Victorie logică și ”U” Cluj e pe loc de play-off în Liga 2! Pandurii, demnă de milă, la 7 ani de la jocul cu Fiorentina

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Oct. 2020, 20:13 Liga 2
Victorie logică și ”U” Cluj e pe loc de play-off în Liga 2! Pandurii, demnă de milă, la 7 ani de la jocul cu Fiorentina

În octombrie 2013, Pandurii Târgu Jiu juca pe Cluj Arena cu Fiorentina, în Europa League. În octombrie 2020, Pandurii Târgu Jiu a revenit pe Cluj Arena pentru un joc cu ”U” Cluj, din postura de cea mai slabă echipă din Liga 2, cu zero puncte, un golaveraj groaznic și probleme financiare ce fac mulți adversari să se întrebe dacă echipa gorjeană va termina sezonul.

Pandurii reprezintă exemplul clasic că în fotbalul din România nimic nu e stabil. Dacă ar ști Cuadrado ce s-a ales de adversarul de acum 7 ani…

Costel Enache, 20 de minute de nervi

Situația era însă favorabilă pentru ”U” Cluj, care cu o victorie ajungea la patru puncte distanță de liderul U Craiova 1948 SA. Se punea, practic, doar problema scorului pentru clujeni, care au început din start să atace poarta gorjenilor.

Telcean (11), Golan (14) și Ștefănescu (18) au trecut pe lângă gol, ultimul cu o ratare lamentabilă din fața porții. Costel Enache știa că are nevoie de o victorie clară pentru moral și încrederea suporterilor. Au fost 20 de minute în care antrenorul s-a agitat pe margine mai mult decât jucătorii săi.

Lucrurile au intrat în normal în minutul 23. Israelianul Idan Golan a marcat din fața porții, după ce Iovicin a respins slab lui Meșter. Golan era aproape să dea pe lângă minge, deși era singur cu poarta goală în față.

Muțiu, salvator pentru ”U” Cluj

Au urmat însă minute în care Pandurii putea marca, defensiva lentă rămânând o problemă pentru ”U” Cluj. Velcotă a scăpat singur, dar a tras pe lângă, tatonat de Telcean (25), iar portarul Muțiu l-a blocat pe Doboi, scăpat singur spre poartă (31).

”U” Cluj a redevenit periculoasă în atac pe finalul reprizei. Goga a fost blocat în ultimul moment (31), Golan a lovit bara după un corner (32). După ce Muțiu a fost salvator la șutul lui Bunga, ”U” Cluj n-a primit un penalty la Ștefănescu (45), dar avea să-l primească mai apoi, după ce portarul Iovicin l-a lovit cu pumnii în cap pe Luchin (45+1).

Dorin Goga (45+2) a marcat cu siguranță și a fost 2-0 la pauză.

Golan și Luchin, ratări colosale

Pîrvulescu a intrat în repriza a doua la ”U” Cluj și a dinamizat atacurile gazdelor pe flancul stâng. A lovit însă bara, după un șut frumos în diagonală, iar Golan a n-a putut redirecționa corect mingea revenită din stâlpul porții (52), deși era singur în 6 metri.

Goga, omul meciului fără contestatari, i-a așezat perfect mingea lui Luchin, după un corner, dar fundașul central a ratat din 4 metri (60), pentru ca apoi israelianul Golan să mai bifeze o ratare rarisimă (65) și să se dea cu capul de gazon, de nervi.

După ieșirea lui Goga, ”U” Cluj n-a mai fost atât de periculoasă în atac și meciul s-a transformat în unul de luptă, cu multe întreruperi. S-a terminat 2-0, iar ”U” Cluj bifează victoria ce era obligatorie și urcă pe locul 6, ultimul ce asigură calificarea în play-off, Costel Enache fiind neînvins în cele trei meciuri de când a preluat echipa.

Pandurii rămâne în continuare singura echipă cu niciun punct acumulat după șase etape și își strică și mai mult golaverajul, acum având cel mai slab atac și cea mai slabă apărare: 2-15.

În etapa a 7-a, ”U” Cluj joacă luni, 12 octombrie, în deplasare la Turris Oltul Turnu Măgurele. Pandurii are meci acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Farul Constanța.

Până atunci, ambele echipe au meci în turul 3 al Cupei României. Pandurii joacă joi, de la ora 14:30, la ACSO Filiași, iar ”U” Cluj o întâlnește tot joi, de la ora 17:30, pe Unirea Dej.

UNIVERSITATEA CLUJ – PANDURII TÂRGU JIU 2-0

Idan Golan 23′, Dorin Goga 45+2′ – penalty

”U” Cluj: Muțiu – Laur. Rus, Telcean, Luchin, Neciu – I. Filip, Negrean (Dican 46′) – Meșter (Mâneran 66′), Golan (Al. Pop 86′), Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 46′) – Goga (cpt.)(Roskopf 74′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Novac, Ribeiro, Andr. Mureșan
Antrenor: Costel Enache

Pandurii: Iovicin – C-tin. Grecu (cpt.)(Al. Vasilescu 46′), Luzemo, Moisie, Peia – Remacle, Andr. Dobre – Bunga, Velcotă, Tănăsoiu (Zaborowsky 54′) – Dodoi (Ct. Vaida 77′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Al. Oprița, Leo. Gheorghe, Filipe Acosta, Cuțitoiu, R. Cojocaru
Antrenor: Călin Cojocaru

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Fără spectatori; Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alina Mihoc (Arad); Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Daniel Sabou (Zalău).

Foto: FC Universitatea Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Oct. 2020, 20:13 Liga 2
Pe aceeași temă