Fost jucător în Liga 2, dar și la Unirea Dej, noul preparator fizic în stafful lui Edward Iordănescu la naționala de seniori a României

Marius ANGHEL 21 Mar. 2023, 11:52 Liga 2

Edward Iordănescu (44 de ani) are un nou membru în stafful său tehnic la echipa națională de seniori a României. Un fost jucător la Universitatea Cluj, FCM Baia Mare, Unirea Jucu, Unirea Dej, Dacia Unirea Brăila și Viitorul Cluj a devenit al doilea preparator fizic al ”tricolorilor”.

Este vorba despre Darius Hîmpea, în vârstă de doar 27 de ani, fost fundaș cu meciuri inclusiv la nivelul Ligii 2, și care, anterior, a fost preparator fizic la reprezentativa feminină de senioare a României, echipa națională U19, dar și la ”U” Cluj.

Darius Hîmpea, preparator fizic la naționala de seniori a României

Federația Română de Fotbal a anunțat cooptarea lui Darius Hîmpea în stafful tehnic al lui Edward Iordănescu la naționala de seniori a României începând cu startul noilor preliminarii, cele pentru calificarea la Campionatul European 2024. Fostul fotbalist ”i se alătură lui Cristian Dragotă în procesul de pregătire fizică a tricolorilor”, a transmis FRF, și îi ia locul lui Miodrag Todorov.

Din stafful lui Iordănescu jr. mai fac parte Ionel Gane, Florin Constantinovici (antrenori secunzi), Leontin Toader (antrenor portari), Alexandru Radu și Michelle Iannucci (analiști video).

  • România începe preliminariile pentru EURO 2024 cu meciuri cu Andorra (sâmbătă, 25 martie, ora 21:45, stadion Estadi Nacional / Andorra) și Belarus (marți, 28 martie, ora 21:45, Arena Națională).
  • La debutul naționalei în preliminariile EURO 2024 și cu ocazia participării României U21 la EURO 2023, noul echipament al tuturor reprezentativelor a fost prezentat de către FRF!

Hîmpea, despre trecerea de la jucător de fotbal la preparator fizic

Originar din Cluj-Napoca, Darius Hîmpea a evoluat cel mai sus la nivelul Ligii 2. În sezonul 2015-2016 a avut 19 apariții, 18 ca titular (1640 minute), în tricoul Universității Cluj, echipă pentru care a și înscris un gol, în 2-1 acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea.

În ediția 2018-2019 a jucat în eșalonul secund la Dacia Unirea Brăila, în 15 partide, 9 ca titular (912 minute).

”Trecerea de la jucător la preparator a fost una dificilă, provocatoare, dar și satisfăcătoare. Neavând niciun studiu în acest domeniu vast, bazându-mă doar pe experiența mea ca jucător profesionist, începutul meu a fost unul greoi, dar am urmat cursuri de specialitate și am câștigat experiență lucrând împreună cu juniorii U19 și U17 ai Universității Cluj.

Totodată, am avut și am în continuare norocul să fac parte dintr-un grup frumos de oameni pasionați din acest domeniu, de la care am învățat și cu care facem schimb de idei și păreri, Horațiu Baciu, Miodrag Todorov, Vlad Nicoară și Bogdan Paravan.

Am avut ocazia să lucrez cu diferiți antrenori, diferite mentalități și practici, care mi-au modelat percepția despre modul de pregătire și aplicabilitate”, a spus Hîmpea, în 2022, într-un interviu acordat dreamteambucuresti.ro, despre trecerea de la jucător de fotbal la cea de preparator fizic.

 

Întrebat ce lucruri pune în practică din experiența acumulată pe teren ca fotbalist, Hîmpea a spus: ”În primul rând, pun accent pe seriozitate, implicare și concentrare. Mai precis, factorul mental, unde cred că suferim ca jucătoare/jucători. În al doilea rând ar fi, bineînțeles, conștientizarea și corectitudinea cu care se lucrează atât pe teren, cât și în afara acestuia. Aici mă refer la biomecanică, prevenirea accidentărilor și aplicarea cerințelor pe care acest sport le cere.”

Foto: FRF și Dan Tăuțan (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fara-niciun-jucator-la-nationalele-romaniei-motivul-pentru-care-spataru-lambrinoc-si-pirvulescu-n-au-fost-convocati-19264099

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-liga-2-convocati-la-nationala-u18-19263281

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-dau-cate-doi-jucatori-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-turul-de-elita-din-franta-steaua-si-unirea-slobozia-au-cate-doi-convocati-19263319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-formata-jumatate-din-jucatori-din-liga-2-19263708

Marius ANGHEL 21 Mar. 2023, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă