VIDEO | Cârligea trage un semnal de alarmă. Primăria trebuie să dea atâția bani cât a investit și el, altfel se retrage

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 18:33 Liga 2

În cadrul conferinței de presă susținute joi la stadionul Municipal din Brăila, conducerea echipei de fotbal din Liga 2 a făcut un nou apel către autoritățile locale pentru a se ține de promisiunile făcute la începutul anului. Atunci s-a spus că dacă investitorii privați vor investi 50% din bugetul echipei CF Brăila, autoritățile vor acoperi cealaltă parte a cheltuielilor clubului.

Noua conducere a clubului CF Brăila spune că a preluat clubul cu datorii de 600.000 lei, constând în drepturi salariale către jucători, însă la momentul achitării acestora s-au trezit cu „accesorii” de peste 250.000 lei.

Dacă despre situația echipei din campionat, președintele Valentin Avramescu a vorbit destul de relaxat, atunci când a venit vorba de bani, oficialul și-a schimbat mimica feței și a spus că încă mai așteapă sprijin din partea autorităților locale. Acesta a explicat că a depus în acest sens un proiect la Primăria Brăila și că așteaptă un rezultat pozitiv. „Până la acest moment am primit din partea Primăriei, în mai multe tranșe, suma de 470 de mii de lei, dar mai așteptăm sprijin în continuare pentru a putea încheia sezonul de toamnă. Mai sunt patru etape și sper ca acești bani să vină cât mai repede posibil. Noi am depus deja un proiect la Primăria Brăila”, a spus Avramescu.

Cârligea: „Am zis să fac ceva pentru orașul ăsta, pentru iubitorii de fotbal, dar sunt luat la mișto”

Florin Cârligea, finanțatorul clubului CF Brăila, a fost foarte tranșant când a venit vorba despre susținerea financiară a echipei, acuzând autoritățile că nu s-au ținut de promisiunile făcute la începutul anului de a sprijini financiar clubul de fotbal. Acesta a precizat că mediul privat a investit până în prezent 800.000 de lei, în timp ce din partea autorităților au venit doar 470.000 de lei, în tranșe, doar din partea Primăriei Brăila.

În situația în care Consiliul Local Municipal nu va aproba în ședința de luna aceasta suplimentarea bugetului alocat pentru clubul de fotbal, situația de la echipă va deveni identică cu cea de anul trecut.

Omul de afaceri a precizat că, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, se gândește serios să nu mai investească la echipă, pentru că „cu banii mei mă distrez cum vreau. Primarul nu dă bani din buzunarul lui”.

„Să spunem lucrurilor pe nume. Până în prezent în bugetul clubului CF Brăila au intrat 850 de mii bani din sistemul privat și 470 de mii de la bugetul public. Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat față de situația din această vară. Oficialitățile locale și-au văzut sacii în car, adică au scăpat de echipa de fotbal, iar promisiunile au rămas tot promisiuni. Fondurile aprobate s-au consumat acum așteptăm și restul banilor promiși. În fotbal nu se merge cu lozinci gen – vom vedea, vom spera – ci pe lucruri concrete. Inițial, oficialitățile locale au promis că vor aloca de la buget aceeași sumă investită de cei din sistemul privat”, a fost mesajul lui Florin Cârligea, care în final a spus răspicat: „Dacă Primăria nu dă restul de bani, așa cum a promis, restul până la 50 la sută ca să fie egal cu privatul, din punctul meu de vedere, eu o să mă distrez pe banii mei cum vreau. Credeți-mă că aveam ce să fac cu acești bani altceva. Am zis că, hai domnule, să fac ceva pentru orașul ăsta, pentru iubitorii de fotbal. Cu cât vrei să faci mai mult, cu atât te iau la mișto prin ziare, comentarii. Aș vrea să aibă curajul să vină să stea de vorbă cu mine în față”.

Vicepreședintele Vasile Popa a precizat că, încă de luna trecută, conducerea clubului a depus două proiecte de finanțare, unul la Primărie și unul la Consiliul Județean.

Foto și video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 14 Nov. 2014, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă