Victoria obținută de ”U” Cluj cu Unirea Dej a fost trăită cu teamă de Erik Lincar: ”Recunosc asta.” Analiza jocului de la Bistrița

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2021, 13:56 Liga 2

Universitatea Cluj a ajuns la cinci victorii la rând în Liga 2. Duminică, a învins pe teren propriu, la Bistrița, Unirea Dej (scor 3-1, etapa 11), și e ca și calificată în play-off-ul de promovare. Acum, avansul față de locul 7 e de exact 10 puncte, când mai sunt șapte runde din sezonul regular.

Erik Lincar: ”Am jucat împotriva unei echipe care a fost foarte determinată” 

Erik Lincar începe să fie din ce în ce mai mulțumit de evoluția Universității Cluj, aspect remarcat și la finalul confruntării cu Unirea Dej. A scos în evidență, în special, prima repriză, în care jucătorii săi au marcat de două ori, prin Dragoș Tescan și Alexandru Boiciuc, în minutele 6 și 34.

A fost mulțumit de intensitate, de efortul fizic, dar a recunoscut că în partea a doua ”U” Cluj nu a mai stat la fel de bine și, drept dovadă, a și primit golul din minutul 69, din partea lui Mircea Manoel.

Erik Lincar: ”Mi-a fost puțin teamă pe final” 

Andrei Blejdea l-a liniștit pe Erik Lincar în minutul 84, antrenorul recunoscând că s-a temut puțin de o revenire a dejenilor, iar ”U” Cluj să nu ia toate punctele cu nou-promovata.

Era normal să coborâm puțin liniile (n.r. – în repriza a doua), e adevărat că în prima repriză am făcut un efort foarte mare, am încercat să punem presiune pe toată linia lor de fund și chiar pe portar, iar din punct de vedere fizic s-a văzut în repriza a doua. În prima repriză ei nu au avut ocazii de poartă, dar în fotbal sunt multe situații în care o repriză aparține unei echipe, a doua altei echipe.

În a doua repriză, e adevărat că au avut câteva situații, chiar am luat gol din fază fixă și asta mă deranjează puțin. Până la urmă, cred că e o victorie meritată. Am avut și alte situații de a marca și eram sigur că în momentul în care se vor deschide și vor urca liniile să ne dea gol, noi vom avea șansa să plecăm pe contraatac. Am profitat de calitatea lui Blejdea, care a închis jocul cu golul trei.

Am jucat împotriva unei echipe care a fost foarte determinată, ambițioasă, chiar o felicit pentru asta. Mi-a fost teamă de o răsturnare de situație, trebuie să recunosc asta. Noroc că am fost puternici și am reușit să marcăm.

Nu sunt adeptul faptului că nu trebuie să primesc gol, eu vreau să marcăm. Și dacă trebuie să analizăm, în ultimele etape am realizat asta. Am primit gol la un rezultat sensibil, de 2-0, tot timpul se pot produce daune pe final”, a punctat Erik Lincar la finalul partidei de la Bistrița.

https://www.youtube.com/watch?v=H4c6ykSsmro

”U” Cluj, cu Unirea Dej: Gorcea – Alarcon (Gîț 88′), Gugu (cpt.), Dican, Mitrea – Balgiu, Acolatse (Vomir 88′) – Haită, Tescan (Blejdea 65′), Hofman (M. Ciobanu 88′) – Boiciuc (Rob. Răducanu 78′). Rezerve neutilizate: Micle – Taub, Nic. Pîrvulescu, Vl. Moraru.

”U” Cluj, la trei puncte de lider 

Universitatea Cluj e pe locul 2 în Liga 2, după etapa a 11-a. Are 27 de puncte, fiind la trei lungimi de locul 1, Petrolul. Distanța față de locul 3, FC Hermannstadt, este de două puncte, dar runda a 11-a poate fi terminată de Concordia Chiajna pe ultima treaptă a podiumului.

În cazul în care ilfovenii vor învinge, luni, FC Brașov pe teren propriu, vor face 26 de puncte și se vor apropia la un punct de ”U” Cluj, sărind astfel peste FC Hermannstadt.

Etapa a 12-a o duce pe Universitatea Cluj într-o nouă deplasare, cu CS Comunal Șelimbăr, locul 9.

Foto: Universitatea Cluj și Unirea Dej
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-are-asteptari-mari-de-la-fc-hermannstadt-la-primul-sezon-cu-el-presedinte-imi-doresc-sa-promovez-si-sa-castig-cupa-romaniei-19207028

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-elek-mesaj-manifest-despre-situatia-ingrata-in-care-a-ajuns-sr-brasov-suntem-mici-nu-ne-ajuta-nimeni-primaria-sustine-o-echipa-iar-noi-suntem-ai-nimanui-reprezentam-brasovul-19207019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-aspru-dupa-esecul-unirii-dej-cu-u-cluj-aspectele-care-l-au-facut-pe-antrenor-sa-reactioneze-chiar-daca-a-intalnit-o-echipa-care-l-a-impresionat-19206994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-buhacianu-din-nou-decisiv-pentru-fc-hermannstadt-acum-cu-un-hattrick-trebuie-sa-facem-ceva-sa-nu-mai-luam-goluri-asa-usor-19206948

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2021, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă