pauză. Iese Alexandru Stoica și intră Răzvan Greu
Min 45+1 Pauză la Clinceni. Rapid și Farul sunt la egalitate după prima repriză, scor 0-0, fără multe șanse de a înscrie
Min 38 ||| Mircea Leasă primește cartonașul galben după ce îl faultează din spate pe Măzărache
Min 37 Pănoiu șutează din nou din afara careului, de această dată mult mai periculos, însă tot pe lângă poartă, pe lângă bara din dreapta
Min 35 Stoica trage dezastruos de la circa 25 de metri, mult în stânga. Farul a început să pună presiune, după ce în startul partidei a stat mai mult în propria jumătate
Min 31 Ocazie mare pentru Farul, cea mai mare a meciului. Măzărache pătrunde în careu pe stânga, trage plasat spre colțul lung, Drăghia deviază mingea, care șterge bara și iese în corner
Min 30 Drăghia îl lovește pe Leca într-un duel pentru minge în careul Rapidului, mingea este respinsă în față, de unde Bălan șutează peste poartă
Min 28 Hlistei cade în careul Farului după un duel aerian la care Băjan nu a sărit și s-a aplecat, însă arbitrul lasă jocul să continue. Dacă această fază s-ar fi petrecut în orice alt punct al terenului, arbitrul fluiera, probabil, fault asupra lui Hlistei. Mingea a mers în stânga, de unde s-a tras, iar Băjan a blocat și apoi degajat
Min 27 Sefer centrează dintr-un corner de pe dreapta, mingea e respinsă de la prima bară. Rapid continuă să preseze steril
Min 16 ||| Ștefan Pănoiu intră urât, cu piciorul sus, direct pe picioarele lui Bălan, iar arbitrul acordă încă un cartonaș galben
Min 16 Sefer bate razant peste transversală lovitura liberă de la 25 de metri central
Min 14 ||| Ionuț Ursu primește cartonașul galben după ce îl incomodează din spate pe Bălan, în postura de ultim apărător, după o pasă peste apărare. Bălan îi reproșează arbitrului că nu a acordat cartonașul roșu
Min 13 După Pănoiu, și Finica trage din afara careului pe lângă poarta lui Dur-Bozoancă
Min 10 Sefer trage din afara careului, pe lângă poartă, în stânga. Început modest de meci, fără situații de gol
Min 5 Câțiva suporteri ai echipei Rapid aflați în afara stadionului au cântat la început jocului, însă jandarmii prezenți la fața locului s-au și dus peste ei, astfel că acum partida se desfășoară într-o liniște totală. Se aud doar strigătele jucătorilor și ale celor de pe bancile tehnice

Min 1 A început partida de la Clinceni, noua ”casă” a Rapidului

TOATE REZULTATELE etapei a 12-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-concordia-chiajna-primul-meci-al-zilei-in-liga-2-se-joaca-de-la-ora-1100-19157657

Marius ANGHEL 15 Nov. 2020, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă