Vasili Hamutovski s-a întors în Ghencea! Funcția pe care o va avea fostul portar la Steaua: ”Sunt foarte fericit să revin aici”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 15:48 Liga 2

Lovitură de imagine dată de clubul Steaua, care astăzi, 1 aprilie 2022, l-a readus în Ghencea pe Vasili Hamutovski (43 de ani), fostul goalkeeper, originar din Belarus, urmând a fi antrenor cu portarii în cadrul Academiei Stelei.

  • Hamutovski este un fost jucător care a scris istorie pentru Steaua, pentru care a evoluat în perioada 2003-2006, în 50 de meciuri. A câștigat două titluri cu clubul din Ghencea și a ajuns în sezonul 2004-2005 până în optimile de finală ale Cupei UEFA, când s-a pierdut cu Villarreal (0-0 în Ghencea și 0-2 în deplasare), însă după ce s-a reușit minunea cu Valencia (0-2 în deplasare, 2-0 acasă și 4-3 la l.d.d.).

Vasili Hamutovski, noul antrenor cu portarii al Academiei Stelei

”Fostul mare goalkeeper din Belarus, în vârstă de 43 de ani, se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai Stelei, până când războiul din Ucraina va lua sfârșit. Ultima echipă la care Vasili a activat ca antrenor cu portarii a fost FC Lviv”, a anunțat Steaua.

După încheierea carierei de sportiv, Hamutovski a fost antrenor cu portarii la Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest și FC Lviv.

”Sunt foarte fericit să revin aici. După 9 zile de război, am plecat în Polonia, iar acolo am primit un telefon de la George Ogăraru. Am acceptat imediat propunerea lui de a mă ocupa de portarii Academiei până se va termina războiul din Ucraina. Aici eu mă simt ca acasă și de abia aștept să încep treaba”, a spus Vasili Hamutovski, care vorbește excelent limba română.

Hamutovski, prezentat la Steaua chiar înaintea meciului cu Petrolul, cealaltă echipă pentru care a evoluat în România

Mutarea reușită de clubul Steaua vine chiar cu o zi înainte de meciul echipei de seniori contra Petrolului Ploiești, în cadrul etapei a 2-a a play-off-ului Ligii 2.

Vasili Hamutovski a evoluat în cariera sa și pentru Petrolul, în 13 meciuri, în perioada 2012-2013, ultimul său joc pentru ploieșteni fiind finala Cupei României din 2013, câștigate cu 1-0 pe Arena Națională cu CFR Cluj.

În cariera sa de jucător, Hamutovski a evoluat pentru Zmena Minsk, Ataka-Aura-Minsk, Ataka-2 Minsk, BATE Borisov, Zmena-BATE Minsk, Torpedo Minsk, SV Waldhof 07 Mannheim, Dinamo Moscova, Volgar GP Astrakhan, Metalist Harkov, Steaua București, Tom Tomsk, Carl Zeiss Jena, Augsburg, Tavriya, Amkar Perm, Petrolul Ploiești, Zhodino și Dinamo Minsk. S-a retras în 2016, iar pentru naționala Belarusului a strâns 26 de meciuri.

Foto: Steaua București și Sport Pictures

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă