VIDEO | Ionuț Lupescu, sceptic față de tot ce se întâmplă la Dinamo: ”Nu știu dacă va mai exista societatea asta peste doi ani.” Pe Vlad Iacob îl acuză că face aceleași greșeli ale vechilor conducători

Marius ANGHEL 08 Sep. 2022, 12:54 Liga 2

Ionuț Lupescu (53 de ani), prezent miercuri seară la ProSport LIVE, s-a arătat sceptic în privința a tot ceea ce se întâmplă la Dinamo. Fostul fostalist al clubului din ”Ștefan cel Mare” vede aceleași greșeli la echipă precum în sezonul trecut, referindu-se în primul rând la numărul mare de jucători trecuți prin lot. ”Asta spunem totul despre management”, a spus Lupescu, ușor bufnind în râs.

În plus, nu înțelege cum o persoană precum Vlad Iacob, care are funcția de administrator special în perioada de insolvență, adică poziția de președinte la un club fără probleme, de care nu a auzit până acum și nu cunoaște ce trecut fotbalist are, sau exeriență în acest domeniul, face transferuri la Dinamo.

”Venind din galerie, că așa a spus, probabil că Elias l-a trimis să conducă lucrurile”, a comentat ”Kaiserul”.

Ionuț Lupescu, despre Vlad Iacob: ”Din ce văd, el decide ce jucători vin. Nu am făcut nimic față de anul trecut”

Fostul internațional român Ionuț Lupescu e de părere că Vlad Iacob ar trebui să se ocupe la Dinamo de partea administrativă, de management, în niciun caz de cea sportivă, având în vedere funcția pe care o are, una de ”președinte”. Altfel se repetă aceleași greșeli din trecut și clubul va continua să se degradeze.

”Nu-l cunosc (n.r. pe Vlad Iacob), am văzut și eu câteva declarații, nu vreau să le comentez. Deci, eu înțeleg un singur lucru, că dacă ești administrator special ești în special făcut să administrezi partea de management, de administrație, nu partea sportivă. Momentan, din ce văd, el decide ce jucători vin. Nu am făcut nimic față de anul trecut. Atunci era Mureșan, acum este Iacob, un tăiat tânăr, de care nu a auzit nimeni, cel puțin în fotbal.

Pe partea administrativă, momentan, fiind clubul în insolvență, este responsabil domnul Zăvăleanu, de fapt el este responsabil pentru absolut tot. Fără semnătura dumnealui nu mișcă nimic acolo.

Deci, eu n-am înțeles rolul lui și se vede că se aduc jucători, au fost aduși jucători de către oameni care, deocamdată, din punct de vedere fotbalistic, nu cred că au un trecut extraordinar. Venind din galerie, că așa a spus, probabil că Elias l-a trimis să conducă lucrurile. Și atunci nu e în ordine. În rest, nu îl cunosc”, a declarat Ionuț Lupescu la ProSport LIVE.

”Kaiserul”: ”Mai important pentru mine este să văd o societate solidă. Nu știu dacă va mai exista societatea asta peste doi ani de zile”

Lupescu nu știe că dacă Dinamo va mai exista peste doi ani sau când va fi gaza noul stadion din ”Ștefan cel Mare”, dacă va continua în acest ritm.

”Faptul că au avut 50-60 de jucători într-un sezon, cel trecut, asta spunem totul despre management. Iar acum ce am văzut, că este același lucru, nu, nu am văzut altceva? Și de asta sunt, așa, cel puțin sceptic. Nu sunt atât sunt optimist precum sunt cei de acolo. Sigură că mi-aș dori să fie din nou Dinamo, sigur că mi-aș dori să fie din nou în Liga 1, dar mai important pentru mine, unul care am copilărit în clubul ăsta, este să văd o societate solidă. Atunci când societatea este solidă și este curată, și este bine pusă la punct, atunci sigur se vor face. Va fi un stadion nou peste doi ani de zile, nu? Nu știu dacă va mai exista societatea asta peste doi ani de zile”, e de părere Ionuț Lupescu, component al ”Generației de Aur” a naționalei, fost jucător la Dinamo în mai multe rânduri, unde a crescut, și trecut pe la Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach (ambele din Turcia), Bursaspor (Turcia) și Al-Hilal (Arabia Saudită).

Cine este Vlad Iacob?

În data de 20 iulie 2022, Dinamo l-a anunțat în mod oficial pe Vlad Iacob ca administrator special al clubului. Acesta era prezentat astfel:

”Deținător al unui masterat în Football Business la Johan Cruyff Institute în parteneriat cu FC Barcelona și absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Vlad Iacob a fost votat astăzi, în unanimitate, de Adunarea Generală a Acționarilor Dinamo 1948.”

Ulterior, Iacob s-a remarcat prin declarații date în presă și prin prezentarea jucătorilor.

Tatăl lui administratorului special al clubului Dinamo este Dorin Iacob, care, potrivit informațiilor care circulă în spațiul public, citate de grupul.ro și de alba24.ro, a fost milițian, fost șef de cabinet și om de încredere al lui Virgil Măgureanu (fostul șef SRI), fost pretendent el însuși la șefia SRI și fost secretar executiv PD și apropiat al lui Traian Băsescu.

Marius ANGHEL 08 Sep. 2022, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă