VIDEO | Nicolae Grigore, omul potrivit pentru Rapid în opinia lui Daniel Pancu: ”E foarte bine pregătit, e foarte pasionat. Gândește fotbalul în multe privințe ca mine”

Andrei PASCU 03 Dec. 2020, 16:53 Liga 2

Numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor la Rapid este văzută cu ochi buni de Daniel Pancu, fost ”principal” al giuleștenilor și antrenorul care l-a avut în staff ca ”secund” pe ”Grig”. Chiar dacă mulți consideră că noua opțiune a conducerii nu are suficientă experiență, Pancu îl cunoaște bine pe Grigore și îi oferă creditul său.

În cadrul emisiunii ProSport LIVE, Daniel Pancu a expus câteva argumente pentru care crede că Grigore va avea succes la Rapid. În primul rând, cei doi au lucrat chiar în Giulești, iar fostul atacant a apucat să îl cunoască destul de bine. A observat că are o viziune sănătoasă asupra fotbalului, dar a mai precizat că gândirea lor se aseamănă din multe puncte de vedere.

Daniel Pancu, despre numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor la Rapid: ”E o alegere extraordinară, plus faptul că știe foarte bine jumătate din acel lot”

În același timp, Daniel Pancu a lăudat și venirea lui Viorel Hizo la echipă. Crede că Nicolae Grigore și clubul vor avea multe de învățat de la el, întrucât iubește echipa și are multă experiență.

”L-am felicitat (n.r. – pe Nicolae Grigore). Și venirea lui nea Vio (n.r. – Viorel Hizo) e un lucru extraordinar. Tot ce pot să vă spun despre Nicolae e că e foarte bine pregătit. E foarte pasionat. Gândește fotbalul în multe privințe ca mine. În multe aspecte ne asemănam, în puține lucruri m-am contrazis cu el.

A fost un colaborator de nădejde. Poate suntem puțin mai bine pregătiți pentru jucătorii aceștia de Liga 2. Pentru că deși evoluează la Rapid sunt jucători de Liga 2. Adică i-aș găsit un defect în bine, dacă mă întrebi pe mine.

(N.r. – Există anumiți jucători care nu înțeleg ce le cer antrenorii?) Exact. Până la urmă e Liga 2 și noi venim cu mentalitatea noastră, cu modul nostru de a antrena, să le cerem ceva. Eu cred că va reuși. E o alegere extraordinară plus faptul că știe foarte bine jumătate din acel lot, a spus Daniel Pancu la ProSport LIVE.

Daniel Pancu: ”Nea Vio are experiență și îl va ajuta” 

Un alt argument pentru care Grigore nu ar avea nevoie de un timp mai îndelungat de adaptare, în opinia lui Pancu, este acela că știe destul de bine lotul de jucători. A lucrat cu o bună parte din fotbaliști, aspect care îl va ajuta foarte mult, crede Daniel Pancu.

”Are doi, trei ani de când e antrenor. Cunoaște jucătorii foarte bine și e foarte bine pregătit. Dar vom vedea în rezultate, pentru că toată lumea se raportează la ele. În primul rând, nea Vio are experiență și îl va ajuta. Este un nume foarte important în istoria Rapidului”, a mai spus Daniel Pancu.

Din stafful tehnic al lui Nicolae Grigore la Rapid vor face parte Mihai Iosif și Ștefan Grigorie, ca antrenori secunzi, și Mihai Nădăban, antrenor de portari. Grigorie a fost și el ”secund” al lui Daniel Pancu.

După demiterea lui Daniel Pancu de la Rapid, acum antrenor la Poli Iași, în Liga 1, giuleștenii au fost conduși de Dan Alexa, în play-off-ul sezonului trecut, Adrian Iencsi și Mihai Iosif, acesta din urmă ca interimar, în această ediție de campionat din care au trecut 14 etape.

Primul meci al lui Nicolae Grigore ca ”principal” al Rapidului, ultimul din 2020

Înainte de desfășurarea ultimei etape programate în 2020, a 15-a a sezonului, Rapid ocupă locul 5 în Liga 2, cu 23 de puncte acumulate în 13 meciuri, fiind la egalitate cu Viitorul Pandurii, care are însă golaveraj superior.

În acest ultim meci din acest an, Rapid joacă duminică, 6 decembrie, de la ora 13:30, la Timișoara, pe arena Știința, cu ASU Politehnica (locul 2, 24 de puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-intra-in-transa-pentru-derby-ul-cu-rapid-pentru-noi-este-un-meci-de-sarbatoare-asu-poli-organizeaza-jocul-pe-micuta-arena-stiinta-19160944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-vizibil-emotionat-la-conferinta-de-prezentare-la-rapid-o-intoarcere-aici-e-o-intoarcere-acasa-nu-m-am-vazut-in-situatia-asta-atat-de-repede-a-anuntat-si-revenire-19160760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-rapid-ramane-cu-un-singur-actionar-dar-nu-si-a-luat-gandul-de-la-promovare-victor-angelescu-in-urmatoarele-saptamani-rezolvam-situatia-ce-se-intampla-cu-bugetul-clubului-19160737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-nicolae-grigore-e-noul-antrenor-principal-al-echipei-rapid-victor-angelescu-dezvaluie-de-cand-purta-negocierile-cand-voia-sa-l-anunte-de-fapt-si-de-ce-are-incredere-in-fostul-secund-al-lui-19160736

Andrei PASCU 03 Dec. 2020, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă