Vițelaru: „Avem cea mai valoroasă echipă din toată liga secundă!”

22 May. 2009, 19:06 Liga 2
Vițelaru:**

Spre deosebire de mulți alții dintre coehipierii săi, Andrei Vițelaru a trăit, în câteva meciuri importante, experiența participării la jocurile primei ligi fotbalistice a țării.  "Nu este jucător din colectivul nostru, căruia să-i fie teamă de impactul cu primul eșalon fotbalistic al țării. Din următorul sezon, prezența noastră în liga întâi va însemna o provocare pentru fiecare din acest lot. Un moment în viață de la care avem multe de învățat și câștigat".

 

 În ciuda unui parcurs de senzație în actualul campionat al eșalonului secund, Vițelaru consideră că cel mai bun sezon al său rămâne cel din ediția precedentă a Ligii 1. "Chiar dacă am retrogradat, experiența de atunci nu se poate compara cu participarea în liga a doua. Trag tare să mai fac un sezon mai bun în campionatul ce urmează", a mai spus fundașul central de marcaj de pe Borzoghean.

 

Andrei Vițelaru rămâne convins că Ceahlăul a avut, în acest întreg campionat al ligii secunde, drept cea mai valoroasă formație din ambele serii. "Era de așteptat să promovăm. După o muncă asiduă, a venit momentul să trăim și recompensa meritată. Avem cea mai bună echipă din toată liga secundă!", întărește fotbalistul aflat în topul celor mai bine cotați jucători din vestiarul managerului Florin Marin.

 

Component al celei mai valoroase defensive din fotbalul românesc la nivelul primelor două eșaloane, Andrei și-ar dori să se regăsească într-o postură identică, dar în întrecerile Ligii 1. Mai mult, stoperul pietrean știe secretul care l-ar putea readuce în cea mai valoroasă apărare din România, defensivă care să primească cele mai puține goluri: "Este simplu de tot: să muncim și să ne pregătim, cu toții cei din echipă, de două ori mai mult decât am făcut-o până acum".

 

Dezinteresați de a afla numele viitoarelor achiziții de Liga 1 în curtea Ceahlăului, elevii managerului Florin Marin sunt siguri pe un alt aspect. O idee ce a fost probată și în acest campionat de ligă secundă.  "Suntem o echipă care joacă pe principiul să nu primească gol într-un meci oficial. Dacă reușim să facem asta, va fi cu atât mai bine, pentru că de marcat gol oricum o vom face", spune încrezător stoperul Andrei Vițelaru.

 

Asemeni lui Barna, colegul său din defensivă, pentru Vițelaru ar fi un mare inconvenient absența din meciurile rămase de disputat în finalul sezonului, cu FC Buftea, FC Ploiești și Dinamo II. "Normal că mi-ar părea rău să nu joc în derbyul cu Ploieștiul. Avem orgolii și vrem să demonstrăm, așa cum am făcut-o în tur, că le suntem superiori. Ei, probabil, și acum consideră că victoria noastră acolo a fost urmarea unui accident al lor. De aceea, vreau să le dăm peste nas!", explică fundașul Ceahlăului.

 

„Avem orgoliul de a termina primii. S-a tot vorbit că FC Ploiesti este echipa mai bună, dar vrem să demonstrăm că noi suntem“, a comentat fundasul central, deranjat de faptul că s-a scris prin ziare că prahovenii au avut ghinion în lupta pe care au dus-o pentru întîietate în serie.

Andrei Vițelaru a debutat la nivelul ligii 1 în sezonul 2006-2007 sub comanda “comisarului” Ioan Moldovan nimeni altul decât directorul tehnic al celor de la FC Ploiești. Dacă în acel sezon de liga 1, Andrei nu a convins fiind împrumutat la FCM Câmpina, în sezonul următor de ligă,  Vițelaru devine un component de bază al formației sub comanda “dulăului” Viorel Hizo, fiind alături de Daniel Barna soluțiile locale din defensive “portocaliilor”.

 

Fundașul de 1.90 si 24 de ani al liderului seriei 1 din liga a 2-a a reușit să își treacă numele și pe lista marcatorilor în acest sezon. Golul de 1-0 din partida (2-1) cu FCM Bacău din etapa a 9-a a turului și golul din penalty din etapa a 19-a de la Galați din disputa cu Dunărea (1-0) care a însemnat golul victoriei liderului în deplasarea din orașul de la Dunăre.
 

 

Articol scris de Dan Eșanu

 

22 May. 2009, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă