Victoria din derby-ul Argeșului a readus Mioveniul în cursa pentru Liga 1, meciul cu Turris Oltul e la fel de capital. Claudiu Niculescu: ”Va fi extrem de greu, dar nu imposibil. Ei au și altă variantă”

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 17:43 Liga 2
Victoria din derby-ul Argeșului a readus Mioveniul în cursa pentru Liga 1, meciul cu Turris Oltul e la fel de capital. Claudiu Niculescu: ”Va fi extrem de greu, dar nu imposibil. Ei au și altă variantă”

În play-off-ul Ligii 2 se trece imediat de la extaz la agonie și viceversa. Un exemplu este ceea ce s-a întâmplat la CS Mioveni săptămâna trecută. După înfrângerea de pe teren propriu cu UTA, scor 0-2, galben-verzii începuseră să fie circumspecți în privința promovării. A venit apoi victoria din restanța cu Campionii FC Argeș (scor 3-2), după ce echipa a condus, a fost condusă și în final a întors rezultatul în favoarea ei.

Mioveniul e din nou la un punct distanță de al doilea loc direct promovabil, iar în etapa a 4-a a play-off-ului poate urca pe această poziție. Marți, de la ora 17:00, joacă la Turnu Măgurele chiar cu echipa care se află pe locul 2, Turris Oltul. E un nou meci capital în special pentru argeșeni, iar Claudiu Niculescu are numai aprecieri la adresa trupei antrenate de Erik Lincar.

”Urmează un joc extrem – extrem de greu. Venim după un efort foarte mare depus cu FC Argeş şi tot ce sper este să nu fie prea cald la ora jocului, pentru că aşa se anunţă, temperaturi foarte ridicate la startul partidei. Întâlnim o echipă foarte periculoasă în orice moment al jocului, cu jucători foarte buni, îi cunosc foarte bine, au calitate foarte bună şi au demonstrat că formează o echipă destul de periculoasă. Noi venim după această victorie extrem de importantă în derby-ul local şi tot ceea ce ne dorim este să reuşim să câştigăm o nouă finală, pentru noi. Ar fi păcat ca munca depusă cu FC Argeş să nu fie dublată cu o nouă victorie. Abordăm acest joc cu speranţă foarte mare şi dorinţă foarte mare de a câştiga. Va fi extrem de greu, dar nu imposibil”, a spus, citat de csmioveni.ro, Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu: ”La ei nu este un meci de totul sau nimic. Au şi altă variantă în afară de victorie”

Antrenorul Mioveniului a analizat apoi rezultatele înregistrate de Turris Oltul în play-off, însă e de părere că și jucătorii săi pot întoarce în orice moment scorul unui meci. Niculescu e de părere, de asemenea, că trupa teleormăneană nu are presiunea asemănătoare echipei sale pentru acest meci.

”Turris a început play-off-ul cu o remiză cu FC Argeş, apoi cu o victorie la UTA şi apoi o nouă remiză acasă cu Petrolul… (n.r. – 0-0, 4-3, 0-0) Parcursul lor spune multe, au jucători de calitate, care pot face diferenţa în orice moment. În jocurile de acasă au dominat în multe momente, partidele cu FC Argeş şi Petrolul, şi-au creat ceva ocazii, dar nu au reuşit să marcheze. Dar acei jucători de la mijlocul terenului în orice moment pot întoarce jocul. La ei nu este un meci de totul sau nimic, poate au şi altă variantă în afară de victorie. Dar după acest meci, echipa care va câştiga şi ne interesează să fim noi, va lua o opţiune foarte serioasă pentru promovare. Sper din tot sufletul să fim noi…”, a mai declarat Niculescu.

Revin Raul Costin și Dean Beța

Pentru acest meci de la Turnu Măgurele, Claudiu Niculescu va avea la dispoziție și doi jucători pe care nu s-a bazat cel puțin în ultima confruntare.

”În echipă vor reintra Raul Costin, eliminat în prima etapă cu Rapid şi care a fost suspendat două jocuri şi Beţa, eliminat cu UTA şi suspendat cu FC Argeş. În rest suntem bine şi sper să fim toţi apţi la ora jocului. Nu avem alte probleme medicale. Ne aşteaptă o finală foarte importantă pentru noi, trebuie să tratăm ca atare acest joc şi să facem tot ce depinde de noi pe teren pentru a câştiga”, a transmis Niculescu.

”Nu s-a rezolvat nimic cu o victorie. Ne aşteaptă un meci infernal de greu”

Fostul dinamovist spune că e mai greu de gestionat atmosfera la echipă după o victorie, față de atunci când se pierde un meci.

”Acum o săptămână am avut de gestionat situaţia de după înfrângerea cu UTA, iar la câteva zile am avut de gestionat situaţia de după victoria de la Piteşti. Din punctul meu de vedere este mai uşor de gestionat o înfrângere decât o victorie şi o spun din experienţă, pentru că după un succes jucătorii au tendinţă de relaxare, de a se destinde. Dar acum le-am spus că nu s-a rezolvat nimic cu o victorie. Într-adevăr, a fost o victorie importantă, pe care am meritat-o şi în urma căreia am reuşit să reintrăm în lupta pentru promovare. Acum, după acest meci, nu a fost însă foarte greu să îi aduc cu picioarele pe pământ, pentru că le-am spus că nu am rezolvat nimic, nu am rezolvat ceea ce ne-am propus la început.

Atmosfera este OK, foarte bună, mai ales că venim după o victorie. Acum ne aşteaptă un meci infernal de greu, dar eu sper că toţi să fim 100 la sută pentru acest joc, cei care intră să dea ce au mai bun, iar eu să iau deciziile cele mai bune”, a declarat Claudiu Niculescu.

Niculescu: ”Primul gând şi singurul gând este să câştigăm punctele puse în joc”

Mioveniul are și posibilitatea de a obține o remiză în acest meci, însă totul ar fi și mai complicat în ultima etapă, când joacă acasă, cu Petrolul, echipă care, momentan, se află la două puncte în spate. Înfrângerea i-ar scoate definitiv pe galben-verzi din lupta pentru locul 2 direct promovabil, iar un succes i-ar trece pe poziția secundă.

”Este un nou meci în care victoria este necesară, e normal să mergem să câştigăm. Primul gând şi singurul gând este să câştigăm punctele puse în joc. Acum, depinde şi de evoluţia jocului… Vom vedea ce se întâmplă la final. Dar acesta este gândul nostru, să dăm totul pentru a câştiga şi să câştigăm”, a mai vorbit Claudiu Niculescu înaintea meciului pe care CS Mioveni îl are de desfășurat marți la Turnu Măgurele.

În acest moment, Turris Oltul are 25 de puncte și e pe locul 2, iar CS Mioveni are 24 de puncte și se află pe poziția a 4-a, la egalitate cu Rapid, care are însă un meci mai mult jucat. UTA (29 puncte), Campionii FC Argeș (23 puncte) și Petrolul (22 puncte) sunt celelalte echipe din play-off.

CS Mioveni și Turris Oltul au încheiat sezonul regulat ”înghețat” după 24 de etape pe locul 2, respectiv 3, cu același număr de puncte, 39. Argeșenii au avut însă un meci în plus disputat. În singura întâlnire directă oficială dintre cele două echipe, CS Mioveni s-a impus cu 5-2 pe teren propriu, după ce inițial a fost condusă cu 2-0. Au marcat Mihai Savin (38 – autogol), Andrei Hergheligiu (63), Alexandru Sălcianu (66 – autogol), Davide Massaro (78, 80), respectiv Silviu Pană (7) și Adrian Voicu (34 – penalty).

Pe lângă presiunea importanței rezultatului din meciul cu Turris Oltul, CS Mioveni are și presiunea pusă din partea ultimului anunț al primarului Ion Georgescu. Acesta a transmis, în ciuda victoriei echipei din derby-ul Argeșului, că dacă nu se obține promovarea în această vară, ”primăria se va delimita de secția de fotbal din toate punctele de vedere.”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-totul-sau-nimic-in-ultimele-doua-etape-din-play-off-primarul-ion-georgescu-e-decis-sa-opreasca-finantarea-daca-nu-promoveza-primaria-se-delimiteaza-de-sectia-de-fotbal-cei-res-19140893

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă