VIDEO | Ca-n vremurile bune! Suporterii din Peluza Nord și fotbaliștii Politehnicii Iași au făcut spectacol. Fanii clubului din Copou au creat o atmosferă incendiară la Cupa Cartierelor

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2022, 16:08 Liga 2

Pentru a marca 77 de ani de fotbal la Iași, suporterii din Peluza Nord au organizat, sâmbătă, turneul ”Cupa Cartierelor”, eveniment la care invitați special au fost fotbaliștii și stafful Politehnicii.

La turneul desfășurat la Baza Sportivă Ciric au participat 12 echipe de suporteri, 11 din Iași și una din Chișinău, iar atmosfera creată de membrii Peluzei Nord a fost superbă.

Avându-i alături pe fotbaliștii și antrenorii Politehnicii, suporterii au cântat și scandat în permanență pe durata meciului demonstrativ dintre echipa de seniori a clubului și una a juniorilor din cadrul Academiei, pregătită de Adrian Kerezsy. Membrii galeriei lui Poli au aprins și torțe, fumigene în culorile alb-albastre și au adus aminte de legătura strânsă dintre echipă și tribună din trecut, când stadionul din Copou era plin la aproape toate meciurile.

Costel Enache și elevii săi, impresionați de atmosfera făcută de Peluza Nord Iași

”Atmosfera este încântătoare. Sunt oameni care au sufletul total devotat clubului și știam lucrul acesta. Ceea ce se întâmplă aici e doar o confirmare în plus. Suporterii au venit și la meciul din deplasare cu Șelimbăr după noi. Bravo lor! Poli Iași este echipa lor. Noi suntem trecători, dar Poli e echipa lor, a orașului”, a declarat antrenorul Costel Enache, care nu ar fi spus nu unui pahar de bere alături de fanii Politehnicii, dacă meciul s-ar fi disputat într-o zi liberă: ”Păcat că meciul ăsta e înainte de antrenament. Dacă nu am fi avut antrenament, am fi servit și o bere cu suporterii, de ce nu, pentru că atmosfera e superbă.”

”Galeria Iașiului a fost întotdeauna la înălțime. Le mulțumim pentru că ne-au invitat și îi așteptăm să vină la meciurile noastre într-un număr mult mai mare. Și noi trebuie să îi ajutăm cu rezultate, dar o să vină și ele”, a spus și team-managerul Marius Onofraș, acesta fiind completat de antrenorul secund Adrian Senin: ”Sunt suporteri minunați. Mie culorile alb-albastre îmi plac, pentru că și la Farul le-am avut. Știu că suporterii aveau așteptări mai mari de la noi, dar sperăm să le satisfacem pe viitor.”

Și jucătorii Politehnicii s-au simțit în largul lor pe teren.

”A fost frumos, mă bucur că au fost atât de mulți suporteri, iar atmosfera a fost incendiară. E foarte important pentru un jucător să simtă susținerea suporterilor”, a spus portarul Teodor Axinte, iar Robert Asăvoaei a punctat că așteaptă să vad astfel un astfel de spectacol și la meciurile din Copou: ”Un eveniment plăcut și ne pare bine că participăm și noi. A fost o atmosfera superbă și ne dorim ca suporterii noștri să facă un astfel de show și la meciurile din Copou. Îi așteptăm la meciurile de pe teren propriu în număr cât mai mare.”

Meciul demonstrativ dintre seniori și juniori s-a încheiat cu victoria ”bătrânilor” cu scorul de 6-4, unul dintre golgeteri fiind căpitanul Florin Plămadă, autorul unor goluri superbe.

Cristian Olar: ”Încercăm să apropiem echipa de peluză”

Fotbalul ieșean va împlini 77 de ani pe 27 aprilie, iar turneul a fost organizat tocmai pentru a marca această aniversare. Dar și pentru a apropia echipa de peluză, după cum au spus organizatorii.

”De când am retrogradat, lucrurile s-au mai schimbat un pic în Copou, sunt oameni noi, jucători noi. A fost un turneu organizat pentru a marca 77 de ani de fotbal la Iași, dar și menit să apropie peluza de echipă. Lor le-a plăcut, dar nu știu dacă înțeleg spiritul lui Poli. Mă bucur că jucătorii și antrenorii au venit. Trebuie să ne cunoaștem mai bine și astfel de ieșiri sunt foarte bune atât pentru echipă, cât și pentru noi, cei din peluză. Turneul a fost o reușită, colegii mei din Peluza Nord, care s-au ocupat îndeaproape de turneu, au făcut ca totul să iasă foarte bine”, a declarat Cristian Olar, membru al Peluzei Nord Iași, unul dintre suporterii vechi ai Politehnicii Iași.

La acțiune a fost prezent și fostul președinte al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, recent întors din Portugalia, unde a fost observator UEFA la un meci internațional.

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2022, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă