Viorel Moldovan, rupt de viața cotidiană și frapant de sincer: ”Sunt în bula mea și îmi place că sunt în bula mea. Nici nu știu cine este prim-ministrul României.” Fostul internațional nu știe nici ce jucători sunt convocați la națională

Marius ANGHEL 12 Mar. 2021, 13:47 Liga 2
Viorel Moldovan, rupt de viața cotidiană și frapant de sincer: ”Sunt în bula mea și îmi place că sunt în bula mea. Nici nu știu cine este prim-ministrul României.” Fostul internațional nu știe nici ce jucători sunt convocați la națională

La finalul meciului disputat joi seară la Chiajna, în care Petrolul a obținut doar o remiză cu Concordia, scor 0-0, și a făcut un nou pas greșit în lupta pentru accederea în play-off-ul de promovare, Viorel Moldovan, antrenorul echipei ploieștene, a făcut câteva declarații, mai în glumă, mai în serios, care au șocat.

Fostul fotbalist internațional, component al Generației de aur a naționalei României, a spus că habar nu are ce jucători sunt concovați ”sub tricolor” de selecționerul Mirel Rădoi sau că nu știe cine este prim-ministrul României.

Viorel Moldovan nu e interesat de echipa națională: ”Nici nu știu ce jucători au fost convocați”

După ce a vorbit despre meciul Petrolului cu Concordia, Viorel Moldovan a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la Chiajna despre ce părere are că un jucător al lui Dinamo, Magaye Gueye (30 de ani), a fost depistat pozitiv cu cocaină. Antrenorul a refuzat să comenteze acest subiecti, motivând că nu îl interesează altceva în afară de echipa sa.

”Nu mă interesează. Nu îmi mai puneți astfel de întrebări. Chiar sunt detașat de tot ce se întâmplă, de toate nebuniile, de toate polemile. Nu îmi consum energia inutil. Energia mea este focalizată pe ceea ce am eu de făcut. Sunt aici și trebuie să o dirijez către jucătorii mei. În rest, ce se întâmplă, ce probleme au fiecare, mă depășesc”, a spus Moldovan, care, întrebat ce rezultate și-ar dori să obțină România în meciurile din Preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, cu Macedonia de Nord (25 martie, acasă), Germania (28 martie, acasă) și Armenia (31 martie, deplasare), o oferit un răspuns generalist: ”Să sperăm că vom reuși să facem maximum de puncte.”

Moldovan trăiește în bula sa: ”Nici nu știu cine este prim-ministrul României”

Mai apoi, întrebat despre pe cine vede titular în poarta României, Moldovan a refuzat să își spună părerea, ba chiar a deviat de la subiect, din dorința de a explica cât de rupt de realitate este. Fostul atacant, acum antrenor, a dat singur un exemplu care să oprească jurnaliștii să-i mai adreseze întrebări. A spus că nu știe nici măcar cine este prim-ministrul României. O informație minoră pentru orice cetățean al României.

”Nu știu, nu mă pricep. Nici nu știu ce jucători au fost convocați. Serios. Nu știu, nu am urmărit.

Vă spun că, dacă mă întrebați, nici nu știu cine este prim-ministrul României (n.r. – este Florin Cîțu, înainte fost ministru al finanțelor). Pe cuvânt. Nu știu, nu urmăresc programele la televizor de vreo trei ani de zile, nu știu ce se întâmplă în jurul meu. Sunt în bula mea și îmi place că sunt în bula mea. Președintele țării știu cine e”, a spus Viorel Moldovan, care a mai spus că toată energia sa și-o consumă acum pentru Petrolul.

Dacă despre națională sau orice alte subiecte refuză să vorbească, măcar Viorel Moldovan, fost inclusiv antrenor secund la națională, să reușească în ceea ce își consumă energia atât de mult. Antrenorul Petrolului riscă însă să își rateze obiectivul, fiindcă echipa ploieșteană nu mai stă în propriile forțe pentru a obține o calificare în play-off-ul de promovare în Liga 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 12 Mar. 2021, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă