Walace da Silva își trezește colegii după rușinea cu FK Miercurea Ciuc: ”Așa nu se poate! Fără atitudine, fără dăruire, fără ambiție. Aici e Steaua, trebuie să dăm tot ce putem”. Paradoxul care a dus la eșec

Andrei PASCU 24 Aug. 2022, 16:52 Liga 2

Walace Alves da Silva a taxat dur evoluția sa și a colegilor săi, după jocul cu FK Miercurea Ciuc pierdut de Steaua cu scorul de 0-4. Brazilianul a afirmat că nu se poate ca o echipă cu trecutul celei din Ghencea să se prezinte astfel, punând totul pe seama relaxării și lipsei de concentrare.

Așa cum a declarat și Daniel Oprița, Walace Alves da Silva a afirmat că Steaua nu a fost concentrată și nu a fost conectată sută la sută la partidă, iar rezultatul de pe tabelă reflectă exact cele întâmplate pe teren.

Walace Alves da Silva, cuvinte puternice după Steaua – FK Miercurea Ciuc 0-4: ”Nici în cel mai urât vis nu mă puteam gândi că putem pierde așa”

Acum, Walace speră ca vestiarul să se trezească din situația în care a intrat încă din prima etapă, cu Metaloglobus, pentru că, deși nu a pierdut până la confruntarea cu Miercurea Ciuc, și după duelurile cu echipa lui Eugen Trică și CSM Slatina Daniel Oprița a remarcat anumite probleme în privința concentrării.

Nici dacă aveam cel mai urât vis din viața mea nu mă puteam gândi vreodată că putem pierde acest meci așa. Ne pare rău, ne cerem scuze în fața suporterilor, pentru că sunt minunați. Azi a fost un meci foarte slab, lor le-a ieșit aproape tot, au meritat victoria, iar noi n-am arătat ca o echipă adevărată.

Trebuie să vorbim, să vedem unde greșim și să facem ceva. Așa nu se poate! Fără atitudine, fără dăruire, fără ambiție. Aici e Steaua și trebuie să dăm tot ce putem. E cea mai dură înfrângere a acestei echipe. Nu am avut șanse, așa a fost.

Am început bine, dar ei au ajuns de două ori la poartă și au dat două goluri, iar în repriza a doua a fost la fel. E un meci pe care trebuie să îl uităm, dar să-l analizăm și să ieșim din această situație.

Avem o echipă bună, noi avem încredere că putem promova sportiv, dacă se va putea, nu se va putea, trebuie să ne facem datoria ca anul trecut. Anul ăsta la fel trebuie, dar în acest mod nu avem șanse.

Ei de la început au jucat pe contraatac, au blocat bine zona centrală și nu aveam spații chiar dacă am avut ocazii. Nu am putut să marcăm, ne-au prins descoperiți și ne-au taxat”, a declarat jucătorul Stelei, conform DigiSport.

Tocmai presiunea să fie problema Stelei? Reacția lui Walace da Silva

Referitor la motivele pentru care e lipsă de concentrare la jucătorii Stelei, Walace nu a știut să spună ceva concret. A declarat doar că, deși clubul nu are drept de promovare, detaliul nu trebuie să influențeze. El și colegii săi trebuie să dea totul pentru faptul că sunt plătiți și să încerce să câștige toate meciurile.

Nu au scuză în cazul în care nu vor termina în primele două clasate, chiar dacă dreptul legal de promovare nu a fost obținut nici până acum, a mai punctat jucătorul.

(N.r. – Mulți spun că nu e presiune la Steaua, pentru că nu are drept de promovare) ”Nu există că nu e presiune, noi avem cea mai mare presiune. Nu e echipă în Liga 2 care să aibă presiunea noastră, pentru că trebuie să fim pe primul loc, suntem Steaua. Dacă nu suntem acolo, oamenii pleacă nemulțumiți de la stadion. Oricum nu mai vin în număr atât de mare, din cauză că nu s-a rezolvat situația, dar trebuie să arătăm că suntem o echipă bună.

Avem o echipă bună, chiar asta cred, dar dacă jucăm așa, nu merge. Poate anumiți jucători dintre noi se gândesc că anul acesta va fi mai ușor, dar ne înșelăm, va fi mai greu. Trebuie să schimbăm ceva, să muncim, să avem atitudine, să ne dăm viața pe teren. Nu merge pe talent sau că vin alte ocazii că suntem Steaua.

Ce s-a întâmplat azi e ceva ce… nu ai voie, nu ai voie să faci așa ceva.

Noi suntem plătiți să venim la fotbal, să muncim, să intrăm pe teren și să dăm tot ce putem. Că ai drept de promovare, că nu ai drept de promovare, ești la muncă și trebuie să-și faci treaba! În primul rând jucăm la Steaua, trebuie să apărăm culorile, să fim pe primul loc indiferent ce se întâmplă”, a mai declarat Walace Alves da Silva.

Steaua, partidă la CSC Dumbrăvița în etapa a 4-a a Ligii 2

Doar patru puncte are Steaua până acum, după trei etape în Liga 2. A început sezonul cu Metaloglobus, cu care a remizat, scor 1-1, după care a trecut de CSM Slatina în deplasare, cu 2-1.

În runda a 4-a, Steaua va întâlni CSC Dumbrăvița, în deplasare, luni, 29 august, de la ora 18:00.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pentru-asta-sunt-platiti-mai-nou-conducatorii-din-fotbal-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-l-a-facut-praf-pe-adi-popa-acest-individ-nu-e-doar-un-fotbalist-foarte-slab-ci-si-un-minci-19242360

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-n-a-fost-de-acord-cu-oprirea-temporara-a-meciului-steaua-fk-miercurea-ciuc-pentru-scandari-xenofobe-se-exagereaza-cand-se-intampla-din-partea-cealalta-e-o-normalitate-19242346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-facut-instructie-cu-steaua-in-ghencea-francisc-dican-si-a-motivat-jucatorii-care-au-obtinut-primele-puncte-din-sezon-am-trecut-de-un-prag-psihologic-analiza-c-19242340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aceleasi-vechi-probleme-care-nu-se-rezolva-la-steaua-daniel-oprita-discurs-tras-la-indigo-si-dupa-esecul-rusinos-cu-fk-miercurea-ciuc-fara-agresivitate-fara-reactie-ma-deranjeaza-atitud-19242334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultrasii-echipei-steaua-au-iesit-in-evidenta-in-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-scandarile-xenofobe-au-marcat-o-seara-neagra-pentru-formatia-lui-daniel-oprita-umilita-in-ghencea-19242279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1900-in-incheierea-etapei-a-3-a-19242234

Andrei PASCU 24 Aug. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă