Victorie, cuvântul de ordine la Farul înaintea partidei cu Metaloglobus. Ianis Zicu vrea cele trei puncte, dar avertizează: ”În ultimele 20 de partide din campionat are doar trei înfrângeri”. Reacția atacantului Alexandru Stoica

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2020, 16:02 Liga 2
Victorie, cuvântul de ordine la Farul înaintea partidei cu Metaloglobus. Ianis Zicu vrea cele trei puncte, dar avertizează: ”În ultimele 20 de partide din campionat are doar trei înfrângeri”. Reacția atacantului Alexandru Stoica

Farul nu a jucat în etapa a 5-a a Ligii a 2-a din cauza faptului că au fost identificate mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Meciul cu Unirea Slobozia a fost reprogramat, dar până atunci constănțenii vor evolua în etapa a 6-a, cu Metaloglobus, pe teren propriu, sâmbătă de la ora 11:00.

Ianis Zicu: ”Avem nevoie de victorie. Suntem pregătiți să câștigăm” 

Înaintea confruntării, antrenorul Ianis Zicu a prefațat partida și a declarat că i-a analizat bine pe adversari. A urmărit primele jocuri ale sezonului și i-a avertizat pe elevii săi că nu va fi deloc ușor. ”Principalul” se așteaptă la un meci dificil, mai ales că Metaloglobus a pierdut foarte greu în ultimele zeci de dueluri din Liga 2.

O partidă dificilă, întâlnim un adversar care în ultimele 20 de partide din Liga a 2-a are doar trei înfrângeri. A început acest sezon cu partide foarte dificile. A jucat la Turris, unde a fost condusă cu 2-0 și, cu om în minus, a reușit să egaleze, iar lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit, pentru că Turris este una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a. A jucat acasă cu U Cluj, a terminat la egalitate, 0-0, și putea să câștige meciul foarte ușor. A câștigat la Mioveni, în deplasare, nu doar pe sintetic, cum mulți se gândesc și spun că Metaloglobus este o echipă periculoasă pentru că este obișnuită cu terenul de acasă. Au câștigat la Mioveni și au obținut un rezultat de egalitate și cu Chiajna, o altă echipă foarte bună a Ligii a 2-a. Deci, va fi o partidă foarte, foarte grea.

Avem nevoie de victorie. Așa cum am abordat toate partidele, și de acasă, și din deplasare, și mâine suntem pregătiți să câștigăm această partidă. Gândul nostru este doar la cele trei puncte și nu există un alt rezultat pentru noi.

(N.r. – referitor la ultima etapă) Au fost rezultate bune pentru noi, pentru că nu s-a distanțat nimeni, doar Craiova a câștigat. Avem nevoie de un joc foarte bun mâine, să reușim să obținem victoria și cred că putem să ne apropiem mult mai mult de primele trei locuri”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Alexandru Stoica: ”Să câștigăm, să avem cele trei puncte la sfârșitului jocului” 

La conferința de presă premergătoare jocului cu Metaloglobus a participat și Alexandru Stoica. Atacantul speră ca Farul să obțină cele trei puncte, pentru a se ține aproape de primele clasate. Echipa sa a rămas puțin în urmă din cauza meciului reprogramat cu Unirea Slobozia.

Știm că este o echipă foarte bună, au pierdut foarte puține meciuri în ultimele partide, dar nici noi nu prea am pierdut acasă. Cred că va fi un meci foarte frumos. Da, și sperăm să o facem și acum. Să câștigăm, să avem cele trei puncte la sfârșitului jocului.

Ne pare rău că nu am jucat (n.r. – sâmbătă), puteam să fim acolo sus, dacă luam cele trei puncte. Și cu o victorie și mâine, am fi fost chiar în primele trei locuri. În fiecare an am zis că va fi și mai bine. Sezonul acesta sunt convins că vom fi sus în clasament la sfârșitul campionatului”, a afirmat fotbalistul înaintea partidei din etapa a 6-a.

Farul a adunat un singur punct în ultimele două etape 

Farul a început bine campionatul Ligii a 2-a, cu două victorii la rând, 2-1 cu Petrolul și 1-0 cu Aerostar Bacău. Însă, în următoarele două partide a acumulat doar un punct. A pierdut cu ASU Poli cu 1-2 și a făcut 2-2 cu SCM Gloria Buzău.

”Marinarii” sunt pe locul 8 în clasament, cu 7 puncte. Primele trei echipe din Liga 2 sunt U Craiova 1948 SA, 13 puncte, ASU Poli, 11 puncte, și Rapid, 10 puncte.


Foto și video: FC Farul Constanța 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Oct. 2020, 16:02 Liga 2
Pe aceeași temă