VIDEO | Costel Enache, deranjat de întrebările cu privire la viitorul lui ”U” Cluj: ”Mă urc în tramvai, merg acasă”. Ce a spus antrenorul despre meciul cu Slatina și de ce crede că se amână sentința în cazul restanței cu Farul

Andrei PASCU 25 Feb. 2021, 18:12 Liga 2
VIDEO | Costel Enache, deranjat de întrebările cu privire la viitorul lui ”U” Cluj: ”Mă urc în tramvai, merg acasă”. Ce a spus antrenorul despre meciul cu Slatina și de ce crede că se amână sentința în cazul restanței cu Farul

Universitatea Cluj are un start foarte bun de 2021. A câștigat în Cupa României, 2-1 cu UTA, și în Liga 2, 2-1 cu Viitorul Pandurii, și vrea să continue seria rezultatelor pozitive și vineri, în etapa a 17-a din campionat, cu CSM Slatina.

Partida va avea loc pe Cluj Arena, de la ora 17:30, iar antrenorul Costel Enache a remarcat, la conferința de presă premergătoare duelului, un tonus ridicat din partea elevilor săi. I-a simțit foarte montați în această săptămână și se așteaptă la un joc bun și împotriva oltenilor.

Costel Enache: ”Slatina e o echipă foarte bine organizată defensiv. O echipă disciplinată, o echipă care poate să fie foarte periculoasă” 

Enache a punctat că vrea din nou victoria, dar a remarcat anumite plusuri ale Slatinei, care ar putea să pună probleme Universității Cluj. De aceea, el se așteaptă la un joc complicat.

Am simțit bine echipa săptămâna asta, a avut tonus. Suntem destul de conștienți cu toții că jocul e unul destul de important. Sper să nu cădem în naivitate, pentru că am greși flagrant. Vreau să cred că suntem concentrați, resposabili și să menținem ritmul de până acum.

Nu există altă cale pentru noi. Știm de la început că suntem condamnați la victorie, că e Slatina, că e Craiova că e Petrolul, acesta ne e destinul. Trebuie să luptăm cu oricine, pentru că nu putem face compromisuri cu oricine am juca.

Slatina e o echipă foarte bine organizată defensiv. O echipă disciplinată, o echipă care poate să fie foarte periculoasă pe atacuri directe și pe contraatacuri. E o echipă care are foarte multe goluri marcate din faze fixe. Are și ceva individualități, pe Gheorghe, Rogoveanu în partea stângă, deci sunt argumente pentru care să se lupte.

Pericolul cel mai mare ar fi ca noi să nu fim la un nivel de concentrare bun”, a declarat Costel Enache.

Costel Enache rămâne cu picioarele pe pământ: ”Nu suntem Chelsea, să facem 3-0 cu toți și nimeni nu ajunge la poarta noastră” 

Antrenorul ardelenilor a vorbit, scurt, și despre partida din runda trecută, cu Viitorul Pandurii, despre jocul pe care l-a prestat Universitatea Cluj. A fost mulțumit de victorie, dar a remarcat și anumite momente în urma cărora gorjenii puteau să marcheze.

Nu fac aprecieri personale. Am spus-o și o mai spun. Nu am jucat cu o echipă din Liga 4, am jucat cu echipa de pe locul 2 în Liga 2. A fost un joc individual bun, dar și colectiv. Au stat și ei foarte bine. Am avut acele contraatacuri care, dacă se transformau în goluri, vorbeam de alt scor. Au venit, au pus presiune. Dar noi nu suntem Chelsea, facem 3-0 cu toți și nimeni nu ajunge la poarta noastră. Avem adversari pe măsura noastră în Liga 2, echipele sunt bune, foarte echilibrate.

Nu mai avem probleme de lot. Până și Novac este la un nivel destul de bun. Face deja antrenamente de vreo opt-zece zile cu echipa în mod normal, așa că în afară de cei doi, pe care i-am scos din calcule pe o durată mai lungă, restul e apt și e bine că e așa. Vin meciuri unul după celălalt, vor fi meciuri grele și e nevoie de toți jucătorii”, a adăugat Costel Enache.

Costel Enache, iritat de întrebările cu privire la intenția foștilor fotbaliști ai Universității Cluj 

Costel Enache nu a scăpat nici de întrebările reporterilor, cu privire la situația de la ”U” Cluj, anume că anumiți foști fotbaliști ai ardelenilor vor să preia controlul clubului. Chiar dacă a vrut să treacă peste moment, s-a enervat de situația în care a fost pus, să comenteze acest subiect.

În privința posibilei plecări a președintelui Radu Constantea, Costel Enache a declarat că nu știe nimic de așa ceva. Antrenorul a vorbit și despre meciul cu Farul, care nu s-a mai disputat nici la rejucare, din cauza COVID-19, dar care până acum nu a primit vreun verdict din partea Federației Române de Fotbal.

Enache are încredere că timpul lung de așteptare va duce la un verdict care să nu dezavantajeze, la prima vedere, vreuna dintre echipe.

Eu vin singur și plec singur. Nu am prieteni, nu am anturaj, am doar colegii cu care am venit. Mă urc în tramvai, merg acasă. Nu știu că Radu Constantea ar pleca din funcție. Nu aș vrea să deschid discuțiile, dar dacă voi luați o postare de pe Facebook și o faceți o știre de sport, atunci mă aștept să îmi promovați și mie blogul personal, să ajungă în presă. Eu postez lucruri pozitive, probabil de aceea nu sunt promovate. Puteți să căutați.

(N.r. – Cu privire la restanța cu Farul) Se caută căi corecte, cred. Așa îmi place să cred. Că probabil de aceea se prelungește procesul. Lumea așteaptă argumente dintr-o parte, din cealaltă, și noi sperăm ca lucrurile să fie tratate doar pe plan sportiv. Aceasta e singura noastă variantă. Restul, legi articole, nu mă privesc. Sunt un om de sport”, a comentat Costel Enache situația actuală de la echipă.

”U” Cluj pornește cu prima șansă contra Slatinei 

Dacă ”U” Cluj a mers ”ceas” în 2021, CSM Slatina a debutat cu un eșec în Liga 2. A cedat pe teren propriu contra celor de la CS Mioveni, cu 0-1. Înaintea partidei de vineri, ardelenii au 23 de puncte în 14 partide, în timp ce CSM Slatina are doar 13 puncte în 14 partide.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto și FC Universitatea Cluj
Video: FC Universitatea Cluj

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scrisoarea-lui-octavian-abrudan-catre-fanii-lui-u-cluj-dupa-ce-acestia-au-atacat-fostii-jucatori-cu-intentii-sa-preia-conducerea-clubului-ne-denigrati-bazandu-v-19170946

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-sepcile-rosii-mesaj-devastator-pentru-marii-u-is%cc%a6ti-care-vor-sa-preia-puterea-la-u-cluj-intr-un-moment-de-armonie-fragila%cc%86-19170905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-lupta-pentru-putere-la-u-cluj-pentru-a-fi-in-conducere-ai-nevoie-de-inteligenta-pricepere-si-sufletul-la-u-cluj-stanciu-a-cautat-alibiuri-19170850

 

 

 

Andrei PASCU 25 Feb. 2021, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă