Viitorul Pandurii a câștigat și la Iași. Eugen Trică spune cum i-a resuscitat pe gorjeni: ”Filosofia mea e simplă, ca a lui Fane Iovan”

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 22:45 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a bifat la Iași a treia victorie în ultimele patru etape, iar formația gorjeană continuă parcursul excelent cu Eugen Trică pe banca tehnică. Antrenorul a explicat după victoria cu Poli Iași, scor 3-1 (2-0), cum a reușit să resusciteze o echipă care până la venirea sa pe bancă obținuse doar trei puncte din trei remize în primele șapte etape.

Eugen Trică a câștigat împotriva Iașiului la revenirea în Copou

Trică, fost antrenor secund la Poli Iași în 2018, când principal era Flavius Stoican, spune că le-a cerut elevilor săi să joace fotbal de plăcere, fără presiune.

”În primul rând, mă bucur să vă revăd după mult timp (n.r. – le-a transmis Trică jurnaliștilor ieșeni). Ce le-am spus jucătorilor mei? Să joace fotbal de plăcere, fără presiune. La fotbal e simplu. Filosofia mea este, ca și a lui Fane Iovan, prietenul meu, ai mingea, n-ai mingea. Când ai mingea, ce faci cu ea? Trebuie să o ții în posesie. Când o pierzi, trebuie să o recuperezi foarte rapid. Și lucrurile astea le facem noi foarte bine. Cam ăsta este fotbalul care se joacă în ziua de azi. Nu se mai joacă fotbal 2/4, 3/4, trebuie să fii în 4/4 cea mai mare viteză. Suntem pe un drum bun”, a declarat Eugen Trică după victoria obținută la Iași, în etapa a 11-a a Ligii 2.

Trică: ”Am făcut un meci foarte bun”

Trică spune că echipa sa a jucat așa cum și-a dorit în Copou, iar victoria elevilor săi este meritată. Au marcat Alexandru Core (9′), Alin Țegle (30′) și Felipe Acosta (88′), respectiv Sekou Camara (58′), pentru moldoveni.

”Mă bucur foarte mult de cele trei puncte. Am făcut un joc foarte bun, am dominat, am avut posesie, am avut agresivitate, practic în prima repriză nu le-am dat nicio șansă celor de la Poli Iași. A doua repriză am scârțâit puțin, era și normal ca Poli Iași să preseze, au și marcat gol și am intrat într-o degringoladă care nu mi-a plăcut deloc. După care am revenit, am marcat al treilea gol și totul s-a liniștit. Foarte importante cele trei puncte, le-am și spus băieților mei de importanța acestor trei puncte. Pentru că vreau mult, mult mai mult, trebuie să acumulăm puncte și să urcăm cât mai repede în clasament. Pentru că avem o echipă bună și jucăm fotbal. Cei de la Poli Iași au avut 25-30 de minute în care au jucat și ei fotbal, au presat, cam așa trebuie să arate o echipă dacă vrea să câștige trei puncte”, a mai spus antrenorul Viitorului Pandurii, care a vorbit și despre obiectivul echipei sale: ”Obiectivul este să acumulăm cât mai multe puncte, pentru că cele 13 puncte sunt foarte puține în opinia mea. Trebuie să luăm fiecare meci în parte, îl jucăm clar la victorie și, de ce nu, până vine pauza să ajungem acolo, să suflăm și noi în ceafă celor care sunt pe locul 5, 6 sau 7, adică să urcăm în clasament. Față de anul trecut văd că s-au distanțat deja vreo șase echipe, locul 6 este la o distanță de cinci puncte față de locul 7. Anul trecut a fost totul pe muchie, nu se știa până în ultima etapă ce se va întâmpla, au fost niște răsturnări de situație fantastice. Acum Petrolul practică un fotbal bun, își merită locul, Steaua la fel, U Cluj văd că își câștigă meciurile în continuare, s-au cam desprins. Dar mai este mult până la final, mai sunt o grămadă de puncte în joc, de ce să nu sperăm să fim și noi aproape de ele?”

  • Viitorul Pandurii în meciul cu Poli Iași: Eftimie – Buleică (cpt.)(Ciul 39′, Misarăș 82′), Sveicauskas, Core, Copaci – Țegle, Felipe Acosta – Vulpe, Al. Dulca, Dodoi (Doumbia 21′), Mitrică (Gîrbiță 46′). Rezerve neutilizate: Geantă – Gheban, Ruican, Vespe, Brînzan.

Săptămână frumoasă în familia Trică

Antrenorul formației gorjene, care nu a dorit să comenteze parcursul echipei ”FC U” Craiov (”Nu vreau să comentez. A fost o perioadă frumoasă, echipa a reușit promovarea în Liga 1 și cam atât….”), spune că familia sa a avut o săptămână frumoasă, referindu-se și la cele două goluri marcate de fiul său, Atanas, pentru echipa a doua a Craiovei, împotriva Slatinei (scor 3-0 la Slatina).

”Băiatul meu, Atanas, l-a comemorat pe Ilie Balaci prin două goluri foarte frumoase împotriva celor de la Slatina. Mi-a și trimis mesaj că a fost convocat la echipa națională, ceea ce mă bucură foarte mult, țin legătura tot timpul cu el. Mai am un băiat mare, Hristu, care e un actor foarte bun, ca să vorbim de familie. A fost o săptămână frumoasă în familia Trică și în familia Viitorului Pandurii Târgu Jiu”, a conchis Eugen Trică.

Viitorul Pandurii a acumulat 13 puncte după această victorie și a urcat pe locul 10 în Liga 2. În etapa a 12-a, trupa din Târgu Jiu are meci acasă cu Metaloglobus, la 30 octombrie, de la ora 11:00.

REZUMAT Poli Iași – Viitorul Pandurii 1-3:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 23 Oct. 2021, 22:45 Liga 2
Pe aceeași temă