Momentul răzbunării pentru Steaua! Daniel Oprița, înaintea meciului cu Petrolul: ”Cred că suntem în cea mai bună perioadă, arătăm din ce în ce mai bine.” Argumentele ”principalului” pentru succes și reacția lui Remus Chipirliu

Andrei PASCU 30 Mar. 2022, 17:26 Liga 2
Momentul răzbunării pentru Steaua! Daniel Oprița, înaintea meciului cu Petrolul: ”Cred că suntem în cea mai bună perioadă, arătăm din ce în ce mai bine.” Argumentele ”principalului” pentru succes și reacția lui Remus Chipirliu

Steaua are meci cu Petrolul în etapa a 2-a a play-off-ului din Liga 2, sâmbătă, de la ora 14:00. Derby-ul, în format live-text pe Liga2.ro, a fost prefațat de antrenorul Daniel Oprița, dar și de atacantul formației din Ghencea, Remus Chipirliu. Cei doi vor victoria în disputa de pe teren propriu.

Daniel Oprița: ”Să facem un joc bun și să câștigăm acest meci!”

Daniel Oprița pregătește echipa astfel încât să își ia revanșa față de confruntarea din sezonul regular, de la Ploiești, când Petrolul s-a impus cu 2-0. ”Principalul” Stelei vrea să profite de faptul că formația lui Nicolae Constantin nu a început foarte convingător anul, chiar dacă nu a pierdut. A înregistrat două victorii (3-0 la ”masa verde” cu Poli Timișoara și 3-2 cu Unirea Constanța) și două remize (0-0 cu FC Buzău și 0-0 cu ”U” Cluj).

Un argument pentru care Steaua se poate impune de data aceasta este, potrivit lui Daniel Oprița, și prezența fanilor într-un număr mare.

Meciul care urmează va fi greu, un meci oficial cu echipa de pe primul loc. O echipă care nu prea a făcut pași greșiți, așa că va fi un meci greu. Totuși, jucăm acasă, suntem după niște rezultate pozitive și asta trebuie să ne dea încredere. Să facem un joc bun și să câștigăm acest meci.

(N.r. – Despre prestațiile Petrolului din 2022, mai slabe decât în final de 2021) Așa pare la prima vedere, dar are jucători experimentați. A făcut transferuri importante și în această iarnă, așa că oricând poate juca bine când se mobilizează. E într-o situație în care nu își mai permite să piardă puncte pentru că echipele din spate se apropie. În play-off sunt meciuri grele și meciul acesta va fi greu.

(N.r. – E cea mai bună perioadă a Stelei de când ai venit?) Și sezonul trecut am avut o perioadă bună, dar eram în Liga 3, era nivelul mai scăzut. Aici e Liga 2. Cred că suntem în cea mai bună perioadă, jocul arată bine, marcăm și goluri. Arată din ce în ce mai bine Steaua.

Cred că și jucătorii se gândesc că joacă în fața multor spectatori, am înțeles că vin și cei de la Ploiești. Îi așteptăm și noi pe susținătorii echipei să vină în număr cât mai mare. Am înțeles că plouă, dar nu cred că ăsta va fi un motiv să nu vină la stadion.

(N.r – Despre suporteri) ”Pentru toată lumea e frumos, și pentru noi, și pentru ei, și pentru antrenori, și pentru jucători. La fel și pentru oamenii din tribune, pentru că se simt bine și le place când e atmosferă. Noi sperăm să încurajeze jucătorii și să-i împingă de la spate așa cum, în meciul tur, suporterii Petrolului au făcut o atmosferă frumoasă. Atunci a contat și aportul suporterilor”, a spus Daniel Oprița la conferința de presă.

Daniel Oprița își face planurile și pentru partidele cu ”U” Cluj și Unirea Slobozia  

Daniel Oprița a făcut și analiza meciurilor pe care Steaua le va juca în urma duelului cu Petrolul, cu ”U” Cluj și Unirea Slobozia. Dacă ”militarii” se vor impune în această serie de trei meciuri, se pot apropia destul de mult de primele două locuri.

Planul pentru fiecare meci în parte îl avem. Prima dată trebuie să trecem însă de primul, asta e cel mai important. Avem un program încărcat, și celelalte echipe îl au, doar că avem o deplasare foarte lungă la Cluj, apoi ne întoarcem și mergem la Slobozia. Nu va fi ușor, dar dacă suntem aici trebuie să ne descurcăm”, a mai spus Daniel Oprița.

Remus Chipirliu: ”Putem spune că e momentul revanșei”

Remus Chipirliu, atacantul Stelei, marcator a 11 goluri în acest sezon de Liga 2, în 18 meciuri, a vorbit și el despre partida cu Petrolul:

Putem spune că e momentul revanșei. După cum a spus și mister, în tur am pierdut nemeritat, fiindcă și noi am avut ocazii.

(N.r. – Despre starea lui medicală) Din punct de vedere fizic sunt bine acum, am avut o problemă la picior, am stat câteva zile, dar de luni am început din nou antrenamentul. Principalul obiectiv al meu e să terminăm în primele patru”.

Steaua, victorie cu U Craiova 1948 SA în pauza competițională

În ierarhia Ligii 2, Steaua e pe locul 4, cu 38 de puncte, în timp ce ploieștenii ocupă prima poziție, cu 50 de puncte. Între cele două, pe locurile 2 și 3 se află FC Hermannstadt și ”U” Cluj, 44, respectiv 43 de puncte.

În pauza Ligii 2, Steaua a jucat un meci amical cu U Craiova 1948 SA, în deplasare. Formația lui Daniel Oprița s-a impus fără probleme, cu 4-1, după ce a fost condusă.

Foto și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u21-amical-spectaculos-cu-maroc-u21-a-condus-a-fost-condusa-dar-in-cele-din-urma-s-a-terminat-egal-19225020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ce-victorie-steaua-a-facut-scor-cu-fc-u-craiova-dupa-ce-a-fost-condusa-militarii-s-au-intrecut-in-goluri-spectaculoase-iar-portarul-horia-iancu-a-iesit-s-19224765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-invins-intr-un-amical-nationala-u18-a-romaniei-selectionata-condusa-de-daniel-oprescu-formata-in-mare-parte-din-jucatori-de-la-cluburi-din-liga-2-si-3-nu-a-inscris-nici-in-acest-joc-19225069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-vrea-mai-mult-unirea-slobozia-va-incerca-sa-dea-lovitura-in-fata-universitatii-cluj-dar-antrenorul-recunoaste-va-fi-o-partida-foarte-grea-detaliul-la-care-a-lucra-19225070

Andrei PASCU 30 Mar. 2022, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă