”U” Cluj învinge Pandurii cu 2-0, însă o putea face la o diferență mult mai mare. Gorjenii au fost și ei periculoși, dar rămân fără punct câștigat în acest sezon

Marius ANGHEL 05 Oct. 2020, 19:56 Liga 2
”U” Cluj învinge Pandurii cu 2-0, însă o putea face la o diferență mult mai mare. Gorjenii au fost și ei periculoși, dar rămân fără punct câștigat în acest sezon

”U” Cluj s-a impus cu 2-0 în meciul de pe teren propriu cu Pandurii, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2, însă partida putea beneficia de mult mai multe goluri dacă jucătorii celor două echipe nu s-ar fi întrecut în ratări. Costel Enache ajunge la trei meciuri consecutive cu rezultate pozitive, de când a preluat echipa ardeleană.

Idan Golan a deschis scorul în minutul 23, după o reluare din 3 metri, singur cu poarta goală, după ce Mușter a tras din 10 metri, iar Iovicin a parat în lateral. Apoi Pandurii a avut câteva mari ocazii de gol prin Dodoi (31), însă Muțiu a fost de nebătut. Golan (32) a reluat din 3 metri în bară, Bunga (38) a avut și el o mare situație în fața lui Muțiu, iar Iovicin (45+1) a boxat în capul lui Luchin, iar penalty-ul a fost transformat de Dorin Goga (45+2).

În partea secundă, Pandurii s-a înmuiat, iar clujenii au atacat în valuri. Nicolae Pîrvulescu a tras în vară, iar Golan (49) a trimis peste transversală din 6 metri. Israelianul (56) n-a putut înscrie nici din colțul careului mic, în timp ce Luchin (61) l-a imitat și a reluat cu capul din 4 metri peste poartă. Din nou Golan (66) a arătat cât de slab este, fiindcă a mai ratat o mare ocazie din marginea careului mic, pentru ca apoi Remacle (68, 69) să aibă două situații, însă nu atât de periculoase pentru Muțiu.

În prelungiri, Muțiu a mai salvat o dată din fața lui Vaida (90+3) pentru ca meciul să se încheie cu victoria doar cu 2-0 pentru ”U” Cluj.

”U” Cluj a urcat pe locul 6, ultimul ce asigură calificarea în play-off, cu 10 puncte, în timp ce Pandurii rămâne în continuare singura echipă cu niciun punct acumulat după șase etape și își strică și mai mult golaverajul, acum având cel mai slab atac și cea mai slabă apărare: 2-15.

În etapa a 7-a, ”U” Cluj joacă luni, 12 octombrie, în deplasare la Turris Oltul Turnu Măgurele. Pandurii are meci acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Farul Constanța.

Până atunci, ambele echipe au meci în turul 3 al Cupei României. Pandurii joacă joi, de la ora 14:30, la ACSO Filiași, iar ”U” Cluj o întâlnește tot joi, de la ora 17:30, pe Unirea Dej.


Cluj Arena găzduiește astăzi, de la ora 18:00, meciul de Liga 2, din etapa a 6-a, dintre Universitatea Cluj și Pandurii Târgu Jiu. Costel Enache se află la a treia partidă de când a preluat formația gazdă, este neînvins, iar cu ultima clasată este favorit să obțină o a doua victorie.

Costel Enache: ”Nu mai putem trata meciurile ușoare sau grele. Campionatul e foarte echilibrat”

Universitatea Cluj vine după remiza de la București cu Metaloglobus, scor 0-0, în care a avut o prestație modestă, fără ocazii de a câștiga, însă rămâne invincibilă cu Costel Enache antrenor. În prima partidă cu noul staff tehnic, formația clujeană a câștigat pe teren propriu cu Unirea Slobozia (scor 3-1).

De această dată, adversarul întâlnit de Universitatea este unul modest, Pandurii Târgu Jiu, ultima clasată din Liga 2, echipa cu al doilea cea mai slabă apărare din acest sezon. Enache a remarcat însă că echipa sa nu stă prea bine în atac și e de părere că niciuna dintre partidele din campionat nu le poți trata drept ușoare sau grele.

”Ar trebui să fim o echipă pragmatică în acest moment, pentru că nu mai e timp de spectacol și e nevoie de eficiență. Dacă partea defensivă e bună, avem probleme pe partea ofensivă, acolo unde ar trebui să fim mai agresivi, mai inventivi, puțin mai eficienți.

Sper să fim oameni maturi, responsabili, pentru că orice am vrea să spunem, nu putem zice că suntem copii. Indiferent că mai sunt jucători în cadrul lotului de 17, 18 ani, ei știu despre ce e vorba în cadrul unei echipe, au responsabilitățile lor, așa că aștept de la ei reacția cea mai bună. Eu sper să am abilitatea de a trage un semnal de alarmă și de a duce jucătorii la un nivel bun de concentrare pentru joc. Nu mai putem trata meciurile ușoare sau grele. Campionatul e foarte echilibrat, rezultatele sunt surprinzătoare. Nu mai pot spune dinainte că o echipă va câștiga. În mod normal, dacă suntem la un nivel de concentrare și atitudine bun, nu avem cum să nu câștigăm. Acolo cred că e cea mai mare problemă a noastră, cea mentală”, a spus Costel Enache.

Totuși, Universitatea Cluj se vrea un club important în fotbalul românesc, iar un meci contra celei mai slabe echipe din Liga 2 și în această ediție nu ar trebui să îi pună probleme.

Gabriel Dodoi s-a reîntors la Pandurii. Echipa are însă mari probleme în defensivă

Pandurii are înfrângeri pe linie în precedentele patru meciuri jucate în acest sezon. Doar Rapid și CS Mioveni au câștigat la limită împotriva formației din Târgu Jiu, cu 2-1, în timp ce Turris Oltul și Concordia Chiajna au învins-o cu 5-0, respectiv 4-0.

În ultima săptămână, Pandurii și l-a readus la echipă pe Gabriel Dodoi, ultima dată la Rapid, însă defensiva rămâne marea problemă a trupei lui Călin Cojocaru. După Fotbal Comuna Recea, care are 14 goluri primite în șase meciuri, Pandurii e echipa cu a doua cea mai slabă defensivă din acest sezon. În doar patru jocuri, gorjenii au încasat 13 goluri.

Pandurii și ”U” Cluj s-a întâlnit de trei ori în precedentele două sezoane. Cu 5-1 la Târgu Jiu și 2-0 la Cluj-Napoca s-a impus echipa ardeleană în ediția 2018/2019 a Ligii 2, în timp ce în sezonul trecut a câștigat cu 1-0 la inaugurarea noului stadion Municipal.

George Roman arbitrează ”U” Cluj – Pandurii

Jocul de astăzi, de la Cluj Arena, care începe la ora 18:00, va fi arbitrat de centralul George Cătălin Roman (Timişoara) și asistenții Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alina Mihoc (Arad). Rezervă este Cristian Codrea (Baia Mare), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Daniel Sabou (Zalău).

În clasament, după disputarea a opt partide din etapa a 6-a a Ligii 2, ”U” Cluj ocupă locul 10, cu 7 puncte, iar Pandurii se află pe ultima poziție, 21, cu niciun punct acumulat până acum, fiind singura în această situație.

TOATE REZULTATELE etapei a 6-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Universitatea Cluj: Muțiu – Laur. Rus, Telcean, Luchin, Neciu – I. Filip, Negrean (Dican 46′) – Meșter (Mâneran 66′), Golan (Al. Pop 86′), Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 46′) – Goga (cpt.)(Roskopf 74′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Novac, Ribeiro, Andr. Mureșan
Antrenor: Costel Enache

Pandurii Târgu Jiu: Iovicin – C-tin. Grecu (cpt.)(Al. Vasilescu 46′), Luzemo, Moisie, Peia – Remacle, Andr. Dobre – Bunga, Velcotă, Tănăsoiu (Zaborowsky 54′) – Dodoi (Ct. Vaida 77′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Al. Oprița, Leo. Gheorghe, Filipe Acosta, Cuțitoiu, R. Cojocaru
Antrenor: Călin Cojocaru

Min 90+3 Final de partidă pe Cluj Arena. ”U” Cluj câștigă cu 2-0 meciul cu Pandurii, după un meci cu multe ocazii și ratări de ambele părți. Clujenii au avut și două bare
Min 90+3 Al doilea corner consecutiv al gorjenilor, de această dată se centrează din dreapta, Vaida urcă la prima bară și deviază pe lângă Neciu, Muțiu are noroc că e acolo și respinge în față, unde Zaborowsky plonjează să reia în plasă, însă nu ajunge, iar portarul reține
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 88 ||| Denis Mâneran îți ține din spate un adversar și primește cartonașul galben
Min 88 Pîrvulescu trage pe jos din afara careului, de la 25 de metri lateral stânga, Iovicin respinge în față, iar Zaborowsky respinge din fața lui Roskopf
Min 86 Ultima schimbare la ”U” Cluj. Iese ratangiul Idan Golan și intră Alexandru Pop
Min 83 ||| Rafal Zaborowsky primește cartonașul galben după ce îl faultează pe Mâneran
Min 79 Plouă torențial la Cluj, jucătorii rezistă
Min 77 Încă o schimbare la Pandurii. Intră Cătălin Vaida în locul lui Gabriel Dodoi
Min 76 Neciu bate o lovitură liberă din 22 de metri lateral dreapta, în zid, Roskopf preia și pierde rapid mingea
Min 74 Intră Matias Roskopf și iese Dorin Goga, care îi redă banderola de căpitan lui Telcean
Organizatorii au pus la boxe repertoriul galeriei Universității la un volum foarte tare, care, în realitate, dacă fanii ar fi fost prezenți pe stadion, probabil ar fi trebuit să umple tribunele și să cânte toți pentru a se auzi într-un asemenea mod
Min 69 Remacle bate peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri central
Min 68 Remacle trage din afara cereului, Muțiu se întinge în stânga și respinge cu ceva probleme în față
Min 66 La ”U” Cluj, iese Cosmin Meșter și intră Denis Mâneran
Min 66 Rus centrează ideal din dreapta, Golan se demarcă bine dintre cei doi fundași prezenți în careu, însă din 6 metri pune din nou incredibil de prost și reia peste poartă, deși era singur cu Iovicin. Israelianul se dă cu capul de gazon
Min 64 ||| Nicolae Pîrvulescu primește cartonașul galben după ce îl împinge pe Remacle
Min 61 Goga centrează perfect din stânga, Luchin reia cu capul din 4 metri peste poartă, din poziție ideală, singur cu poarta goală în față. La bara a doua era Telcea, care putea înscrie și el. Pandurii nu mai joacă nimic în această repriză
Min 56 Centrare din dreapta, se trece din nou pe sub minge în încercarea de a respinge cu capul, balonul ajunge în stânga la Golan, care preia, trage cu stângul, însă o face direct în blocaj
Min 54 La Pandurii, iese Adrian Tănăsoiu, care acuză o problemă la umăr, și intră Rafal Zaborowsky
Min 52 Bară pentru ”U” Cluj. Nicolae Pîrvulescu pătrunde în stânga, intră în centru și trage la colțul lung, unde mingea lovește bara și revine în fața porții, de unde Golan, cu poarta goală în față, reia din 6 metri peste transversală
Min 49 Peia ratează respingerea cu capul, mingea ajunge în stânga la Pîrvulescu, acesta avansează în stânga careului, intră în unghi și de acolo centrează în fața porții, iar Iovicin respinge de la colțul scurt. Goga preia în dreapta, avansează în centru și trage apoi direct în Meșter
Min 47 Remacle bate o lovitură liberă din stânga careului, aproape de pe tușă, o face direct pe poartă, pe jos, la prima bară, și Muțiu parează de pe linie, cu ceva emoții, iar coechipierii din defensivă resping
Min 46 S-a reluat meciul de la Cluj-Napoca
Min 46 Schimbări la pauză în ambele echipe. La ”U” Cluj intră Victor Dican și Nicolae Pîrvulescu și ies Alexandru Negrean și Cătălin Ștefănescu. La Pandurii, Alexandru Vasilescu intră în locul lui Constantin Grecu. Velcotă preia banderola de căpitan la echipa gorjeană
Min 45+2 Pauză pe Cluj Arena. ”U” Cluj are 2-0 cu Pandurii, după o primă repriză în care a înscris în minutele 23, prin Idan Golan, și în 45+2, prin Dorin Goga, din penalty. Gorjenii au avut și ei trei mari ocazii de gol.
Min 45+2 2-0 Dorin Goga bate penalty-ul în dreapta și înscrie fără probleme, după ce Iovicin a plonjat în partea opusă
Min 45+1 La o minge înaltă în stânga careului mic al gorjenilor, Luchin urmărește să reia cu capul, Iovicin vine și el să boxeze și o face direct în partea din spate a capului fundașului Universității, sub privirile arbitrului, care acordă penalty.
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu un minut
Min 44 Ștefănescu acuză probleme la glezna stângă, după ce a pătruns în careu, a centrat și apoi a călcat strâmb și după contractul pe care l-a avut cu Peia. Enache e revolat pe margine și cere penalty
Min 38 O nouă mare ocazie pentru Pandurii. Dodoi pasează pe culoar, în dreapta, Bunga preia lung, îl domină pe Neciu, pe care îl întoarce în careu și trage cu stângul din 7 metri către colțul lung, însă Muțiu e în zi bună și deviază cu piciorul de puțin pe lângă bară
Min 32 Bară pentru ”U” Cluj. Centrare din cornerul din stânga, Goga deviază cu capul din 5 metri pe colțul lung, acolo unde Idan Golan, nemarcat, e surprins să mingea ajunge la el, pune latul din 3 metri și reia în bara din dreapta, iar balonul revenit în teren intră în posesia gorjenilor
Min 31 Pe contraatac, Ștefănescu lasă mingea pentru Goga, care pătrunde în careu, îl are în față pe Luzemo, întârzie șutul și Moisie vine din spate și ciupește balonul și acordă corner
Min 31 O nouă mare ocazie pentru Pandurii. Dodoi primește pe culoar, e singur în dreapta careului cu Muțiu, trage din 9 metri, însă Muțiu pune piciorul drept și respunge în față
Min 25 Pe contraatac, Dodoi primește în față, pătrunde în careu, este presat din spate și lateral și se intimidează, altfel nu se explică șutul slab din alergare, din 13 metri, mult pe lângă poartă, deși îl avea în față doar pe Muțiu
Min 23 1-0 Centrare din dreapta careului, mingea e deviază în sus, Luzemo și Dobre dau pe lângă în încercarea de a respinge, Meșter trage din 10 metri, Iovicin parează în dreapta sa, acolo unde urmărește Idan Golan, care înscrie din 3 metri, cu poarta goală. A fost aproape să lufteze și de acolo
Min 20 Rus obține o lovitură liberă în dreapta careului, Goga execută pe jos, în forță, în fața porții, iar Golan ciupește balonul din fața adversarului direct, însă reia din 5 metri peste poartă
Min 18 Goga pătrunde în careu pe dreapta, centrează lobat în partea ocupă, acolo unde urcă nemarcat Ștefănescu, însă se grăbește să reia din prima, cu dreptul, și o face dezastruos, destul de mult pe lângă, deși era singur cu portarul
Atmosfera pe Cluj Arena în meciul ”U” Cluj – Pandurii


Min 16 După un corner din stânga, gorjenii pătrunde în careu cu mingea la picior, Dodoi întoarce mingea în fața careului, de unde un coechipier trage în blocaj și faza periculoasă la poarta clujenilor se stinge
Min 15 Negrean trage pe jos din 20 de metri ușor lateral stânga, Iovicin prinde mingea care s-ar fi dus oricum pe lângă poartă
Min 12 Centrare din stânga pe bara a doua, Telcean preia și întârzie șutul, are nevoie de încă o preluare și apoi trage din 7 metri lateral în blocajul lui Luzemo, repliat
Min 10 Meciul a început cu un ritm alert de joc, în care și Pandurii a atacat, însă ocaziile lipsesc. După o centrare dintr-un corner de pe stânga, Luchin reia cu capul din 7 metri peste poartă, însă arbitrul dictează fault în atac la săritura fundașului
Galeria Universității Cluj a afișat în peluza unde ar fi trebuit să ia loc dacă meciul se disputa cu spectatori un banner cu mesaj către Cătălin Hîldan, ”unicul căpitan” al lui Dinamo, mort în urmă cu 20 de ani pe teren. ”O legendă nemuritoare, căpitanul din Ștefan cel Mare”, au scris clujenii pe banner. Galeriile echipelor ”U” Cluj și Dinamo sunt înfrățite. Astăzi, Dinamo a fost la mormântul lui Cătălin Hîldan.


Min 1 A început partida de pe Cluj Arena. Dorin Goga e pentru prima dată titular de când echipa a fost preluată de Costel Enache. În precedentele două jocuri a intrat pe teren din postura de rezervă

TOATE REZULTATELE etapei a 6-a sunt AICI

 

Marius ANGHEL 05 Oct. 2020, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă